DOMOV

Zavarovanje v tujini

Potrebujem zavarovanje za tujino? Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ni dovolj?

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja povrne stroške samo v višini cen, ki bi jih za enake storitve plačali v Sloveniji. Ker so v tujini stroški zdravljenja velikokrat višji, vam v Sloveniji razlika ne bi bila povrnjena. Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ne krije storitev v zasebnih ambulantah, ki jih je v tujini veliko več kot pri nas. Evropska kartica ne krije stroškov morebitnega prevoza v Slovenijo.

Pri nas lahko sklenete naslednja zavarovanja za tujino:

TUJINA AS

Tujina AS je zavarovanje za tujino, ki krije stroške zdravljenja v tujini, prevoz v domovino, izgubo ali krajo prtljage in osebnih dokumentov, preklic leta ali zamudo prtljage. Asistenčni center AS vam zagotavlja hitro odzivnost in pomoč v slovenskem jeziku 24 ur na dan vse dni v letu.

VZAJEMNA TUJINA

Nudimo vam individualno, družinsko ali skupinsko zavarovanje. Družine ali skupine, ki potujejo skupaj imajo ugodnejšo premijo. Za družino se štejejo starši in otroci do dopolnjenih 21 let starosti, ki potujejo skupaj. Za skupino se šteje 10 ali več oseb. Z doplačilom se lahko zavarujejo tudi aktivni športniki in osebe starejše od 70 let.

CORIS

Zavarovanje za tujino z asistenco CORIS krije nujne stroške, ki v tujini nastanejo kot posledica novonastale bolezni ali poškodbe. Zavarujete se lahko kot posameznik, družina ali skupina, ki potuje skupaj.

Če ste v tujini zasebno ali službeno, vas nesreča lahko ujame kjerkoli, zato je prav, da ste nanjo pripravljeni. Asistenčni center vam bo pomagal od prvega klica do prihoda domov in bo v neposrednem stiku z vašo bolnico ali lečečim zdravnikom, da boste kar najhitreje dobili najbolj točne informacije.