DOMOV

Strokovno

V dunajsko Albertina prihajajo na ogled najlepša dela iz Hahnloserjeve zbirke, ki velja za eno najpomembnejših zasebnih zbirk francoske moderne umetnosti.

Z dr. Ferdinandom Šerbeljem bomo odkrivali čudovito Posotelje. Brežiški grad, Bistrica ob Sotli, Olimje in še več! Vabljeni na odkrivanje kotičkov domovine!

ZAGOTOVLJENO

Rdeča cerkev na dvorišču v Žiči v Srbiji

Pod vodstvom edinstvenega dr. Šerbelja bomo obiskali starodavne samostane Srbske pravoslavne cerkve, spomenike porajanju srbske državnosti in kulture.

Dr. Ferdinand Šerbelj nas bo tokrat popeljal na odkrivanje Posočja, kjer bomo pobliže spoznali zgodovinsko dogajanje na Soški fronti.

ZAGOTOVLJENO

Grad ob reki na Otočcu

Aprilski termin prestavljen na 27. 6. 2020. Dr. Ferdinand Šerbelj nam bo tokrat predstavil samostane zelene Dolenjske. Pleterje, Otočec, Kostanjevica na Krki in še več!

ZAGOTOVLJENO

Dvorišče pred gradom na Štajerskem

Aprilski termin prestavljen! Pod vodstvom odličnega dr. Ferdinanda Šerbelja se bomo tokrat odpravili na odkrivanje čudovitih baročnih spomenikov na Štajerskem!

Dr. Ferdinand Šerbelj nas bo popeljal na izlet, na katerm bomo odkrivali manj znane, a vseeno prečudovite baročne Štajerske!

Pod vodstvom odličnega dr. Šerbelja se bomo tokrat odpravili nekoliko bolj proti severu, kjer bomo odkrivali umetnostne in zgodovinske dragulje v dolinah Rena in Mozele

ZAGOTOVLJENO

Stopnišči in med njima rožni grmi in travnik

Vabljeni na vnovično odkrivanje Toskane, kjer vas bodo tokrat pod vodstvom dr. Jureta Vuge navdušile vile slavne renesančne družine Medičejcev!

Italijanska umetnost se je v Firencah razmahnila do brezmejnih razsežnosti, kar velja predvsem za obdobje od 13. do 16. stol., iz katerega je vzcvetela renesansa.

V Padovo prihaja izjemna razstava, posvečena velikemu Vincentu van Goghu, ki se posveča slikarjevemu celotnemu opusu in želi predstaviti vsa glavna stičišča na njegovi umetniški poti.