DOMOV

Prvomajska potovanja

V zadnjih tednih skrbno spremljamo situacijo glede izbruha koronavirusa pri nas in v tujini. Dogodki se spreminjajo iz dneva v dan in nemogoče je napovedati, kakšna bo situacija v prihajajočih dneh. Na podlagi omenjenih dejstev, temeljitega premisleka in ker ne želimo sklepati kompromisov pri varnosti in zdravju naših potnikov, smo se v agenciji Quo Vadis odločili, da letošnja prvomajska potovanja PRESTAVIMO na jesenski čas. Spodaj si lahko ogledate nove datume vaših potovanj.

 

Preberi več

ZAGOTOVLJENO

Polotok s klifi, Madeira

Z letalom se odpravimo iz skrajnega zahoda Evrope in po mirnem letu čez atlantsko modrino zagledamo zeleno gmoto, ki je Madeira - otok bogat z bujnim rastjem in čudovitimi vasicami.

ZAGOTOVLJENO

Pročelje mošeje v Uzbekistanu

Zakladi centralne Azije!

PRESTAVLJENO! Poletje je kot nalašč za obisk ene najrazvitejših in najlepših držav na svetu, mogočne Švice. Travniki in zasneženi vrhovi, do koder nam seže pogled.

ZAGOTOVLJENO

Hiša zgrajena na obokanem mostu v Bambergu

PRESTAVLJENO! Obiščite Frankovsko Švico v Nemčiji, Bayreuth - Wagnerjevo mesto, misteriozni Frankovski gozd, Kronach, skalni park Sanspareil in Bamberg!

PRESTAVLJENO! Odkrijte Poljsko! Srečajte se z Baltskim morjem in velikimi poljskimi možmi ter občudujte čudovite draguljarske izdelke iz jantarja. Obiskali bomo tudi rojstni kraj papeža sv. Janeza Pavla II.

ZAGOTOVLJENO

Hiše pod klifom v vasi v Dordonji

PRESTAVLJENO! Dordonja oz. fr. Dordogne je departma v jugozahodni Franciji. Težko bi našli pokrajino, ki je bolj francoska glede na številnost privlačnih gradov, slikovitih vasi in utrjenih mest, odličnost prazgodovinskih jamskih poslikav ter glede na izvrstnost kulinarike. Lahko bi jo primerjali s Toskano, zdi pa se nam, da vas bo očarala še bolj!

ZAGOTOVLJENO

Konice streh trulov v Apuliji

PRESTAVLJENO! Dežela med ostrogo in peto italijanskega škornja ob obali Jadranskega morja, nas bo navduševala z žitnimi polji, oljčnimi gaji, vinogradi ter izjemnimi arhitekturnimi umetninami!

ZAGOTOVLJENO

Klasicistična koncertna dvorana v Bukarešti

PRESTAVLJENO! Lepot, ki jih skriva Romunija ni moč opisati, zato pojdite z nami na pot! Videli bomo mesta, mogočne trdnjave in gradove, utrjene cerkve, preproste vasice in neokrnjeno naravo, spoznavali bomo njeno bogato zgodovino ter vsakdanje življenje! Prevzela nas bo skrivnostna Transilvanija, lesene cerkve v Maramuresu,!

PRESTAVLJENO! Črna gora, dežela edinstvene in razgibane narave, prelepih kulturnih spomenikov in čisto pravega fjorda!

PRESTAVLJENO! Obiščite antične dragulje vzhodne Srbije in zaplujte po Donavi v impozantnem NP Džerdap. Sprehodite se po svetovljanskem Beogradu in pustite, da vas očara.

PRESTAVLJENO! Hercegovina pod svojim golim krasom in grmičevjem skriva prave pravcate naravne in kulturne zaklade, ki so v tej romantični pokrajini nastajala skozi dolga stoletja vihrave zgodovine. Skupaj bomo obiskali najlepše med njimi.

PRESTAVLJENO! Obiščite slavno in največje italijansko jezero in lepote, ki ga obdajajo! Letoviški mesteci Sirmione in Salò, Lonato s palačo Podestà, park Sigurtà, ki velja za najlepši park v Italiji, na zahodni obali jezera pa bomo obiskali kraj Limone, ki slovi po nasadih dišečih limon ...

ZAGOTOVLJENO

Most poln ljudi v Pragi

PRESTAVLJENO! Ugodno prvomajsko povabilo v Prago za zveste potnike! Višegrad, Plečnikova cerkev v Vinohradih, Hradčani z gotsko katedralo sv. Vida, Staromestni trg z mestno hišo in židovska četrt Jozefov.

ZAGOTOVLJENO

Ladja pelje po Bodenskem jezeru mimo svetilnika

PRESTAVLJENO! Morje sredi Alp! Na tem izletu bomo odkrili tudi rojstni kraj slavnega zrakoplova Zeppelina ter eno najstarejših in najodličnejših avstrijskih letoviških mestec.

ZAGOTOVLJENO

Barvite hiše na kamniti obali Cinque Terre

PRESTAVLJENO! Cinque Terre nekoliko drugače! Čudovitih pet dežel boste obiskali z vlakom in ladjo, na poti se boste pa naučili tudi klesati marmor v Carrari!

ZAGOTOVLJENO

Opečnata pravoslavna cerkev nad Ohridskim jezerom

PRESTAVLJENO! Spoznajmo čudovito deželo bogatih arheoloških najdišč, starodavnih samostanov, izjemne ljudske arhitekture, nepopisno lepe narave divjih sotesk in romantičnih jezer ter seveda prijaznih in dobrih ljudi!

PRESTAVLJENO! Sončna dežela zelenih gričev, srednjeveških mest, starih gradov, velikih umetnin, dobrega vina ...

PRESTAVLJENO! Dežela Bazilikata leži v južni Italiji med Apulijo, Kampanjo in Kalabrijo. Najbolj nas bodo navduševala obdobja jamskih prebivališč in cerkva v Materi, Stare Grčije (Magna Graecia) z arheološkimi parki in pa Friderika II. z mogočnimi gradovi!

PRESTAVLJENO! Potovanje za sladokusce! Odkrijte pogosto prezrte bisere Toskane in Umbrije, prevzelo vas bo bučanje Marmornega slapu in rojstna hiša velikega Michelangela!

PRESTAVLJENO! Najprej se bomo ustavili v prestolnici Bosne in Hercegovine, Sarajevu, nato se bomo pa odpravili v zahodno Srbijo, zapluli po Drini, poizkusili najboljšo rakijo in odkrili kulturne bisere te regije!

PRESTAVLJENO! Ravenna, mesto, ki so ga mnogi vladarji obogatili s prekrasnimi umetnostnimi zakladi, ki zaradi povezave z Bizancem predstavljajo vrh bizantinskega umetnostnega kanona! To še posebej velja za prečudovite mozaike! Oglejmo si jih skupaj!

PRESTAVLJENO! Obiščite glavne znamenitosti najslavnejše in najlepše pokrajine na svetu, Toskane! Firence, Pisa, Lucca, Volterra in San Gimignano!