DOMOV

Prvomajska potovanja

Gruzija skozi želodec! Spoznavanje lokalnih kulturnih in zgodovinskih lepot tega tisočletnega naroda in države nam bo najbolje teknilo ob pripravi gruzijskih slaščic in kruha ter spoznavanju regionalne kuhinje!

ZAGOTOVLJENO

Pot pred vhodom v rdeč grad Malbork

Odkrijte Poljsko! Srečajte se z Baltskim morjem in velikimi poljskimi možmi ter občudujte čudovite draguljarske izdelke iz jantarja. Obiskali bomo tudi rojstni kraj papeža sv. Janeza Pavla II.

ZAGOTOVLJENO

Polotok s klifi, Madeira

Z letalom se odpravimo iz skrajnega zahoda Evrope in po mirnem letu čez atlantsko modrino zagledamo zeleno gmoto, ki je Madeira - otok bogat z bujnim rastjem in čudovitimi vasicami.

ZAGOTOVLJENO

Zlato polje pod mestom Assisi v Umbriji

Sončna dežela zelenih gričev, srednjeveških mest, starih gradov, velikih umetnin, dobrega vina ...

Dežela Bazilikata leži v južni Italiji med Apulijo, Kampanjo in Kalabrijo. Najbolj nas bodo navduševala obdobja jamskih prebivališč in cerkva v Materi, Stare Grčije (Magna Graecia) z arheološkimi parki in pa Friderika II. z mogočnimi gradovi!

Hercegovina pod svojim golim krasom in grmičevjem skriva prave pravcate naravne in kulturne zaklade, ki so v tej romantični pokrajini nastajala skozi dolga stoletja vihrave zgodovine. Skupaj bomo obiskali najlepše med njimi.

Obiščite antične dragulje vzhodne Srbije in zaplujte po Donavi v impozantnem NP Džerdap. Sprehodite se po svetovljanskem Beogradu in pustite, da vas očara.

Obiščite slavno in največje italijansko jezero in lepote, ki ga obdajajo! Letoviški mesteci Sirmione in Salò, Lonato s palačo Podestà, park Sigurtà, ki velja za najlepši park v Italiji, na zahodni obali jezera pa bomo obiskali kraj Limone, ki slovi po nasadih dišečih limon ...

ZAGOTOVLJENO

Klasicistična koncertna dvorana v Bukarešti

Lepot, ki jih skriva Romunija ni moč opisati, zato pojdite z nami na pot! Videli bomo mesta, mogočne trdnjave in gradove, utrjene cerkve, preproste vasice in neokrnjeno naravo, spoznavali bomo njeno bogato zgodovino ter vsakdanje življenje! Prevzela nas bo skrivnostna Transilvanija, lesene cerkve v Maramuresu,!

ZAGOTOVLJENO

Pročelje mošeje v Uzbekistanu

Zakladi centralne Azije!

ZAGOTOVLJENO

Opečnata pravoslavna cerkev nad Ohridskim jezerom

Spoznajmo čudovito deželo bogatih arheoloških najdišč, starodavnih samostanov, izjemne ljudske arhitekture, nepopisno lepe narave divjih sotesk in romantičnih jezer ter seveda prijaznih in dobrih ljudi!

ZAGOTOVLJENO

Grad na kamnitem hribu v jeseni, Dordonja

Dordonja oz. fr. Dordogne je departma v jugozahodni Franciji. Težko bi našli pokrajino, ki je bolj francoska glede na številnost privlačnih gradov, slikovitih vasi in utrjenih mest, odličnost prazgodovinskih jamskih poslikav ter glede na izvrstnost kulinarike. Lahko bi jo primerjali s Toskano, zdi pa se nam, da vas bo očarala še bolj!

Kalabrija leži na skrajnem jugu italijanskega škornja. Toplo podnebje, čudovito modre barve morja, bogata zgodovinska dediščina in prijetni okusi tradicionalnih jedi vabijo obiskovalce.

Najprej se bomo ustavili v prestolnici Bosne in Hercegovine, Sarajevu, nato se bomo pa odpravili v zahodno Srbijo, zapluli po Drini, poizkusili najboljšo rakijo in odkrili kulturne bisere te regije!

ZAGOTOVLJENO

Konice streh trulov v Apuliji

Dežela med ostrogo in peto italijanskega škornja ob obali Jadranskega morja, nas bo navduševala z žitnimi polji, oljčnimi gaji, vinogradi ter izjemnimi arhitekturnimi umetninami!

ZAGOTOVLJENO

Grad Chillon ob jezeru in zadaj alpe

Prvomajski prazniki so kot nalašč za obisk ene najrazvitejših in najlepših držav na svetu, mogočne Švice. Travniki in zasneženi vrhovi, do koder nam seže pogled.

Črna gora, dežela edinstvene in razgibane narave, prelepih kulturnih spomenikov in čisto pravega fjorda!

Uživali bomo v kulturno-zgodovinskih spomenikih Libanona, mnogi od njih so na Unescovem seznamu, med njimi tudi slavne libanonske cedre, v mogočnosti katerih se bomo sprostili tudi mi.

ZAGOTOVLJENO

Ladja pelje po Bodenskem jezeru mimo svetilnika

Morje sredi Alp! Na tem izletu bomo odkrili tudi rojstni kraj slavnega zrakoplova Zeppelina ter eno najstarejših in najodličnejših avstrijskih letoviških mestec.

ZAGOTOVLJENO

Most poln ljudi v Pragi

Ugodno prvomajsko povabilo v Prago za zveste potnike! Višegrad, Plečnikova cerkev v Vinohradih, Hradčani z gotsko katedralo sv. Vida, Staromestni trg z mestno hišo in židovska četrt Jozefov.

ZAGOTOVLJENO

Barvite hiše na kamniti obali Cinque Terre

Cinque Terre nekoliko drugače! Čudovitih pet dežel boste obiskali z vlakom in ladjo, na poti se boste pa naučili tudi klesati marmor v Carrari!

Uživali bomo v Budimpešti, se čudili velikanski katedrali v Esztergomu, se sprehajali po muzejski vasi v Szentendreju, občudovali baročni dvorec cesarice Sissi, si ogledali opatijo Pannonhalma in poskusili samostansko vino ...

Ravenna, mesto, ki so ga mnogi vladarji obogatili s prekrasnimi umetnostnimi zakladi, ki zaradi povezave z Bizancem predstavljajo vrh bizantinskega umetnostnega kanona! To še posebej velja za prečudovite mozaike! Oglejmo si jih skupaj!

ZAGOTOVLJENO

Hiša zgrajena na obokanem mostu v Bambergu

Obiščite Frankovsko Švico v Nemčiji, Bayreuth - Wagnerjevo mesto, misteriozni Frankovski gozd, Kronach, skalni park Sanspareil in Bamberg!

ZAGOTOVLJENO

Hrib in ciprese v Toskani

Obiščite glavne znamenitosti najslavnejše in najlepše pokrajine na svetu, Toskane! Firence, Pisa, Lucca, Volterra in San Gimignano!

Potovanje za sladokusce! Odkrijte pogosto prezrte bisere Toskane in Umbrije, prevzelo vas bo bučanje Marmornega slapu in rojstna hiša velikega Michelangela!