DOMOV

Potovanja

Kopački rit, kjer je veličastna Donava ustvarila pravi čudež narave. Poskusili bomo najboljše ribiške jedi v Apatinu in uživali v Subotici in Pécsi.

Pod vodstvom edinstvenega dr. Šerbelja bomo obiskali starodavne samostane Srbske pravoslavne cerkve, spomenike porajanju srbske državnosti in kulture.

Luksuzno križarjenje z dunajskimi filharmoniki. Uživajte v vrhunskih koncertih in gastronomskih stvaritvah vrhunskih kuharskih mojstrov!

Potovanje leta po izboru naše agencije! Usedom in Rügen, prostrane peščene plaže z značilnimi pomoli in tradicionalnimi kopalnimi košarami, Kolos iz Prore, Narodni park Jasmund, rdeče mesto Stralsund (Unesco), Park naravne dediščine Rügen ...

PRESTAVLJENO! Obiščite Frankovsko Švico v Nemčiji, Bayreuth - Wagnerjevo mesto, misteriozni Frankovski gozd, Kronach, skalni park Sanspareil in Bamberg!

PRESTAVLJENO! Odkrijte Poljsko! Srečajte se z Baltskim morjem in velikimi poljskimi možmi ter občudujte čudovite draguljarske izdelke iz jantarja. Obiskali bomo tudi rojstni kraj papeža sv. Janeza Pavla II.

PRESTAVLJENO! Dordonja oz. fr. Dordogne je departma v jugozahodni Franciji. Težko bi našli pokrajino, ki je bolj francoska glede na številnost privlačnih gradov, slikovitih vasi in utrjenih mest, odličnost prazgodovinskih jamskih poslikav ter glede na izvrstnost kulinarike. Lahko bi jo primerjali s Toskano, zdi pa se nam, da vas bo očarala še bolj!

PRESTAVLJENO! Dežela med ostrogo in peto italijanskega škornja ob obali Jadranskega morja, nas bo navduševala z žitnimi polji, oljčnimi gaji, vinogradi ter izjemnimi arhitekturnimi umetninami!

Portugalska, dežela slavnih pomorščakov, ribiških vasic in pisanih čolnov, dežela odličnega portovca, pa tudi dežela nostalgičnega fada!

Pod vodstvom odličnega dr. Šerbelja se bomo tokrat odpravili nekoliko bolj proti severu, kjer bomo odkrivali umetnostne in zgodovinske dragulje v dolinah Rena in Mozele

Vabljeni na vnovično odkrivanje Toskane, kjer vas bodo tokrat pod vodstvom dr. Jureta Vuge navdušile vile slavne renesančne družine Medičejcev!

Obiščite mesto odličnih umetnostnozgodovinskih spomenikov, ki so ga že leta 1995 uvrstili na Unescov seznam svetovne dediščine. Skupaj pa bomo odkrili tudi čare neapeljske obale.

PRESTAVLJENO! Lepot, ki jih skriva Romunija ni moč opisati, zato pojdite z nami na pot! Videli bomo mesta, mogočne trdnjave in gradove, utrjene cerkve, preproste vasice in neokrnjeno naravo, spoznavali bomo njeno bogato zgodovino ter vsakdanje življenje! Prevzela nas bo skrivnostna Transilvanija, lesene cerkve v Maramuresu,!

PRESTAVLJENO! Črna gora, dežela edinstvene in razgibane narave, prelepih kulturnih spomenikov in čisto pravega fjorda!

PRESTAVLJENO! Obiščite antične dragulje vzhodne Srbije in zaplujte po Donavi v impozantnem NP Džerdap. Sprehodite se po svetovljanskem Beogradu in pustite, da vas očara.

PRESTAVLJENO! Hercegovina pod svojim golim krasom in grmičevjem skriva prave pravcate naravne in kulturne zaklade, ki so v tej romantični pokrajini nastajala skozi dolga stoletja vihrave zgodovine. Skupaj bomo obiskali najlepše med njimi.

PRESTAVLJENO! Obiščite slavno in največje italijansko jezero in lepote, ki ga obdajajo! Letoviški mesteci Sirmione in Salò, Lonato s palačo Podestà, park Sigurtà, ki velja za najlepši park v Italiji, na zahodni obali jezera pa bomo obiskali kraj Limone, ki slovi po nasadih dišečih limon ...

Spoznavali bomo gastronomijo, obiskali sejem okusnih tartufov, poskusili odlično oljčno olje, parmezan in balzamični kis! V Bologni nas čaka obisk tematskega parka italijanske kulinarike – FICO Eataly World.

PRESTAVLJENO! Ugodno prvomajsko povabilo v Prago za zveste potnike! Višegrad, Plečnikova cerkev v Vinohradih, Hradčani z gotsko katedralo sv. Vida, Staromestni trg z mestno hišo in židovska četrt Jozefov.

PRESTAVLJENO! Morje sredi Alp! Na tem izletu bomo odkrili tudi rojstni kraj slavnega zrakoplova Zeppelina ter eno najstarejših in najodličnejših avstrijskih letoviških mestec.

PRESTAVLJENO! Cinque Terre nekoliko drugače! Čudovitih pet dežel boste obiskali z vlakom in ladjo, na poti se boste pa naučili tudi klesati marmor v Carrari!

PRESTAVLJENO! Spoznajmo čudovito deželo bogatih arheoloških najdišč, starodavnih samostanov, izjemne ljudske arhitekture, nepopisno lepe narave divjih sotesk in romantičnih jezer ter seveda prijaznih in dobrih ljudi!

PRESTAVLJENO! Sončna dežela zelenih gričev, srednjeveških mest, starih gradov, velikih umetnin, dobrega vina ...

PRESTAVLJENO! Dežela Bazilikata leži v južni Italiji med Apulijo, Kampanjo in Kalabrijo. Najbolj nas bodo navduševala obdobja jamskih prebivališč in cerkva v Materi, Stare Grčije (Magna Graecia) z arheološkimi parki in pa Friderika II. z mogočnimi gradovi!

PRESTAVLJENO! Potovanje za sladokusce! Odkrijte pogosto prezrte bisere Toskane in Umbrije, prevzelo vas bo bučanje Marmornega slapu in rojstna hiša velikega Michelangela!

Vožnja z ladjo po delti Neretve - fotosafari, obiranje mandarin, kosilo na plantaži mandarin, zabava, ples in še kaj! Spotoma še Dubrovnik in Ston!

PRESTAVLJENO! Najprej se bomo ustavili v prestolnici Bosne in Hercegovine, Sarajevu, nato se bomo pa odpravili v zahodno Srbijo, zapluli po Drini, poizkusili najboljšo rakijo in odkrili kulturne bisere te regije!

PRESTAVLJENO! Ravenna, mesto, ki so ga mnogi vladarji obogatili s prekrasnimi umetnostnimi zakladi, ki zaradi povezave z Bizancem predstavljajo vrh bizantinskega umetnostnega kanona! To še posebej velja za prečudovite mozaike! Oglejmo si jih skupaj!

PRESTAVLJENO! Obiščite glavne znamenitosti najslavnejše in najlepše pokrajine na svetu, Toskane! Firence, Pisa, Lucca, Volterra in San Gimignano!

Jordanija je prelepa bližnjevzhodna dežela, ki skriva stara rimska mesta, čudovite puščavske gradove, v skalo izdolbeno 2500 let staro Petro in še več! Obiščimo jo skupaj!