DOMOV

Potovanja

Vabljeni na dvodnevno strokovno ekskurzijo po slovenski Istri z vodstvom umetnostnega zgodovinarja dr. Ferdinanda Šerbelja. Socerb, Hrastovlje, Koštabona, Krkavče, Sv. Peter, Strunjan, Piran in istrska pojedina!

Ravenna, mesto, ki so ga mnogi vladarji obogatili s prekrasnimi umetnostnimi zakladi, ki zaradi povezave z Bizancem predstavljajo vrh bizantinskega umetnostnega kanona! To še posebej velja za prečudovite mozaike! Oglejmo si jih skupaj!

Vabljeni na vnovično odkrivanje Toskane, kjer vas bodo pod vodstvom umetnostnega zgodovinarja navdušile vile slavne renesančne družine Medičejcev!

Kopački rit, kjer je veličastna Donava ustvarila pravi čudež narave. Poskusili bomo najboljše ribiške jedi v Apatinu in uživali v Subotici in Pécsu.

Prepletanje umetnosti in naravnih čudes.

Pod vodstvom edinstvenega dr. Šerbelja bomo obiskali starodavne samostane Srbske pravoslavne cerkve, spomenike porajanju srbske državnosti in kulture.

Obiščite mesto odličnih umetnostnozgodovinskih spomenikov, ki so ga že leta 1995 uvrstili na Unescov seznam svetovne dediščine. Skupaj pa bomo odkrili tudi čare neapeljske obale.

Salzkammergut je po mnenju mnogih najlepši predel Avstrije in sami se bomo lahko v gorah in na jezerih prepričali, da je temu res tako.

Švica, ena najbolj urejenih držav na svetu, kjer visoka gorovja skrivajo prelepa mesta, vasice in naravne lepote. Pa tudi najboljšo čokolado :)

Adrenalinska tura z žičnicami! Sacra di San Michele, Le Puy-en-Velay, Grande Chartreuse, Annecy - alpski biser, Chamonix, prestolnica francoskega alpinizma.

Potovanje leta po izboru naše agencije! Usedom in Rügen, prostrane peščene plaže z značilnimi pomoli in tradicionalnimi kopalnimi košarami, Kolos iz Prore, Narodni park Jasmund, rdeče mesto Stralsund (Unesco), Park naravne dediščine Rügen ...

Dežela med ostrogo in peto italijanskega škornja ob obali Jadranskega morja, nas bo navduševala z žitnimi polji, oljčnimi gaji, vinogradi ter izjemnimi arhitekturnimi umetninami!