DOMOV

Enodnevni izleti

Narodni park Brioni, ena najbolj obiskanih hrvaških znamenitosti nas pričakuje. Ogledali si bomo Fažano in se z ladjo zapeljali na otočje!

Z dr. Ferdinandom Šerbeljem bomo odkrivali čudovito Posotelje. Brežiški grad, Bistrica ob Sotli, Olimje in še več! Vabljeni na odkrivanje kotičkov domovine!

Povzpeli se bomo na Pyramidenkogel, najvišji leseni stolp na svetu in uživali v razgledu na Vrbsko jezero! Spotoma se ustavimo še v dolini Poden!

Odpravimo se na odkrivanje doline reke Radovne, ki skriva ene najlepših kotičkov naše domovine. Blejski vintgar, Mojstrana, slap Peričnik in še več!

Napoleonika - plovba iz Sesljana v Trst - Trst

Dr. Ferdinand Šerbelj nas bo tokrat popeljal na odkrivanje Posočja, kjer bomo pobliže spoznali zgodovinsko dogajanje na Soški fronti.

ZAGOTOVLJENO

Grad ob reki na Otočcu

Aprilski termin prestavljen na 27. 6. 2020. Dr. Ferdinand Šerbelj nam bo tokrat predstavil samostane zelene Dolenjske. Pleterje, Otočec, Kostanjevica na Krki in še več!

Prestavitev aprilskega termina. Okusite dobrote s slovenskih kmetij in izlet začnite z odličnim slovenskim zajtrkom, tokrat gremo v Slovenske gorice! Negova, Ivanjševci, Črešnjevci in še več!

Obiskali bomo na novo odprto Pot med krošnjami in uživali v razgledih na Pohorske gozdove. Ustavili se bomo pri futurističnem KSEVT-u.

ZAGOTOVLJENO

Dvorišče pred gradom na Štajerskem

Aprilski termin prestavljen! Pod vodstvom odličnega dr. Ferdinanda Šerbelja se bomo tokrat odpravili na odkrivanje čudovitih baročnih spomenikov na Štajerskem!

Odrinimo na poletno pravljico med vršace Karnijskih alp. Spoznali bomo Socchieve, Mediis, Sauris di Sotto, Sauris di Sopra!

Skočili bomo čez mejo k našim zahodnim sosedom, kjer si bomo ogledali Rabeljsko jezero, ki je tesno povezano tudi z našo zgodovino.

Na dunajski železnici se bomo peljali z vlakom čez slikoviti Semmering. Vožnja skozi množico predorov in prelepi razgledi nas bodo navdušili!

Dr. Ferdinand Šerbelj nas bo popeljal na izlet, na katerm bomo odkrivali manj znane, a vseeno prečudovite baročne Štajerske!

Skupaj bomo odkrivali okolico svetovno znanega Gardskega jezera, mogoče bomo poskusili pa tudi kakšno kapljico limonovca!

Reka bo posebej prijetna za obisk med njenim prestolovanjem evropskemu kulturnemu prostoru. Hrvaško narodno gledališče, Trsat, Korzo in še več!

Letos se bomo na Martinovo odpravili v Prlekijo. Znana vinska regija prijaznih domačinov nas bo pričakala v pravem veselem vzdušju!