DOMOV

Strokovno

ZAGOTOVLJENO

Pridružite se nam v odkrivanju skritih umetnostnih zakladov naše zahodne sosede pod vodstvom dr. Ferdinanda Šerbelja!

ZAGOTOVLJENO

Vabljeni na ogled najlepših del Vasilija Kandinskega, Salvadorja Dalíja, Joana Mirója, Feliceja Casoratija, Giuseppeja Capograssija, Andya Warhola, Fernanda Botera, uživali boste v divjih koloritih Paula Kleeja in Henrija Matissa ter v kompozicijah neskončnih oblik Giorgia de Chirica, navdušilo nas bo ekspresivno slikarstvo Corrada Caglija in Mirka Basaldelle.

Vabljeni na čudovito odkrivanje umetnostnih zakladov Kosova! Samostani srbske pravoslavne cerkve, znamenitosti Prištine, Prizrena, Djakovice, Peči, spotoma pa še Smederovo in Beograd.

V dunajski Umetnostnozgodovinski muzej prihaja retrospektivna razstava velikega ameriškega umetnika Marka Rothka, ki je bil skupaj z Jacksonom Pollockom, Barnettom Newmanom in Willemom de Kooningom eden izmed najpomembnejših predstavnikov abstraktnega ekspresionizma, njihova dela pa so New York postavila na zemljevid pomembnih prestolnic moderne umetnosti.

V italijanski Treviso prihaja čudovita razstava z naslovom »Japonska, dežela gejš in samurajev«, ki nam bo pobliže prikazala umetnost, kulturo in običaje starodavne Japonske. Na razstavi bodo slike, fotografije, paravani, oklepi in drugi predmeti iz časa med 1400 in 1900, ki nas bodo ponesli v japonski svet sofisticiranosti in prefinjene elegance.

Obiskali bomo starodavne samostane Srbske pravoslavne cerkve, spomenike porajanju srbske državnosti in kulture.

INFORMACIJE

Vodnikova 130, 1000 Ljubljana

Telefon: +386 1 518 50 50

E-pošta: info@quovadis.si

Odprto od ponedeljka do petka
med 9. in 17. uro

KONTAKTIRAJTE NAS