DOMOV

Pogosta vprašanja

Quo Vadis je potovalna agencija z več kot 25-letno tradicijo organiziranja potovanj in izletov s kulturno vsebino. Za vas vsako leto pripravljamo nove izvirne programe z vodstvi strokovno usposobljenih vodnikov, s katerimi spoznate marsikateri kotiček bližnjih in daljnih krajev. Obiščite nas v Ljubljani, na Vodnikovi cesti 130, kjer vas z veseljem pričakujemo in vam pokažemo najnovejšo ponudbo!

Potovanja so objavljena v naših katalogih, ki si jih lahko brezplačno naročite domov, vso ponudbo pa najdete tudi na naši spletni strani www.quovadis.si, kjer lahko sledite novostim, si preberete podrobne programe ali pa preverite, katera potovanja imajo že zagotovljene odhode.

Najhitreje se prijavite preko naše spletne strani www.quovadis.si, kjer pri posameznem programu izpolnite spletno prijavnico in nato v kratkem prejmete našo potrditev. Seveda se lahko prijavite tudi osebno na našem prodajnem mestu v Ljubljani, na Vodnikovi 130 ali pa nas pokličete po telefonu na 01 518 50 20 in z veseljem bomo uredili vašo prijavo ter odgovorili tudi na vaša morebitna vprašanja.
Po prijavi vam bomo poslali plačilni nalog in prijavno pogodbo. S plačilom akontacije, prijavnine in morebitnega odpovednega rizika je vaša prijava veljavna. Celotno plačilo mora biti poravnano najkasneje 7 dni pred odhodom.
Plačate lahko z nakazilom na naš bančni račun, osebno v poslovalnici z gotovino ali plačilnimi karticami Maestro, Karanta, Visa, MasterCard, Diners, Activa. S kreditnima karticama Mastercard in Diners omogočamo tudi plačilo na več obrokov.

S kreditnima karticama American Express in Diners omogočamo tudi plačilo na več obrokov.

Teden dni pred izbranim potovanjem boste prejeli obvestilo o odhodu, v katerem bodo vse pomembne informacije, ki jih potrebujete za na pot: kdaj in kje bo odhod, kdo bo vaš vodnik, koliko bodo znašale morebitne vstopnine z lokalnimi vodstvi, številka vašega sedeža v avtobusu (za sedeže bolj spredaj se prijavite čim prej).

Večina odhodov je z glavne avtobusne postaje v Ljubljani. Če je odhod z brniškega letališča, se skupina zbere nekaj ur pred odhodom letala tam, do ostalih letališč in nazaj pa so vedno organizirani avtobusni prevozi.

Pri nas lahko naročite in v nekaj minutah sklenete zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Generali Tujina, ki je vsekakor pametna izbira, saj nesreča nikoli ne počiva!

Zavarovanje za tujino z asistenco Generali Tujina krije nujne stroške, ki v tujini nastanejo kot posledica novonastale bolezni ali poškodbe. Zavarujete se lahko kot posameznik, družina ali skupina, ki potuje skupaj. Za sklenitev zavarovanje potrebujemo le vaše rojstne podatke.

Zavarovanje je namenjeno vsem, ki v tujino potujete za manj kot 1 leto:

  • Posamezniki na dopustu ali službeni poti
  • Družine, ki potujejo skupaj ( so zavarovanci osebe, ki so navedene na polici in živijo v skupnem gospodinjstvu ter so med seboj v družinskem razmerju: zakonec ali partner iz druge pravno priznane skupnosti in njihovi otroci, pastorki ali posvojenci do 26. leta starosti)
  • Skupine ljudi, ki potujejo skupaj (skupina pomeni 9 ali več oseb, ki skupaj istočasno odhajajo na isto destinacijo v tujino)

Zavarovanci so lahko le osebe do dopolnjenega 75. leta starosti.
Z ustreznim doplačilom na premijo se lahko zavarujejo tudi osebe, starejše od 75 let.

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja povrne stroške samo v višini cen, ki bi jih za enake storitve plačali v Sloveniji. Ker so v tujini stroški zdravljenja velikokrat višji, vam v Sloveniji razlika ne bi bila povrnjena.

 

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ne krije storitev v zasebnih ambulantah, ki jih je v tujini veliko več kot pri nas.

 

Evropska kartica ne krije stroškov morebitnega prevoza v Slovenijo.

Če potnik ob prijavi predvideva, da morda zaradi določenih okoliščin (ki utegnejo nastopiti pri njem ali v njegovi ožji družini) turističnega aranžmaja ne bo mogel izkoristiti, lahko ob prijavi vplača odpovedni riziko. Naknadno sklenitev odpovednega rizika ni mogoča.

Sporazum o odpovednem riziku velja v primeru nepričakovanega poslabšanja zdravstvenega stanja, smrti ali nesreče njega samega ali njegovih ožjih sorodnikov (starši, otroci, zakonski ali izvenzakonski partner) in se lahko uveljavlja le ob predložitvi ustreznega potrdila.

Odpovedni riziko znaša 5% cene aranžmaja oziroma toliko, kot je navedeno v programu potovanja.

Velikokrat nas vprašate, če za kakšno potovanje, ki bo čez pol leta, že zbiramo prijave. Seveda jih! Vaša zgodnja prijava nam omogoča, da potovanje hitreje zagotovimo! Žal se včasih zgodi, da odpovemo kakšno potovanje, ker je prijavljenih premalo potnikov, nato pa zadnje dni pred odhodom prejmemo nova povpraševanja s strani strank. Takrat je žal prepozno, zato bomo zelo veseli, če nam boste svoje želje o potovanju čim prej zaupali!
Še bolj pomembna je zgodnja prijava pri potovanjih z letalom, saj tik pred odhodom ne moremo več pridobiti mest pri letalskih družbah.

UGODNOST ZA PRVOMAJSKA POTOVANJA

5% popust na osnovno ceno ob prijavi in plačilu akontacije do 2 meseca pred odhodom za katerokoli prvomajsko potovanje, objavljeno na povezavi (pri programih, kjer je popust naveden).

Popusti ne veljajo za enodnevne in dvodnevne aranžmaje.

 

UGODNOST ZA POTOVANJA IN POČITNICE

5% popust na osnovno ceno ob prijavi in plačilu akontacije do 3 oz. 2 meseca pred odhodom za vsa potovanja in počitnice, objavljena na povezavi (pri programih, kjer je popust naveden).

Popusti ne veljajo za enodnevne in dvodnevne aranžmaje.

 

UGODNOST ZA ENODNEVNE IZLETE

Nagrajujemo zgodnjo prijavo na vse enodnevne izlete na povezavi.
10% popust na osnovno ceno vsem, ki se prijavite in v celoti plačate enodnevni izlet vsaj dva meseca pred odhodom neposredno pri organizatorju.

 

Popusti se ne seštevajo in veljajo pri prijavi stranke neposredno pri organizatorju.