DOMOV

V Padovo na Van Gogha, Moneta in Degasa ter v Bologno na Chagalla

Z umetnostnim zgodovinarjem

Strokovno

2 dneva

Italija

Datum

23.02. - 24.02.2020

Cena

109,00€ pri najmanj 40 osebah129,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 6,45€Enoposteljna soba: 30,00€

Akontacija

50,00€

Prijavnina

15,00€ za prijavo

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

PADOVA: PALAČA ZABARELLA: »VAN GOGH, MONET IN DEGAS«

Palača Zabarella v Padovi gosti novo razstavo “Van Gogh, Monet in Degas”, kjer bodo na ogled dela iz zbirke Paula Mellona in njegove žene Rachel »Bunny« Lambert, dveh pomembnih umetnostnih mecenov 20. stol. Videli bomo več kot sedemdeset del Edgarja Degasa, Eugèna Delacroixa, Clauda Moneta, Pabla Picassa, Vincenta van Gogha in drugih. Umetnine so danes del zbirke francoske umetnosti Mellon v Galeriji lepih umetnosti Virginia v Richmondu in obsegajo umetnostno obdobje od sredine 19. stol. do zgodnjih let 20. stol. oziroma od romantike do kubizma. 

Paul Mellon, sin Andrewa Mellona, enega izmed najbogatejših ameriških bankirjev in zbiralcev umetniških del, ki je imel velike zasluge tudi za ustanovitev Narodne galerije v Washingtonu leta 1937, je več kot tisoč del očetove zbirke podaril washingtonski Narodni galeriji. Navduševal se je predvsem nad angleško umetnostjo, po poroki z Rachel »Bunny« Lambert, ki je bila velik frankofil, pa se je preusmeril v zbiranje najlepših del francoske sodobne umetnosti. Prav ta dela so del zbirke v Richmondu, ki sedaj prihaja v padovansko palačo Zabarella.

 

BOLOGNA: PALAČA ALBERGATI: »CHAGALL, SANJE IN MAGIJA«

Bolonjska palača Albergati pripravlja razstavo »Chagall, sanje in magija«, ki bo na ogled postavila 160 del slavnega rusko-francoskega umetnika, belorusko-judovskih korenin, Marca Chagalla (1887–1985). Bil je pionir modernizma in najpomembnejši judovski umetnik, v pariških letih je prepletal motive kubizma, simbolizma in fauvizma, nato pa ustvarjal v smeri magičnega nadrealizma. V njegovih delih so vidne ideje židovske, zahodne in ruske kulture, upodabljal je svojo ljubezen do literature, verskih prepričanj, naklonjenost do njegove Belle. V Chagallovih kompozicijah najdemo njegovo zgodbo, polno spominov na otroštvo, pravljice, sanje in izmišljene pokrajine, kjer nastopajo resnični ali namišljeni liki, ki so se množili v umetnikovi domišljiji, in kjer težko razločimo med resničnostjo in sanjami. 

Razstava je razdeljena na pet sklopov, ki povezujejo vse teme, ki so zanimale Chagalla: otroštvo in ruska tradicija, sanjski svet pravljic, posvečeni svet, biblija, nadzemni slikar in ljubezen, ki kljubuje gravitaciji.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri.

Vožnja mimo Benetk v Bologno, prestolnico dežele z imenom Emilia-Romagna. Mesto slovi po najstarejši univerzi v Evropi, po uličnih arkadah, ki jim ni videti konca (37 km) in po monumentalnem središču – Piazza Maggiore z Neptunovim vodnjakom in mnogimi palačami, tu je tudi najpomembnejša bolonjska cerkev sv. Petronija.

Obisk razstave v palači Albergati: »Chagall, sanje in magija« s strokovnim vodstvom. Po razstavi sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Padovo.

Obisk razstave v palači Zabarella: “Van Gogh, Monet in Degas” s strokovnim vodstvom. Nato sprehod po mestu, ki ga poznamo kot eno najpomembnejših italijanskih umetnostnih središč, pa tudi kot mesto sv. Antona in kot gospodarsko prestolnico Benečije.

V mestu so živeli mnogi slavni ljudje: Galileo, Dante, Petrarca, Giotto, Tizian, Tintoretto … Ponaša se s prelepimi umetnostnimi zakladi, saj je eno najpomembnejših italijanskih umetnostnih središč – to bomo na sprehodu po mestu tudi občudovali. Videli bomo: Prato della Valle, cerkev sv. Justine, Sodno palačo, Piazza delle Erbe, Piazza della Frutta, Piazza dei Signori, Univerzo, mogočno baziliko sv. Antona …

Proti večeru vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi