DOMOV

Razstava Van Gogha: “Barve življenja” v Padovi

Z umetnostnim zgodovinarjem

Strokovno

1 dan

Italija

Datum

08.02.2021
27.02.2021
20.03.2021
10.04.2021

Cena

42,00€ pri najmanj 40 osebah49,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,45€

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

V Padovo prihaja izjemna razstava, posvečena velikemu postimpresionističnemu slikarju Vincentu van Goghu, ki jo pripravlja ena izmed najpomembnejših fundacij na področju umetnosti v Italiji Linea d’ombra ob svoji 25-letnici obstoja. Razstava »Van Gogh, barve življenja« se posveča slikarjevemu celotnemu opusu in želi predstaviti vsa glavna stičišča na njegovi umetniški poti. Spoznali bomo kraje, ki so ga fascinirali s svojo zgodovino in pojavnostjo, analiziran bo odnos med naravo in mesti ter med človeško notranjostjo in slikarjem samim. Delom na razstavi bomo sledili kot v nekakšnem itinerariju, ki nam bo predstavil van Goghovo evolucijo skozi njegovo bivanje v Belgiji, na Nizozemskem in v Franciji. Na ogled bo okoli 80 van Goghovih del Muzeja Van Gogh iz Amsterdama, Muzeja Kröller-Müller iz Otterloja in drugih ameriških in evropskih umetniških zbirk, videli pa bomo tudi 25 del drugih velikih slikarjev, ki so vplivali na van Goghov razvoj, na ogled bodo Monet, Pissarro, Seurat, Gauguin, Signac …

Brabant, kjer se je van Gogh rodil, bo v ospredju v prvem delu razstave. Poseben poudarek bo na krajinskih motivih, hkrati pa tudi na upodabljanju figur, še posebno kmetov in tkalcev pri delu v Neuenenu, kmetov v Ettenu in v okolici Haaga, starejših oseb v hospicu in družinskih prizorov. 

Drugi del razstave se posveča času, ki ga je van Gogh preživel v Parizu in njegovi okolici ter postavlja v ospredje mogočne krajinske kompozicije, kjer se prepletajo gosti nanosi barv, ki misteriozno prepletajo učinke dih jemajoče narave in njenih atmosferskih pojavov. Na razstavi bo tudi znameniti avtoportret s klobučevinastim pokrivalom, ki prihaja iz slavnega muzeja v Amsterdamu, občudovali bomo figuralne kompozicije iz obdobja Roulina in Ginouxa, pa vse do čudovitih del upodabljanja narave iz Saint-Rémya in Auversa.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja v Padovo.

Obisk razstave “Van Gogh, barve življenja” s strokovnim vodstvom.

Nato sprehod po mestu, ki ga poznamo kot eno najpomembnejših italijanskih umetnostnih središč, pa tudi kot mesto sv. Antona in kot gospodarsko prestolnico Benečije. Ogled največjih znamenitosti: Prato della Valle, bazilika sv. Antona, Sodna palača, Piazza delle Erbe, Piazza della Frutta, Piazza dei Signori, Univerza …

Zvečer vrnitev v Ljubljano.

(v celem dnevu približno 540 km)

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnina na razstavo "Van Gogh, barve življenja" s strokovnim vodstvom in ostale vstopnine niso vračunane. Točen znesek bo znan v obvestilu o odhodu.

Mogoče vam bo všeč tudi