DOMOV

Milano: Od Van Gogha do Picassa

Z umetnostnim zgodovinarjem

Strokovno

2 dneva

Italija

Datum

29.02. - 01.03.2020

Cena

119,00€ pri najmanj 40 osebah149,00€ pri najmanj 30 osebah179,00€ pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 34,00€Odpovedni riziko: 8,95€

Akontacija

60,00€

Prijavnina

15,00€ za prijavo

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

V milansko kraljevo palačo prihaja razstava »Od Van Gogha do Picassa« iz fundacije Salomon R. Guggenheim, ki je dela leta 1965 prejela od Heinricha in Justina K. Thannhauserja, pomembnih nemških zbiralcev umetniških del. Oče in sin sta v prvi polovici 20. stol. igrala pomembno vlogo v razvoju moderne umetnosti v Evropi ter sodelovala pri ustanovitvi Moderne galerije v Münchnu. 

Na razstavo v Milano prihaja petdeset najlepših del največjih umetnikov impresionizma, postimpresionizma in avantgardnih smeri 20. stol. Uživali bomo ob Paulu Cézannu, Augustu Renoirju, Edgarju Degasu, Paulu Gauguinu, Edouardu Manetu, Claudu Monetu, Vincentu van Goghu in Picassu.

V Milanu si bomo ogledali tudi pinakoteko Brera, kjer so predstavljeni vrhunski italijanski slikarji, med njimi Mantegna, Veronese, Signorelli, Canaletto, Guardi, Tiepolo, pa tudi nekaj tujih imen kot sta Rubens in Rembrandt. Še posebno pa bomo lahko občudovali Bellinijevo “Pieta”, Tintorettov “Čudež sv. Marka” ter Rafaelovo “Marijino poroko”.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk in Bergama v Milano, prestolnico Lombardije in drugo največje mesto Italije. Mesto slovi po izrednih zgodovinskih dogodkih (Milanski edikt leta 313), izjemnih osebnostih (sv. Ambrož, sv. Karel Boromejski, rodbina Sforza) in velikih umetninah (Bramante, Luini, Leonardo da Vinci).

Obisk mogočne katedrale, ki predstavlja višek italijanske gotike – povzpeli se bomo na samo streho, da bomo lahko od blizu občudovali neštete elegantne stolpiče in kar 2245 kipov iz belega marmorja.

Ogled razstave “Od van Gogha do Picassa” s strokovnim vodstvom v palači Reale. Nato se bomo sprehodili skozi Gallerio Vittorio Emanuele II., ki predstavlja središče milanskega družabnega življenja, ter po drugih pomembnih ulicah, kjer so zastopana vsa imenitna imena visoke italijanske mode. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev. 

Zajtrk. Vožnja v središče Milana. Dopoldne bo na vrsti ogled slavne Pinakoteke Brera, kjer so predstavljeni najbolj znani italijanski slikarji, med njimi Mantegna, Veronese, Signorelli, Canaletto, Guardi, Tiepolo, pa tudi nekaj tujih imen kot sta Rubens in Rembrandt. Še posebno pa bomo lahko občudovali Bellinijevo “Pieta”, Tintorettov “Čudež sv. Marka” ter Rafaelovo “Marijino poroko”. Čas bo tudi za samostojno raziskovanje mesta. Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnica na razstavo "Od van Gogha do Picassa" s strokovnim vodstvom ni vračunana in bo cca. 23,00 EUR za osebo. Ostale vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane. Točen znesek bo znan v obvestilu o odhodu.

Mogoče vam bo všeč tudi