DOMOV

Dunaj, Albertina: Cézanne, Matisse in Hodler

Z umetnostnim zgodovinarjem

Strokovno

1 dan

Avstrija

Datum

09.05.2020

Cena

49,00€ pri najmanj 40 osebah63,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 3,15€

Akontacija

20,00€

Prijavnina

/

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

HAHNLOSERJEVA ZBIRKA

RAZSTAVA V DUNAJSKI ALBERTINI

V dunajsko galerijo Albertina spomladi prihajajo na ogled najlepša dela iz Hahnloserjeve zbirke, ki velja za eno izmed najpomembnejših zasebnih zbirk francoske moderne umetnosti. Dela sta med leti 1905 in 1936 zbrala velika umetnostna mecena Arthur in Hedy Hahnloser-Bühler ter njuni prijatelji Pierre Bonnard, Ferdinand Hodler, Henri Matisse in Félix Vallotton, kasneje pa so se pridružili še Cézanne, Renoir, Toulouse-Lautrec, Van Gogh in drugi.

Na razstavi bo na ogled približno 120 del, ki prihajajo iz omenjene zbirke ter iz Umetnostnega muzeja v Bernu in Umetnostnega muzeja Winterthur. Poudarek bo na najlepših motivih Cézanna, Matissa in Hodlerja.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Maribora in Gradca proti Dunaju. Zgodovina Dunaja je izjemno pestra, vsako obdobje je pustilo sledove, najbolj pa cesarji in cesarice ter umetniki, ki so ustvarjali po njihovem naročilu.

Da si bomo vtisnili lepote Dunaja čim bolj v spomin, se bomo najprej zapeljali po Ringu okoli središča mesta in občudovali univerzo, mestno hišo, parlament, muzeje, gledališča, opero, razne palače …

Nato ogled razstave »Cézanne, Matisse in Hodler« v dunajski galeriji Albertina s strokovnim vodstvom. V prostem času po želji sprehod do katedrale sv. Štefana. V večernih urah vrnitev v Ljubljano.

(v celem dnevu približno 770 km)

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnina na razstavo »Cézanne, Matisse in Hodler« s strokovnim vodstvom ni vračunana in bo približno 16,00 EUR za osebo.

Mogoče vam bo všeč tudi