DOMOV

Conegliano: Od impresionistov do Picassa

Z umetnostnim zgodovinarjem

Strokovno

1 dan

Italija

Datum

23.11.2019
24.11.2019
14.12.2019
15.12.2019
01.02.2020

Cena

35,00€ pri najmanj 40 osebah43,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,15€

Akontacija

20,00€

Prijavnina

/

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

V palačo Sarcinelli v bližnji italijanski Conegliano prihaja 60 del največjih imen slikarstva 19. in 20. stol., ki so prepotovali 11.000 km iz južnoafriške Umetnostne galerije v  Johannesburgu, ki velja za najpomembnejšo galerijsko ustanovo afriške celine. Na ogled bodo dela angleškega slikarstva 19. stol., čudovite kompozicije velikih evropskih impresionističnih slikarskih imen ter dela slikarskih smeri z začetka 20. stol.

Razstava se posveča zapuščini Lady Florence Phillips, ki je bila pomembna južnoafriška podpornica in zbirateljica umetnosti in ena izmed ustanoviteljic Umetnostne galerije v Johannesburgu v začetku 20. stol. Zbirka obsega dela Gabriela Rossettija, Pabla Picassa, Clauda Moneta, Edgarja Degasa, Augusta Rodina, Camilla Pissarroja, Henrya Moora in drugih.

 

sobota, 23. novembra 2019 – trenutno polno

nedelja, 24. novembra 2019 – trenutno polno

sobota, 14. decembra 2019 – trenutno polno

nedelja, 15. decembra 2019 – še nekaj mest

sobota, 1. februarja 2020 – NOV TERMIN

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6.30. Vožnja v Conegliano, slikovito gosposko srednjeveško mesto in prestolnico vinarskega področja Benečije z najstarejšim enološkim inštitutom v Italiji. Ker je bilo mesto bogato, so v njem zrasle mnoge imenitne stavbe, krasili so ga umetniki, zaradi varnosti pa so ga utrdili z obzidjem.

Ogled razstave “Od impresionistov do Picassa” s strokovnim vodstvom v palači Sarcinelli.

Sprehodili se bomo po najpomembnejši mestni ulici, ob kateri so lepo poslikane palače z arkadami, zgrajene med 15. in 17. stol. Videli bomo katedralo iz 14. stol., Salla dei Battuti – s freskami poslikano dvorano, rojstno hišo slikarja Cima da Conegliano, katerega dela bomo našli na vsakem koraku v mestu …

Vožnja v Portogruaro. Ko pride obiskovalec prvič v Portogruaro, ga najbolj preseneti podobnost z Benetkami: čudovito ohranjene gotsko-renesančne palače, ozke ulice, mostovi, arkade, kanali, tudi govorica – vse spominja na lagunsko mesto. Mesto je nastajalo od 11. stol. dalje na obeh bregovih reke Lemene. Staro mestno jedro je majhno, vendar polno zanimivosti. Videli bomo katedralo, viseči romanski zvonik, gotsko mestno hišo, vodnjak z žerjavi, ki so simbol mesta, Ribiško kapelo, obnovljena mlina, mestna vrata … Sprehod po mestu in prosto za oglede po želji. Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnina na razstavo »Od impresionistov do Picassa« s strokovnim vodstvom in ostale vstopnine niso vračunane. Točen znesek bo znan v obvestilu o odhodu.

Mogoče vam bo všeč tudi