DOMOV

Veselo druženje na Bizeljskem

tradicionalno pomladansko druženje

Romanja

1 dan

Slovenija

Datum

05.09.2020

Cena

49,00 €

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,45 €

Akontacija

20,00 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Brežice – Pišece – Leskovec pri Krškem

POZOR – datum romanja je spremenjen – nov termin je 5. september 2020!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Novega mesta v Brežice. Dan bomo začeli z mašo v župnijski cerkvi sv. Lovrenca. Notranjščina cerkve je baročno razgiban enoladijski prostor, zgrajen po načrtih N. Fuchsa leta 1782. Krasijo jo freske Tomaža Fantonija in Jakoba Brolle ter vitraži in freske Staneta Kregarja. V bližini si bomo ogledali tudi nedavno prenovljeni Slomškov dom v katerem imajo prostore različne skupine, ki delujejo v župniji (Karitas, pevski zbori, skavti …). V letu 2011 je bilo ustanovljeno društvo »1824« z namenom povezati različne skupine in obnovljeni dom napolniti z vsebinami ter razvijati aktivnosti za otroke, mladino, družine in starejše na področju kulture, sociale, dobrodelnosti, izobraževanja, duhovnosti, športa in rekreacije. V Brežicah bomo obiskali še romarsko cerkev sv. Roka. Nato nas čaka obisk Brežiškega gradu. Današnja renesančna oblika je z začetka 16. stol., konec 17. stol. so grad kupili grofje Attemsi in ga preuredili v baročnem duhu. Iz tega časa je tudi prekrasno poslikana Viteška dvorana – sodi med največje poslikane posvetne prostore v Sloveniji, to je baročna galerija z bogato mitološko vsebino. V gradu domuje Posavski muzej z najrazličnejšimi zbirkami, ki bodo pritegnile našo pozornost: arheološka, etnološka, zgodovinska, slikarska zbirka slovenskih baročnih mojstrov ter razstava slikarja Franja Stiplovška.

Po kosilu se bomo zapeljali v Pišece, majhno vasico v Bizeljskem gričevju, kjer stoji mogočen grad. Grajska stavba ima obliko nepravilnega mnogokotnika, v jedru je ohranjen mogočen 36 m visok romanski stolp, dokončno podobo pa so mu dala naslednja stoletja, kar je razvidno po skrbni obnovi gradu pred nekaj leti. Za konec dneva se bomo ustavili še v Leskovcu pri Krškem in obiskali župnijsko cerkev Žalostne Matere božje. Vrnitev v Ljubljano.

(v celem dnevu približno 250 km)

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, kosilo, osnovno nezgodno zavarovanje, duhovno vodstvo, naše vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi