DOMOV

Jesensko romanje: Heiligenblut in Großglockner

Spittal - Heiligenblut - Franz-Josefs-Höhe - Edelweißspitze

Romanja in duhovne počitnice

1 dan

Avstrija

Datum

02.10.2021

Cena

59,00 €

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 2,95 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Tudi tokrat se bomo udeležili zdaj že tradicionalnega enodnevnega jesenskega romanja, tokrat v objemu gora v sosednji Avstriji!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Beljaka na Koroško v Spittal ob Dravi. Sprehod po prijetnem mestecu do renesančnega gradu Porcia, ki je glavna mestna znamenitost. Nadaljevanje poti po dolini reke Bele do Heiligenbluta – Svete krvi. Današnjo župnijsko cerkev sv. Vincencija so zgradili leta 1301. Cerkev čepi na gričku nad dolino in se s svojo izredno gotsko vitkostjo spaja z lepoto gorate pokrajine. Pritegnila nas bo tudi njena notranjščina. Najprivlačnejša sta gotovo poznogotski oltar, ki se z vsem razkošjem skoraj dotika oboka, in pa mojstrsko okrašeni in kar 13 metrov visoki sakrarij. Romarska maša in ogled cerkve.

Nato vožnja po moderni alpski cesti, ki je najbolj slikovita in najvišja avstrijska gorska cesta, proti Grossglocknerju – Velikemu Kleku (3797 m). Z razgledne terase bomo lahko občudovali najvišji vrh Avstrije, okoliške vršace in ledenike. Morda nas bodo pozdravili tudi prijazni svizci. Prosto in po želji vožnja z žičnico vse do ledenika. Nadaljevanje vožnje skozi tunela Hochtor, ki predstavlja najvišji del te gorske ceste (2503 m) in mejo med Koroško in Salzburško, ter Mittertörl pod Edelweißspitze. Po želji sprehod do razglednega stolpa (2571 m), od koder je prekrasen razgled na naravni park z več kot tridesetimi tritisočaki – izjemna priložnost za fotografiranje! Nato vožnja v dolino in vrnitev v Ljubljano.

(v celem dnevu približno 530 km)

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz, posebna taksa za prevoz po visokogorski cesti, osnovno nezgodno zavarovanje, duhovno vodstvo, naše vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi