DOMOV

Velika poljska tura

Bogata zgodovina in kulturna dediščina

Prvomajska potovanja

8 dni

Poljska

Datum

25.04. - 02.05.2021

Cena

629,00 € pri najmanj 40 osebah699,00 € pri najmanj 30 osebah769,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 46,00 €Enoposteljna soba: 180,00 €Prazen sedež: 139,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15€

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Kraków – Varšava – Toruń – Grad Malbork – Gdańsk – Poznań – Wrocław – velika Poljska tura!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Dunaja na Poljsko. Prvi postanek bomo naredili v Wadowicah, rojstnem kraju papeža sv. Janeza Pavla II. Ogled župnijske cerkve. Še vožnja v Kraków. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 820 km)

Zajtrk. Dopoldne bomo posvetili Krakówu, enemu najstarejših evropskih mest. Tu je bilo dolgo časa središče cerkvene in posvetne oblasti. Kraków je zibelka poljske znanosti, umetnosti in kulture. Mesto se ponaša z znamenitostmi, ki so zares vredne ogleda: glavni trg Rynek z renesančno tržnico Sukiennice in Marijino gotsko cerkvijo, Florijanska ulica z značilnimi renesančnimi in baročnimi hišami, obzidje, utrdba Barbakan, Collegium Maius, Jagelonska univerza, katedrala, kjer so kronali in pokopavali poljske kralje, renesančna graščina Wawel – mogočna rezidenca poljskih kraljev … Popoldne vožnja mimo Čenstohove v Varšavo. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

(ta dan približno 370 km)

Zajtrk. Varšava je postala prestolnica Poljske šele na začetku 17. stol. Razprostira se na nižini na obeh bregovih reke Visle. Ogled glavnih znamenitosti z avtobusom in nekaj tudi peš: Staro mesto s katedralo sv. Janeza Krstnika, kraljevim gradom, glavnim trgom (Rynek), Velikim gledališčem, Palačo kulture, parkom Lazienki s slavno Palačo na vodi, Chopinovim spomenikom in Palačo Belvedere in še mnogo čim! Popoldne nadaljevanje vožnje ob reki Visli v Toruń. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

(ta dan približno 220 km)

Zajtrk. Toruń, ki leži ob reki Visli, je zgodovinsko eno izmed najpomembnejših poljskih mest (bogato hanzeatsko pristanišče, rojstni kraj Nikolaja Kopernika). Mesto je ohranilo svoj starodavni sijaj, lahko ga imenujemo tudi »gotsko mesto«. Sprehod po starem delu mesta z ogledi: Marijina cerkev, Glavni trg z mestno hišo, cerkev sv. Janeza, Kopernikova rojstna hiša – muzej …

Nato vožnja na sever. Na vrsti bo ogled gradu Malbork. Izjemna velikost gradu, ki kraljuje nad reko Nogat, presune vsakogar. Ne samo, da je to največji evropski grad, ki so ga zgradili iz opeke, in da je izredno častitljive starosti, sodi tudi med najvišje arhitektonske komplekse med posvetnimi stavbami. Grad je čudovit primer klasične srednjeveške trdnjave z močnim obrambnim obzidjem, z labirintom bogato opremljenih ter okrašenih večjih in manjših soban, pravzaprav gre za pravo obzidano mesto.

V 13. stol. ga je dal zgraditi Nemški viteški red, v 14. stol. pa je celo postal rezidenca Velikega mojstra reda. V II. svetovni vojni je bil poškodovan, vendar so ga Poljaki v celoti obnovili in je zdaj res vreden ogleda. Nato vožnja v Gdańsk. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 220 km)

Zajtrk. Gdańsk je največje mesto severne Poljske in eno najlepših mest severne Evrope. S sosednjima mestoma Sopot in Gdynia se počasi zliva v eno samo veliko mesto z imenom Tromestje, ki ima slikovito lego ob obali Gdańskega zaliva, ki je del Baltskega morja.

Gdańsk je seveda največji, najstarejši in daleč najpomembnejši del Tromestja. V srednjem veku je bilo mesto veliko hanzeatsko trgovsko središče Nemškega viteškega reda in tudi največje pristanišče na Baltiku, dolga stoletja najbogatejše mesto Poljske. Domačini so bili znani izdelovalci pohištva, še bolj pa draguljarji, pri katerih so naročali prekrasne zaklade najrazličnejši evropski dvori (izdelki iz jantarja so še danes zelo znani). V tem času so nastali čudoviti arhitekturni spomeniki.

Na sprehodu po mestu si bomo ogledali najlepše znamenitosti: mestna vrata, Dolgo ulico, mestno hišo, Artusov dvor, Zlato hišo, Marijino baziliko, Dolgo nabrežje s srednjeveškim žerjavom … Obiskali bomo Muzej jantarja. Skočili bomo tudi v Sopot, nekoč najbolj mondeno poljsko letovišče. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 50 km)

Zajtrk. Slovo od Baltika. Vožnja mimo Bydgoszcza v staro mesto Gniezno, zibelko poljske države. O nastanku mesta govori zanimiva legenda … Ponos mesta je gotska katedrala. Po ogledih nadaljevanje poti v Poznań, pomembno zgodovinsko mesto, nekoč tudi uradna prestolnica Poljske. Sprehod po starem delu mesta z ogledom prekrasnega Glavnega trga, mestne hiše, katedrale … Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 320 km)

Zajtrk. Vožnja v Wrocław, središče Šlezije in eno največjih poljskih mest. Leži na nižini ob kanalih reke Odre, kar mu daje posebno privlačnost. Mesto je bilo od nekdaj pomembno kulturno središče. Šest stoletij je bilo vrisano na zemljevide Češke, Avstrije in Prusije, zato ni presenečenje, da je mesto nekakšen arhitekturni mozaik različnih stilov. Ogled starega mestnega jedra z monumentalno mestno hišo … Obiskali bomo tudi otok Ostrow Tumski, najstarejši del Wrocława s katedralo. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 180 km)

Zajtrk. Vožnja na jug po Sudetih, razgibanem gorskem svetu, kjer so znana poljska letovišča in toplice. Za slovo bomo obiskali še tisoč let staro mesto Kłodzko z vso njegovo srednjeveško očarljivostjo. Vožnja mimo Dunaja v Ljubljano.

(ta dan približno 830 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi