DOMOV

Toskana

Obiščite glavne znamenitosti najslavnejše pokrajine na svetu, Toskane!

Prvomajska potovanja

3 dnevi

Italija

Datum

30.04. - 02.05.2021

Cena

199,00 € pri najmanj 40 osebah239,00 € pri najmanj 30 osebah369,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 16,00 €Enoposteljna soba: 50,00 €Prazen sedež: 49,00 €

Akontacija

30 % cene aranžmaja

Prijavnina

15 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

TOSKANA! OBIŠČITE SLAVNO ITALIJANSKO POKRAJINO!

FIRENZE – VINCI – SAN GIMIGNANO – VOLTERRA – LUCCA – PISA

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk, Bologne in čez slikovite Apenine v Toskano, eno najlepših pokrajin Italije. Mehka razgibanost gričev posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi ter čudovita arhitekturna dediščina, nad katero se razliva zlata svetloba, pritegne vsakogar, zlasti pa umetnike, ki so že od nekdaj radi ustvarjali tukaj.

Naš današnji cilj so Firence, prestolnica Toskane ter središče kulture in umetnosti. Italijanska umetnost se je tukaj razmahnila do brezmejnih razsežnosti, kar velja predvsem za obdobje od 13. do 16. stol., iz katerega je vzcvetela renesansa. Ogledali si bomo katedralo Santa Maria del Fiore in krstilnico z znamenitimi Ghibertijevimi vrati, se sprehodili po trgu “Piazza della Signoria”, kjer so Palazzo Vecchio, Loggia della Signoria, galerija Uffizi in Michelangelov David. Videli bomo tudi cerkev Santa Maria Novella, stari most čez reko Arno, palačo Pitti … Nadaljevanje vožnje v Montecatini Terme, ene izmed najbolj obiskanih in elegantnih italijanskih toplic. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

(ta dan približno 530 km)

Zajtrk. Vožnja po prelepi gričevnati Toskani v Vinci, kjer se je nedaleč stran rodil veliki Leonardo da Vinci (1452-1519), slikar, kipar, umetnostni teoretik in izumitelj. Obiskali bomo njegov muzej, ki domuje v starem gradu sredi ljubke vasice na vrhu griča. Tu je razstavljena najodličnejša zbirka strojev (vojaški stroji, stroji za gradnjo, znanstveni instrumenti, stroji za gibanje po zraku, vodi in zemlji) in modelov, vsi eksponati pa so dopolnjeni z umetnikovimi skicami in opombami.

Nadaljevanje poti v San Gimignano – mesto srednjeveških stolpov, ki jih bomo zagledali že od daleč. Videli bomo romansko Marijino baziliko z izjemnimi zakladi, Mestni muzej v Mestni hiši, po želji se bomo povzpeli tudi na enega od stolpov in uživali v čudovitem razgledu na mesto in rajsko okolico.

Nadaljevanje poti skozi kostanjeve gozdove v Volterro, mesto kamna. Mesto je že staro, saj je zaradi prijetne lege sredi toskanskih gričev nudilo priljubljeno domovanje že Etruščanom in Rimljanom, kasneje pa tudi prebivalcem srednjega veka. Ogled glavnih znamenitosti, morda še nakup kakšnega izdelka iz alabastra, po katerem Volterra slovi. Nato slikovita vožnja do našega hotela. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 180 km)

Zajtrk. Vožnja v Lucco z mogočnim, več kot štiri km dolgim, obrambnim obzidjem, ki se je ohranilo vse do danes. Mesto je bilo naseljeno že v rimski dobi, najlepša poslopja pa so iz 14. stol. Takrat je skoraj dokončno podobo dobila tudi triladijska stolnica sv. Martina s prekrasno okrašenim pročeljem. V zakristiji si bomo lahko ogledali tudi Hilarijin sarkofag, ki ga je mojstrsko izklesal Jacopo della Quercia. Nato se bomo podali na sprehod po mestu mimo umetelno izdelanega pročelja cerkve sv. Mihaela iz 12. stol., kipa in rojstne hiše skladatelja Puccinija, mimo mestnih stolpov vse do elipsastega trga, ki je zrasel na ostankih starega rimskega amfiteatra.

Nadaljevanje vožnje v Piso, še eno znamenito toskansko mesto. Ogledi največjih in svetovno znanih arhitektonskih stvaritev na tako imenovanem Trgu čudežev – Campo dei Miracoli: katedrale, krstilnice, pokopališča Campo Santo in pa zvonika oz. poševnega stolpa. Vrnitev mimo Benetk v Ljubljano.

(ta dan približno 620 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi