DOMOV

Skriti dragulji Toskane in Umbrije

Mogočni Marmorni slap, stvaritev starih Rimljanov

Prvomajska potovanja

3 dnevi

Italija

Datum

30.04. - 02.05.2021

Cena

209,00 € pri najmanj 40 osebah249,00 € pri najmanj 30 osebah289,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 16,00 €Enoposteljna soba: 50,00 €Prazen sedež: 49,00 €

Akontacija

30 % cene arnžmaja

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno za vse prijave do 3 mesece pred odhodom.

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

CORTONA – SREDNJEVEŠKI ČUDEŽ

DERUTA – KRALJESTVO MAJOLIČNE KERAMIKE

TODI – GOTSKO BOGASTVO GLAVNEGA TRGA

ANGHIARI – SODI NA SEZNAM NAJLEPŠIH ITALIJANSKIH MESTEC

CAPRESE MICHELANGELO – ROJSTNI KRAJ VELIKEGA MICHELANGELA

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk ter čez gorate Apenine v Toskano, eno najočarljivejših pokrajin Italije, kjer se na zelenih gričih sončijo starodavna mesteca. Naš današnji cilj je Cortona s prekrasno lego na pobočju sredi oljčnih gajev. Mestece je zelo staro, saj je nekoč sodilo v pomembno zvezo dvanajstih etruščanskih mest. Še vedno ga obdaja mogočno obzidje, znotraj pa nas bo navdušilo s popolnoma ohranjeno srednjeveško arhitekturo in nadvse živahnim vzdušjem glavnih trgov: razgibani Trg republike z mestno hišo iz 13. stol. ter mogočni Signorellijev trg (Cortona slovi tudi kot rojstni kraj velikega renesančnega slikarja Luce Signorellija) z gledališčem in Pretorsko palačo.

Obiskali bomo Muzej etruščanske akademije, ki z odličnimi najdbami osvetljuje zgodovino etruščanske in rimske Cortone, med njimi izstopajo nenavadna etruščanska oljna svetilka s šestnajstimi gorilci ter predmeti iz bližnje rimske vile. Nato se bomo sprehodili do katedrale, od koder je lep razgled na razgibano okolico pod nami. Ogled katedrale in Škofijskega muzeja, ki hrani odlično zbirko slik, seveda bomo najbolj občudovali Signorellijeva dela ter čudovito Oznanjenje, ki ga je naslikal renesančni mojster Fra Angelico. Po ogledih nadaljevanje poti v Umbrijo, sosednjo deželo z nepopisnimi naravnimi in umetniškimi zakladi. Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 660 km)

Zajtrk. Vožnja v Deruto, majhno mestece v osrčju Umbrije, ki po vsem svetu slovi po klasični in moderni majolični keramiki. Tradicija izdelovanja keramike sega že v čas Etruščanov, svoj umetniški višek pa je doživela v renesansi. Na vsakem koraku najdemo delavnice in trgovine z dekorativno in uporabno keramiko najrazličnejših vzorcev. Obiskali bomo eno izmed njih, da nam bodo pokazali način izdelave in poslikave. Seveda bomo lahko tudi kaj kupili – na voljo bo vse od krožnikov do prekrasnega nakita.

Nadaljevanje poti v Todi, očarljivo staro mesto, ki si zaradi svoje izjemne lepote zasluži same presežnike. Najlepši del mesta je Piazza del Popolo. Obdajajo ga arhitekturne umetnine, ki pričajo o cvetočem in bogatem srednjem veku: Palazzo del Priori, Palazzo del Capitano, Palazzo del Popolo, katedrala … Videli bomo tudi cerkev sv. Fortunata, v dolini pa cerkev Marije Tolažnice, ki jo je navdihnila renesansa.

Vožnja do mogočnega Marmornega slapu, ki so ga ustvarili že stari Rimljani. Celotna višina slapu, ki v treh delih buči po strmih marmornih stenah v dolino, znaša 165 m – to je najvišji slap v Italiji in najvišji umetni slap v Evropi. Razgledi na penečo moč vode bodo navdušujoči! Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 190 km)

Zajtrk. Vožnja do baročnega Marijinega svetišča, ki kraljuje v čudovitem zelenju na griču Belvedere nad mestom Città di Castello. S terase pred cerkvijo je lep razgled na mesto v dolini ter hribovje v ozadju.

Nadaljevanje poti v Anghiari, eno najlepših italijanskih mestec, ki leži v toskanski dolini reke Tibere. Z mogočnim obzidjem in labirintom ozkih uličic je ohranilo srednjeveško nedotaknjenost. Na sprehodu po mestu bomo zaznali vonj po preteklosti.

Nato vožnja v Caprese Michelangelo, kjer se je 6. marca 1475 rodil eden najslavnejših Italijanov – veliki umetnik Michelangelo Buonarroti. Obiskali bomo Muzej Michelangelo, ki domuje v srednjeveškem gradu. Sestavlja ga več lokacij, med njimi Palazzo del Podestà, ki je umetnikova rojstna hiša, Palazzo Clusini iz 14. stol., nekaj grajskih soban in dvorišč ter cerkev sv. Janeza Krstnika iz 13. stol., kjer je bil krščen. Muzej predstavlja umetnikovo življenje in delo, grajsko zgodovino, ter nekaj zbirk italijanskega kiparstva 19. in 20. stol. Vrnitev v Ljubljano.

(ta dan približno 640 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi