DOMOV

Slikovita Umbrija

Sončna dežela zelenih gričev

Prvomajska potovanja

3 dnevi

Italija

Datum

30.04. - 02.05.2021

Cena

189,00 € pri najmanj 40 osebah229,00 € pri najmanj 30 osebah269,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 50,00 €Odpovedni riziko: 16,00 €Prazen sedež: 36,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

SONČNA DEŽELA ZELENIH GRIČEV, SREDNJEVEŠKIH MEST,  

STARIH GRADOV, VELIKIH UMETNIN, DOBREGA VINA …

 

GUBBIO – SPELLO – MONTEFALCO – TREVI – ASSISI – PERUGIA

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk in Bologne do Cesene, od tod pa čez Apenine v Umbrijo, deželo v osrčju italijanskega škornja, kjer na zelenih gričih kraljujejo srednjeveška mesta in se skoraj dotikajo jasnega neba. Prvi obisk bomo namenili starodavnemu mestu z imenom Gubbio, ki se je razraslo na strmem pobočju gore Ingino.

Mesto je zares vredno obiska, saj je do popolnosti ohranilo bogato kulturno in umetniško dediščino. Po ozkih strmih uličicah s številnimi trgovinicami z izdelki domače obrti se bomo napotili do glavnega trga, kjer stoji mogočna gotska Konzulska palača. Na vrhu stopnic bomo vstopili v prostrano dvorano – Salone, kjer je nekdaj zasedala ljudska skupščina. V muzeju si bomo ogledali tudi imenitne bronaste eugubinske tablice iz 2. stol. pr. n. št. Sprehodili se bomo tudi do Vojvodske palače in katedrale. Nadaljevanje vožnje do našega hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 690 km)

Zajtrk. Vožnja v Spello, srednjeveško mestece, kjer so se kamnite hišice skoraj zlile z goratim umbrijskim okoljem. Privlačno mesto se lahko pohvali z mnogimi znamenitostmi, kot so rimska vrata, srednjeveški stolpi in palače, najpomembnejše pa so gotovo freske v kapeli cerkve Santa Maria Maggiore (prizori iz Nove zaveze), ki jih je v začetku 16. stol. mojstrsko naslikal Pinturicchio. Prekrasno!

Po ogledih nadaljevanje poti v Montefalco, očarljivo srednjeveško mestece, ki ga še vedno obdaja obzidje iz 14. stol. Kot sokol sredi gnezda (od tod tudi njegovo ime) čepi na griču sredi vinogradov in oljčnih gajev. Mestece si je zaradi izjemnih razgledov na valovito umbrijsko pokrajino prislužilo tudi ime “Balkon Umbrije”. Ogled glavnih znamenitosti: mestnih vrat, mestne hiše iz 13. stol., predvsem pa muzeja v stari cerkvi sv. Frančiška, kjer so čudovite freske iz 15. stol. (življenje sv. Frančiška, prizori iz Nove zaveze …), delo velikih mojstrov, kot so Benozzo Gozzoli, Perugino in drugi – muzej velja za enega najpomembnejših v Umbriji. Mesto slovi tudi po rdečem vinu z imenom “sagrantino”, ki si ga bomo po želji lahko privoščili kakšen kozarček. Vožnja v Trevi, eno najslikovitejših umbrijskih mestec, ki se spiralno dviga po pobočju griča sredi morja oljčnih gajev. Zaradi oljk si je prislužilo ime “Mesto olja”.  Na sprehodu po mestu bomo občudovali lepe palače, katedralo, veliko cerkev sv. Frančiška, kvalitetno umetniško zbirko ter muzej oljčnega olja v nekdanjem samostanu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 100 km)

Zajtrk. Obiskali bomo Assisi. Obzidano mesto se razprostira na pobočju gore Subasio in je do danes ohranilo svoj srednjeveški značaj. Zgodovina mesta je tesno povezana z življenjem in delom sv. Frančiška (1182-1226) ter z novimi umetnostnimi smernicami, ki so zaznamovale prelomnico v italijanski umetnosti. Sprehod po srednjeveškem delu mesta. Videli bomo baziliko sv. Klare ter glavni trg s srednjeveškimi palačami, vodnjakom ter stebriščem Minervinega templja. Največ naše pozornosti pa bomo posvetili asiškemu biseru – baziliki sv. Frančiška: na močnih obokih kraljujeta ena nad drugo veličastni gotski cerkvi s Frančiškovim grobom, krasijo pa ju freske velikih umetnikov, kot so Simone Martini, Cimabue in Giotto.

Nadaljevanje poti v Perugio, ki je bila ena izmed 12 etruščanskih mestnih državic. Ostanki mogočnega etruščanskega obzidja nam lahko pričarajo sijaj tistega časa. Mesto se ponaša tudi s številnimi cerkvenimi in posvetnimi zgradbami srednjega veka. Danes je Perugia prestolnica dežele Umbrije in pomembno univerzitetno središče. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti. In še vrnitev mimo Benetk proti Ljubljani.

(ta dan približno 680 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, poseben prevoz v središče Perugie, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi