DOMOV

Najlepši spomeniki Dalmacije z dr. Ferdinandom Šerbeljem

s strokovnim vodstvom dr. Ferdinanda Šerbelja

Prvomajska potovanja

5 dni

Hrvaška

Datum

28.04. - 02.05.2021

Cena

379,00 € pri najmanj 40 osebah429,00 € pri najmanj 30 osebah489,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 110,00 €Odpovedni riziko: 24,00 €Prazen sedež poleg vas v avtobusu: 75,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15,00 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Spoznajte zaklade najlepših dalmatinskih mest: Nin, Zadar, Trogir, Split, Šibenik, Ston, Dubrovnik, Makarska 

Obisk slapov Krke

s strokovnim vodstvom dr. Ferdinanda Šerbelja

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri.

Vožnja v Nin, ki leži na majhnem otočku, katerega s kopnim povezujeta dva mosta. Mesto ima izjemno zgodovino: tu je bila rimska Aenona, središče antične Liburnije, tu so živeli hrvaški kralji …

Nadaljevanje vožnje v Zadar, mesto, ki je bilo v rimskih časih znano z imenom Jadera. Zgodovina je dolga in burna, predvsem pa nadvse imenitna. Staro mesto na polotoku ima odlične umetnostne spomenike, ki si jih bomo tudi ogledali: mestna vrata, rimski forum, cerkev sv. Donata, katedrala, Marijina cerkev z romanskim zvonikom, cerkev sv. Krševana … Obiskali bomo tudi razstavo Zlato in srebro Zadra v benediktinskem samostanu ter Narodni muzej.

Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk.

Vožnja v Šibenik. Mesto leži v lepem zalivu nedaleč od izliva reke Krke v morje pod mogočnimi trdnjavami. Ponaša se s čudovitimi spomeniki, med katerimi je gotovo najznamenitejša gotsko-renesančna katedrala sv. Jakoba, mojstrovina velikih arhitektov in kiparjev Jurija Dalmatinca in Nikole Florentinca. Po ogledu katedrale in krstilnice še krajši sprehod po mestu.

Nadaljevanje slikovite vožnje ob morju v Trogir. Staro mesto, ki se razprostira na otočku pravokotne oblike med kopnim in otokom Čiovo, je bilo znano že v antičnih časih, pa tudi poznejša zgodovina je zelo zanimiva, saj je bil Trogir eno izmed najpomembnejših kulturnih središč Dalmacije. V 13. stol. deluje tukaj mojster Radovan, v 15. stol. pa kiparji in arhitekti Ivan Budislavić, Matej Gojković, Nikola Florentinac … Staro mestno jedro je vpisano na Unescov seznam. Sprehod po mestu z ogledom mestnih vrat, loggie, stolpa z uro, mestne hiše ter mnogih palač in cerkva. Najbolj pa se bomo posvetili ogledu katedrale sv. Lovrenca z znamenitim Radovanovim portalom, ki predstavlja vrh romanskega kiparstva v Dalmaciji.

Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk.

Vožnja do začetka polotoka Pelješca, kjer bomo obiskali Ston, mestece s slavno zgodovino. Občudovali bomo trdnjave ter obzidje, za katerega pravijo, da je po mogočnosti takoj za kitajskim zidom.

Nadaljevanje vožnje v Dubrovnik, najlepši biser Dalmacije! Skozi dolga stoletja burne zgodovine so nastajale prekrasne arhitekturne stvaritve, ki jih je čas na srečo ohranil tudi za nas. Mesto obdaja mogočno obzidje z obrambnimi stolpi in trdnjavami, od koder so mogoči zanimivi razgledi na mesto na eni in na morje na drugi strani. Ogled mestnega središča: Onofrijev vodnjak, cerkev sv. Odrešenika, frančiškanski samostan s staro lekarno, Sponza, loža zvonarjev, dominikanski samostan, knežji dvor, cerkev sv. Blaža, katedrala … Nato po želji sprehod po obzidju ali pa lastno odkrivanje dubrovniških lepot.

Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk.

Vožnja pod gorskim masivom Biokovo v Makarsko, pristanišče in turistično središče v prostranem zalivu. Sprehod po slikoviti “rivi”, da se malce nadihamo morskega zraka, in ogled izredno zanimivega muzeja školjk (zbirka okrog 10.000 školjk) v frančiškanskem samostanu.

Nadaljevanje vožnje v Split, največje mesto Dalmacije in veliko pristanišče. Že v antiki je bilo tukaj pomembno ilirsko-grško naselje z imenom Aspalathos. Konec 3. stol. je rimski cesar Dioklecijan zgradil velikansko razkošno palačo, ki jo bomo tudi sami raziskali. Ogled znamenite palače s katedralo sv. Dujma, peristila ter mnogih drugih cerkva, palač in spomenikov.

Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk.

Vožnja z avtobusom v narodni park “Slapovi Krke”. Reka Krka je kraški fenomen, ki se prebija skozi apnenčasti svet proti morju in na poti ustvarja številna jezera, brzice in slapove. Na sprehodu skozi park si bomo ogledali vse te naravne lepote, vodne mline in etnografski muzej, seveda pa se bomo najdlje zadržali pri mogočnem slapu z imenom Skradinski Buk. S posebnimi ladjami se bomo nato zapeljali še do otočka Visovac, ki kraljuje sredi razširjenega kanjona reke Krke, in obiskali frančiškanski samostan.

Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 4 polpenzioni (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami, vodja poti, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi