DOMOV

Frankovska Švica in Bayreuth

Bayreuth, Frankovski gozd, Sanspareil, Bamberg ...

Prvomajska potovanja

3 dnevi

Nemčija

Datum

30.04. - 02.05.2021

Cena

319,00 € pri najmanj 40 osebah349,00 € pri najmanj 30 osebah389,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 20,00 €Enoposteljna soba: 70,00 €Prazen sedež: 59,00 €

Akontacija

30 % cene aranžmaja

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno za vse prijave do 2 meseca pred odhodom.

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

BAYREUTH, WAGNERJEVO MESTO Z OSUPLJIVO OBNOVLJENO BAROČNO OPERO

FRANKOVSKI GOZD IN KRONACH Z NAJVEČJO SREDNJEVEŠKO TRDNJAVO

SKRIVNOSTNI SKALNI PARK SANSPAREIL

BAMBERG, ENO NAJLEPŠIH NEMŠKIH MEST

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Münchna v Bayreuth, mesto velikega skladatelja Richarda Wagnerja. Pred 18. stol. se je mesto komaj kaj omenjalo, od takrat dalje pa se je zaradi pomembnih dogodkov vrisalo na zemljevid sveta: rodbina mejnih grofov Brandenburg-Bayreuth je mesto izbrala za svojo rezidenco, kasneje je postalo ena od evropskih arhitekturnih prestolnic baroka in rokokoja – za to je zaslužna princesa Wilhelmina, končni pečat pa je mestu dal veliki Wagner, ki je tukaj živel in ustvarjal.

Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti: Stare palače s cerkvijo, Nove  palače – rezidence princese Wilhelmine, s čudovitim parkom ter Wagnerjev muzej v vili Wahnfried, kjer je skladatelj živel in ustvarjal od leta 1874 dalje, na vrtu je tudi njegov grob. Najimenitnejša stavba v mestu pa je gotovo opera, delo italijanskih mojstrov  Galli-Bibiena, ki izžareva vso lepoto baroka tistega časa. S svojo bogato okrašeno notranjščino sodi med najlepše v Nemčiji (Unesco). Pričakala nas bo v vsem sijaju, saj so jo nedavno do potankosti obnovili. Nato se bomo zapeljali mimo festivalske zgradbe, posebnega gledališča – Festspielhaus, ki ga je zasnoval Wagner, tu vsako leto uprizarjajo njegove opere. Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 670 km)

Zajtrk. Vožnja na podeželje in obisk kompleksa Eremitage sredi prostranega angleškega parka. Leta 1753 je posestvo dobila v dar princesa Wilhelmina in ga nato začela spreminjati v razkošno harmonijo arhitekture in narave. Ogled Stare palače z originalno opremo, Nove palače polkrožne oblike ter parka z vodnjaki in vodometi, romantičnimi votlinami in razvalinami.

Nadaljevanje poti v Kronach, več kot tisoč let staro mestece, ki leži sredi slikovitega Frankovskega gozda. Slovi po največji in odlično ohranjeni srednjeveški trdnjavi Rosenberg – od tod se nam bodo odprli prelepi razgledi na mesto ter na zelene vzpetine Frankovskega gozda. V trdnjavi domuje galerija, ki hrani tudi dela slovitega slikarja Lucasa Cranacha St., Kronach je namreč njegov rojstni kraj.

Frankovska Švica, gričevnata kraška pokrajina navdušuje s starimi mesteci, srednjeveškimi gradovi in jamami – to je eden najstarejših turističnih predelov Nemčije. Romantični umetniki 19. stol. so pokrajino zaradi njenih gora primerjali s Švico in jo zato tako tudi poimenovali. Tu je princesa Wilhelmina staro lovišče leta 1744 preuredila v nenavaden skalni park, ki so ga poimenovali Sanspareil, saj mu ni bilo enakega.

Glavnino parka sestavljajo groteskno-fantastične skalne formacije, skrivnostne jame in pravljični bukov gozd, dodali so še ekstravagantne arhitekturne stvaritve, med njimi je najbolje ohranjen Orientalski paviljon. Sprehod po parku. Na poti proti hotelu se bomo spotoma po želji ustavili na vrčku piva, pravijo namreč, da je v Frankovski Švici največ pivovarn na svetu! Večerja in nočitev.

(ta dan približno 150 km)

Zajtrk. Vožnja v Bamberg, eno najlepših nemških mest, in sicer zaradi svoje izjemne ohranjenosti, saj med drugo svetovno vojno ni bilo poškodovano, ter zaradi izredno slikovite lege – razprostira se na sedmih gričih in si je zato prislužilo ime “Nemški Rim”. Celotno mesto je kot arhitekturni zaklad leta 1993 prišlo pod zaščito Unesca. Pomembna zgodovina mesta se začne leta 1007, ko je Henrik II., ki ga poznamo kot “svetega cesarja”, ustanovil škofijo. Najprej bomo spoznali spodnji del mesta s slikovito staro mestno hišo sredi reke Regnitz, Zelenjavni trg z župnijsko cerkvijo sv. Martina, Maksimilijanov trg z novo mestno hišo, všeč nam bodo tudi pogledi z mostov na bamberško pristanišče ter na najslikovitejši predel s tramovi okrašenih hiš ob reki z imenom “Male Benetke”.

Nato se bomo odpravili na Stolni grič in si ogledali Staro rezidenco z očarljivim notranjim dvoriščem ter Novo Rezidenco, največjo stavbo v Bambergu, z razkošnimi apartmaji knezoškofov (dih nam bo vzela veličastna Cesarska dvorana) in romantičnim Rožnim vrtom, od koder so lepi razgledi na mesto.

Za konec nas čaka še ogled veličastne romansko-gotske katedrale apostola Petra in sv. Jurija. Zgraditi sta jo dala cesar Henrik II. in njegova žena Kunigunda, oba svetnika, ki počivata v čudovitem sarkofagu, mojstrovini Tilmana Riemenschneiderja iz leta 1513. V cerkvi bomo občudovali še slovitega Bamberškega viteza na konju in druge umetnostne zaklade. Vrnitev v Ljubljano.

(ta dan približno 710 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi