DOMOV

Kulinarična Emilia Romagna

Kulinarično raziskovanje znamenite pokrajine

Prvomajska potovanja

3 dnevi

Italija

Datum

24.04. - 26.04.2021

Cena

199,00 € pri najmanj 40 osebah229,00 € pri najmanj 30 osebah259,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 16,00 €Enoposteljna soba: 50,00 €Prazen sedež: 35,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15,00 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Dežela Emilia Romagna je ena izmed najbogatejših v Italiji in znana po izvrstni kulinariki. Spoznavali bomo gastronomijo, poskusili odlično oljčno olje, parmezan in balzamični kis! 

V Bologni nas čaka obisk tematskega parka italijanske kulinarike – FICO Eataly World.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri in vožnja mimo Benetk v Modeno, eno najpomembnejših mest dežele Emilia Romagna. Najprej nas čaka znamenita Casa Rossa oz. Rdeča hiša, rezidenca slavnega tenorista Luciana Pavarottija, ki je bila zgrajena po njegovih natančnih navodilih, in v kateri je preživel zadnja leta svojega življenja. Ogled velike hiše polne intimnih maestrovih spominov bo veliko doživetje.

Sledi ogled mestnega središča Modene. Staro univerzitetno mesto je najbolj cvetelo pod gospostvom družine Este. Danes tu izdelujejo odlične čevlje in avtomobile, staro mestno središče, ki je na Unescovem seznamu, pa skriva mnoge lepote, kar bomo na sprehodu po mestu tudi sami ugotovili. Največji spomenik v mestu je romanska katedrala, ki je zares vredna ogleda. Za konec dneva nas na idiličnem posestvu čaka še spoznavanje načina pridelave in pokušnja balzamičnega kisa, po katerem slovi Modena (možnost nakupa). Balzamični kis se odlično ujema s parmezanom in romanjolskim vinom lambrusco, kar bomo tudi poskusili! Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 620 km)

Zajtrk. Vožnja v Verucchio, izvor prestižne zgodovine rodbine Malatesta. Sprehod po mestecu pod mogočno trdnjavo.

Vožnja v slavni San Marino, ki je ena najmanjših držav na svetu, saj se razprostira le na 61 km2 pobočja gore Titano. Danes je to skoraj eno samo elegantno mesto, ki je s svojimi znamenitostmi, trgovinami in restavracijami večni raj za turiste. Ogled znamenitosti glavnega mesta: vladne palače, bazilike, obzidja s stolpi … Prosto za potepanje po prijetnem in nadvse gostoljubnem mestu.

Nadaljevanje poti na podeželje v častitljivo staro mestece Sant’Agata Feltria. Mesto je nastalo na gričku okoli mogočne trdnjave, kjer so se menjavali gospodarji, med njimi družine Malatesta, Montefeltro in Fregoso, ki so trdnjavi zapustili tudi ime. Mesto se pohvali z odlično ohranjenim srednjeveškim središčem z mnogimi znamenitostmi. Obiskali bomo gledališče Angelo Mariani, v celoti izdelano iz lesa, ki je eno najstarejših v Italiji. Povzpeli se bomo tudi na trdnjavo z muzejem, videli pa bomo še samostan sv. Hieronima, ki ima izjemno umetniško vrednost. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 120 km)

Zajtrk. Vožnja v Brisighello, srednjeveško vasico v dolini reke Lamone, ki sodi med najlepše v Italiji. Naselje s starodavnimi uličicami se je razvilo pod tremi skalnimi griči: na enem kraljuje utrdba iz 14. stol., na drugem stolp z uro in na tretjem svetišče Monticino. Glavno znamenitost predstavlja Via del Borgo, pokrita ulica z obokanimi okni v nivoju prvega nadstropja hiš iz 14. stol. V Brisighelli se je rodilo kar osem kardinalov in tukaj je veliko cerkva, med njimi je najlepša Pieve di San Giovanni in Ottavo iz 11. in 12. stol. Kraj slovi tudi po odličnem oljčnem olju in vinu – oboje bomo poskusili.

Nadaljevanje poti v Dozzo, majhno vasico ovalne oblike z nenavadno živahno poslikanimi pročelji, kjer bomo obiskali še regionalno enoteko, ki domuje v trdnjavi – med 800 različnimi vini boste tudi vi našli svoje najljubše.

Popoldne bomo obiskali FICO Eataly World v Bologni, ki velja za največji tematski park italijanske prehrane. Sestavljata ga 2 ha polj in hlevov ter 8 ha veliko pokrito področje s farmami, kjer proizvajajo pršut, mortadelo, mocarelo, parmezan, domače testenine, olivno olje, balzamični kis …; za obiskovalce pa je na voljo tudi tržnica, kjer so omenjene dobrote na prodaj, ter več kot 45 specializiranih restavracij in kavarn, kjer lahko poskusite najboljše italijanske jedi. Po parku nas bodo pospremili usposobljeni ambasadorji, ki nam bodo razkazali polja, farme, prodajalne in tržnico, na koncu pa bomo nekaj dobrot tudi poskusili! Čas bo tudi za samostojne nakupe in raziskovanje parka. Vrnitev v Ljubljano.

(ta dan približno 550 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, ogled pridelave balzamičnega kisa, parmezana in vina lambrusco s pokušnjo, pokušnja oljčnega olja in vina, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi ter pokušnja v FICO Eataly World niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi