DOMOV

Cinque Terre z vlakom in ladjo ter delavnica klesanja marmorja v Carrari

Sanjski svet nedosegljivih petih dežel

Prvomajska potovanja

3 dnevi

Italija

Datum

30.04. - 02.05.2021

Cena

289,00€ pri najmanj 40 osebah329,00€ pri najmanj 30 osebah369,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 20,00 €Enoposteljna soba: 50,00€Prazen sedež: 49,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15€ za prijavo

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Cinque Terre, sanjski svet, ki ga ustvarjajo prelepe vasice ob Ligurskem morju. Obiščite znameniti kamnolom v Carrari, kjer že od antičnih časov lomijo beli kararski marmor. 

Preizkusite se v vlogi kiparja na delavnici klesanja marmorja.

Spotoma bomo obiskali še toskanski mesteci Piso in Lucco!

 

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk in čez slikovite Apenine v Toskano, ki je ena najlepših pokrajin Italije. Mehka razgibanost gričev posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi ter čudovita arhitekturna dediščina, nad katero se razliva zlata svetloba, pritegne vsakogar, zlasti pa umetnike, ki so že od nekdaj radi ustvarjali tukaj.

Vožnja v Lucco, mesto obdano z mogočnim, več kot štiri km dolgim, obrambnim obzidjem, ki se je ohranilo vse do danes. Mesto je bilo naseljeno že v rimski dobi, najlepša poslopja pa so iz 14. stol. Takrat je skoraj dokončno podobo dobila tudi triladijska stolnica sv. Martina s prekrasno okrašenim pročeljem. Podali se bomo na sprehod po mestu mimo umetelno izdelanega pročelja cerkve sv. Mihaela iz 12. stol., kipa in rojstne hiše skladatelja Puccinija, mimo mestnih stolpov vse do elipsastega trga, ki je zrasel na ostankih starega rimskega amfiteatra.

Nadaljevanje poti v Piso, še eno znamenito toskansko mesto. Mesto ob reki Arno se – najbrž tudi zaradi bližine morja – ponaša z burno zgodovino. Najbogatejše je bilo med 11. in 13. stol. in od takrat so tudi najimenitnejši spomeniki, ki jih bomo občudovali tudi mi. Najlepše in svetovno znane arhitektonske stvaritve so na tako imenovanem Trgu čudežev – Campo dei Miracoli: katedrala, krstilnica, pokopališče Campo Santo in pa zvonik oz. poševni stolp. Vožnja v hotel, nastanitev, večerja in nočitev. 

(ta dan približno 590 km)

Zajtrk. Vožnja v La Spezio. Celodnevni izlet z ladjo in vlakom na Cinque Terre, kar po naše pomeni Pet dežel. Kratka gorska veriga, vzporedna z Apenini, se strmo spušča v morje, vmes so male dolinice, kjer so med morjem in pečinami zrasle ljubke vasice: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore. Pet jih je in od tod tudi njihovo ime. Ležijo v edinstveno obdelani pokrajini in so težko dostopne.

Med slikovitimi ribiškimi vasicami ležijo vinogradi, ki se v terasah dvigujejo proti vrhu, tam pa jih obkrožajo pinije. Tej spokojni in nenavadni lepoti je podelil priznanje tudi Unesco, saj jo je uvrstil na seznam svetovne dediščine. Večkrat se bomo ustavili, se sprehodili po vaseh, občudovali staro arhitekturo, si po želji privoščili dobro kosilo v kakšni od tradicionalnih gostiln … Ne bomo hiteli, lepo nam bo! Pozno popoldne vožnja z vlakom skozi slikovite tunele in previse nazaj v La Spezio. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 110 km)

Zajtrk. Vožnja v Carraro, ki leži ob vznožju Apuanskih Alp, le nekaj kilometrov od morja. Svoj sloves dolguje po vsem svetu znanemu belemu marmorju – kararskemu marmorju, ki ga tukaj lomijo že od antičnih časov. Ogledali si bomo glavne znamenitosti, predvsem pa romansko-gotsko katedralo, kjer se bohotijo umetnine iz domačega marmorja, in pa Neptunov vodnjak. Ogledali si bomo muzej, ki nam bo približal življenje in delo v tem mogočnem kamnolomu, nato pa se bomo s posebnimi džipi (4×4) podali po zanimivem cestnem sistemu v mogočne kamnolome. Prav tukaj je veliki Michelangelo izbiral, kateri izmed velikanskih blokov bi bil primeren za njegove izjemne mojstrovine. Pravijo, da se je v kamnolomih zadrževal po več mesecev. Pogled na divjo pokrajino in na zares gigantski način lomljenja marmorja nas bo navdušil. Za konec potovanja nas čaka še kiparska delavnica, kjer se bomo lahko sami preizkusili v klesanju marmorja! Lahko pa bomo tudi kupili umetnine iz tega čudovitega kamna. Vrnitev v Ljubljano.

(ta dan približno 630 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, celodnevni izlet z vlakom in ladjo na Cinque Terre, ogled kamnoloma v Carrari z džipi, vstopnina v muzej v Carrari, delavnica klesanja marmorja, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Ostale vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi