DOMOV

Bodensko jezero

Prijetno in sproščujoče potovanje za vse generacije!

Prvomajska potovanja

4 dnevi

Avstrija

Nemčija

Švica

Datum

29.04. - 02.05.2021

Cena

359,00 € pri najmanj 40 osebah399,00 € pri najmanj 30 osebah449,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 24,00 €Enoposteljna soba: 90,00 €Prazen sedež: 59,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15€ za prijavo

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Landsberg – Lindau – Friedrichshafen – Unteruhldingen – Überlingen – Mainau – Konstanca – Arbon – Hall na Tirolskem – Kitzbühel – Zell am See

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Salzburga v Nemčijo. Prvi postanek bomo naredili v Landsbergu, utrjenem mestu, ki je najbolj cvetelo v srednjem veku. Na sprehodu po mestu bomo občudovali mestno hišo, vodnjak, še posebej pa stara Bavarska mestna vrata.

Vožnja do Bodenskega ali Konstanškega jezera, ki zaradi svoje izredne velikosti, milega podnebja in skoraj tropskega rastlinja spominja na morje. Obkrožajo ga kar tri države: Švica, Nemčija in Avstrija! Danes bomo na nemški strani obiskali Lindau. Slikovito mesto na otoku z mnogimi cerkvami in častitljivo starimi in lepo okrašenimi hišami pritegne na tisoče obiskovalcev. Tudi nas bo navdušilo potepanje po glavni Maksimilijanovi ulici in pristanišču. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 640 km)

Zajtrk. Vožnja v Friedrichshafen, še eno lepo mesto ob jezeru ter pomembno pristanišče, ki slovi tudi kot rojstni kraj slavnega zrakoplova Zeppelina. Obiskali bomo več kot imeniten Zeppelinov muzej letalstva, ki domuje v prenovljeni pristaniški železniški postaji.

Nadaljevanje poti v Unteruhldingen, kjer nas čaka nadvse zanimiv arheološki muzej na prostem: na jezeru so postavili rekonstrukcijo lesenih hišk na koleh iz kamene in bronaste dobe.

Sledi vožnja v Überlingen, mestece, ki ga je leta 1180 ustanovil Friderik I. Rdečebradec. Všeč nam bo potepanje po prijetnem mestu do gotske katedrale, še posebej pa po promenadi ob jezeru. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 210 km)

Zajtrk. Dopoldne bomo obiskali Mainau, otok cvetja, na zahodnem delu Bodenskega jezera. Lastniki otoka so se menjavali, sedanja sta grofica Sonja in grof Lennart iz švedske družine Bernadotte. Otok sodi s svojimi eksotičnimi nasadi cvetja, grmovnic in dreves med najlepše parke sveta. Ogledi bodo zares prava paša za oči! Navdušeni bodo tudi fotografi!

Vožnja do Konstance, starega nemškega mesta, ki leži na bregovih švicarskega dela jezera. Mesto slovi predvsem po zanimivih zgodovinskih dogodkih: tu se je v letih od 1414 do 1418 odvijal koncil, ki je obsodil Jana Husa in vzpostavil red na papeškem prestolu … Sprehod po slikovitem mestu z ogledom glavnih znamenitosti: nekdanje katedrale, mestne hiše, koncilske hiše … Nadaljevanje poti ob švicarskem delu jezera, kjer bomo naredili krajši postanek v letoviškem Arbonu. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 190 km)

Zajtrk. Vožnja skozi predor Arlberg na Tirolsko. Naš naslednji cilj bo Hall, v srednjem veku pomembno trgovsko središče ob plovni reki Inn, slovelo je tudi po solnih rudnikih. Najprej obisk gradu Hasegg z zanimivim stolpom, ki je najprej služil za utrjeno opazovalnico rečnega prometa, v 16. stol. pa so tirolski vladarji sem preselili kovnico denarja – od leta 1530 dalje so tukaj kovali srebrne novce, med njimi tudi slavni tolar, ki je ostal v veljavi po vsej Evropi do začetka 19. stol. Obiskali bomo tudi gornji del mesta.

Nadaljevanje poti v Kitzbühel, eno najstarejših in najodličnejših letoviških mestec Avstrijskih Alp, ki še posebej slovi kot smučarsko središče – tukaj se na strmem Petelinjem grebenu (Hahnenkamm) vsako leto odvijajo tekme svetovnega pokala v smuku. Kitzbühel je tudi rojstni kraj Tonija Sailerja, enega najboljših smučarjev sveta. Sprehod po starem mestnem jedru s prekrasnimi tirolskimi hišami, kjer domujejo kavarne in elegantne trgovinice.

Vožnja v Zell am See, za katerega pravijo, da je tako lep kot na razglednici. In res je tako: leži ob temnomodrem istoimenskem jezeru, obdajajo pa ga zelene gore z visokimi ledeniki v ozadju. Sprehod po prijetnem letovišču do župnijske cerkve iz 11. stol. Vrnitev proti domu. Vožnja do Bischofshofna ter mimo Spittala in Beljaka proti Ljubljani.

(ta dan približno 580 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 3 polpenzioni (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi