DOMOV

Prvomajski oddih na Visu

Aktiven oddih za ljubtelje narave

Prvomajska potovanja

6 dni

Hrvaška

Datum

27.04. - 02.05.2021

Cena

269,00 € pri najmanj 40 osebah309,00 € pri najmanj 30 osebah349,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 20,00 €Enoposteljna soba: 50,00 €Balkon - morska stran: 15,00 € / os.Prazen sedež poleg vas v avtobusu: 55,00 €Izlet z džipi: cca. 280,00 HRK

Akontacija

30% osnovne cene programa

Prijavnina

15 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

AKTIVEN ODDIH NA OTOKU VISU – ZA LJUBITELJE HOJE IN LEPE NARAVE

SLIKOVITI IZLETI Z LADJO:

OTOK BIŠEVO Z MODRO ŠPILJO

Z LADJO OKOLI OTOKA VIS

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja v Split, največje mesto Dalmacije in veliko pristanišče. Že v antiki je bilo tukaj pomembno ilirsko-grško naselje z imenom Aspalathos. Konec 3. stol. je rimski cesar Dioklecijan zgradil velikansko razkošno palačo, ki jo lahko občudujemo še danes. Ogled znamenite palače s katedralo sv. Dujma, peristila ter mnogih drugih cerkva, palač in spomenikov. Lepo se bo tudi sprehoditi po “splitski rivi”, ki jo krasijo palme. Od tod se bomo s trajektom odpeljali na Vis, otok v srednje dalmatinskem arhipelagu, ki slovi po milem podnebju, bujnem mediteranskem rastju in modrem ter nadvse čistem morju. Pozno popoldne bomo pristali v mestu Vis. Nadaljevanje poti na zahodni del otoka v Komižo. Naš hotel leži sredi zelenja ob lepi plaži. Nastanitev. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Komiža je stara ribiška vasica in pristanišče, ki ima zelo slikovito lego pod hribom Hum (587 m) – to je tudi najvišji vrh otoka, obkrožajo pa ga lepe peščene plaže. Ogledali si bomo glavne znamenitosti, tudi Ribiški muzej v beneški kuli, sprehodili se bomo do samostana sv. Nikolaja. Popoldne nas čaka slikovit sprehod (2 uri v eno smer) iz Komiže pod obronki brda Bonovo do Barjaške uvale, kjer so leta 2017 snemali film »Mamma Mia«. Vračali se bomo mimo cerkvice sv. Blaža s čudovitimi razgledi na Komiški zaliv. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za sprehode ali počitek. Večerja in nočitev.

Ali pa po želji izlet z ladjo (doplačilo) na otok Biševo. Na otoku je več jam – špilj, najlepša in najbolj obiskana pa je Modra špilja v zalivu Balun. V jamo, ki jo ob lepem vremenu in mirnem morju atraktivno ožarja modra svetloba, se bomo peljali z manjšimi čolni. Po želji bomo šli na drugo stran otoka v Porat peš (čez vrh Biševa in mimo vasice Polje s cerkvico sv. Silvestra – 1,5 ure v eno smer) ali z ladjo po severni strani otoka. Po koncu izleta se bo prileglo še odlično kosilo. Popoldne vrnitev v Komižo.

Zajtrk. Izlet v notranjost otoka. Videli bomo Titovo špiljo ter se nato peš (1 ura nenaporne planinske poti v eno smer) podali do cerkvice sv. Duha pod Humom (587 m), najvišjim vrhom otoka. Če vam je planinska pot prenaporna, se lahko odločite za podoben ogled opisanih znamenitosti z džipi (za doplačilo). Po želji se bomo nazaj grede ustavili na pokušnji dobrega domačega vina. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v glavno mesto otoka – v Vis, starodavno Isso. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti od antike do danes: arheološki muzej, razne palače, župnijska cerkev … Popoldne nas čaka nenaporen sprehod (2 uri v eno smer) po rivi do uvale Stonca in dalje do trdnjave sv. Jurija. Pot bomo nadaljevali skozi vas Rogačić vse do uvale Parja, kjer si bomo ogledali vojaški podkop Jastug. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto do odhoda trajekta z Visa v Split. Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, vožnja s trajektom na otok Vis, 5 polpenzionov (dvoposteljne sobe brez balkona s pogledom na park z lastnimi kopalnicami in WC, samopostrežni zajtrki, strežene večerje) v hotelu z 2 zvezdicama, vožnje po otoku po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Izlet na Biševo, pokušnja vina in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Mogoče vam bo všeč tudi