DOMOV

Zlata Praga

Eno najlepših evropskih mest

Potovanja

3 dnevi

Češka

Datum

24.10. - 26.10.2020

Cena

199,00€ pri najmanj 45 osebah239,00€ pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: Po pogojih zavarovalniceEnoposteljna soba: 90,00€

Akontacija

70,00€

Prijavnina

15,00€

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno za vse prijave do 2 meseca pred odhodom.

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Maribora, Dunaja in Brna v Prago, glavno mesto Češke. Mesto je staro več kot tisoč let in leži na sedmih gričih, zato ga mnogi imenujejo tudi “Severni Rim”. Sodi med najlepša evropska mesta.

Z ogledi bomo začeli v Višehradu, najstarejšem delu mesta, ki leži ob desnem bregu Vltave. Nato bomo obiskali monumentalno cerkev Srca Jezusovega v Vinohradih, ki sodi med najpomembnejša sakralna dela našega arhitekta Jožeta Plečnika. Vožnja v hotel. Nočitev.

(ta dan približno 720 km)

Zajtrk. Na vrsti bo samostan Strahov. Samostanska cerkev je pravi biser baročne arhitekture. Najmočnejši vtis naredi kombinacija poslikav, štukatur in črnih oltarjev. Nato obisk Hradčanov. Že na vhodu nas pozdravijo visoki jambori za zastave, delo arhitekta Plečnika. Njegova dela v dvajsetih in tridesetih letih prejšnjega stoletja bodo rdeča nit našega sprehoda po grajskem kompleksu. Ogledali si bomo prvo in tretje dvorišče z monolitom in vodnjakom sv. Jurija, ki je eno mojstrovih najbolj monumentalnih del, kjer se nam razodeva njegova ideja večne arhitekture.

Sledijo vrt na Bastiji s čudovitim polkrožnim stopniščem, kjer se je arhitekt spogledoval z japonsko vrtno umetnostjo, ter Rajski vrt z mogočno monolitno skledo. Seveda pa se ne bomo ustavili le pri Plečnikovi arhitekturi. Kompleks gradu na Hradčanih je nastajal skozi stoletja, večkrat je igral pomembno vlogo v češki in avstrijski zgodovini – spomnimo se samo znamenitih “praških defenestracij”. Videli bomo okno, kjer so Pražani izvajali to, očitno priljubljeno, opravilo.

Gotska katedrala sv. Vida, ki so jo gradili kar nekaj stoletij, je nedvomno središčna točka gradu. Ogledali si bomo zunanjost in, če bodo okoliščine dopuščale, tudi notranjost. Poleg katedrale je zgodovinsko in arhitekturno izredno zanimiv Dvor čeških kraljev, kjer je svoje mojstrstvo izkazoval tudi slavni Peter Parler, gotski inovatorski arhitekt in kipar. Po ogledu Hradčanov se bomo mimo baročne cerkve sv. Miklavža in čez sloviti Karlov most, ki ga krasijo mnogi kipi, napotili v mesto. Sprehodili se bomo do Venčeslavovega trga, ki ga obkroža arhitektura začetka 20. stol. Nočitev.

(ta dan približno 20 km)

Zajtrk. Obiskali bomo Staro mesto, kjer je gotovo najimenitnejši Staromestni trg s Staro mestno hišo in njeno znamenito astronomsko uro iz 15. stol., s spomenikom Jana Husa in z mnogimi drugimi pomembnimi palačami in cerkvami. Nato se bomo sprehodili še po židovski četrti Jozefov. Slovo od Prage in vrnitev v Ljubljano.

(ta dan približno 720 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 nočitvi z zajtrkoma (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi