DOMOV

Po zraku nad Alpami iz Francije v Italijo

Adrenalinska tura z žičnicami!

Potovanja

4 dnevi

Francija

Italija

Datum

22.07. - 25.07.2021

Cena

409,00€ pri najmanj 40 osebah459,00€ pri najmanj 30 osebah499,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 24,00 €Enoposteljna soba: 150,00 €Prazen sedež: 65,00 €Žičnice (na poti): cca 120,00€

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15,00 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Adrenalinska tura

Sacra di San Michele – trdnjavski samostan
Le Puy-en-Velay – najbolj nenavadna slikovitost
Grande Chartreuse – začetek in vrhovno vodstvo vseh kartuzijanov
Annecy – alpski biser
Chamonix – prestolnica francoskega alpinizma

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk in Milana proti deželi Piemont, ki leži med Alpami in Apenini. Nekaj kilometrov naprej od Torina, visoko nad dolino reke Susa, kraljuje mogočen samostan Sacra di San Michele, katerega zasnova močno spominja na Mont St. Michel v Normandiji. Začetki segajo v 10. stol., ko je bila tukaj kapelica posvečena sv. Mihaelu, v 13. stol. pa benediktinski samostan s svojimi velikanskimi in varnimi utrdbami že predstavlja stalno zatočišče romarjem na poti v Rim. Do samostana bo treba malce peš, vendar nam ne bo žal, saj se nam bo s trga pred samostanom odprl nepozaben razgled na Alpe in Padsko nižino. Ogled samostana s prekrasno romansko-gotsko cerkvijo. Nadaljevanje poti skozi predor Frejus proti našemu hotelu. Nastanitev večerja in nočitev.

(ta dan približno 870 km)

Zajtrk. Vožnja v jugovzhodni del Osrednjega masiva, v Le Puy-en-Velay, zagotovo eno najbolj nenavadno slikovitih francoskih mest. Leži sredi rodovitne gričevnate pokrajine, po kateri teče reka Loara, in ki so jo v davnini izoblikovali vulkani. Mesto zaznamujeta dva zašiljena visoka vulkanska vrhova. Prvega z imenom Rocher Corneille krasi 16 m visok Marijin kip, ki so ga naredili iz staljenih topov, zajetih v krimski vojni. Od vznožja kipa je odličen razgled na to izjemno mestno panoramo. Na drugem, 82 m visokem, do katerega vodi 268 stopnic, pa stoji romanska kapela sv. Mihaela, ki je pravcati arhitekturni dragulj. Povzpeli se bomo do obeh. Staro jedro se je začelo razvijati v 11. stol., ko je kraj postal pomembna postojanka romarjev na poti v Santiago de Compostela. Na sprehodu po prekrasnem mestu bomo občudovali ozke ulice, okrašena pročelja, ozke arkade, grozljive maske, vodne bruhalnike in kamnito ornamentalno tlakovanje. Glavna znamenitost pa je romanska katedrala s križnim hodnikom, ki s svojimi zakladi sodi na Unescov seznam. Mesto slovi tudi po tradicionalnem izdelovanju čipk, kar bomo videli na vsakem koraku. Po ogledu zanimivosti tega izrednega mesta vrnitev v naš hotel. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 450 km)

Zajtrk. Vožnja v osrčje pogorja Grande-Chartreuse v Dofinejskih Alpah. Tu, sredi nepreglednih gozdov, skoraj 1000 m visoko, daleč od naselij, je leta 1084 sv. Bruno zgradil prvo cerkvico in posamezne celice ter tako ustanovil kartuzijanski red. Še danes je v Veliki kartuziji (Grande Chartreuse) vrhovno vodstvo vseh kartuzijanov. Najprej bomo v Voironu obiskali klet, ki pripada kartuziji, videli proces izdelave slastnih likerjev in zdravilnih napitkov, nekaj od tega bomo tudi poskusili in na koncu seveda lahko tudi kaj kupili. Nato se bomo zapeljali do starega samostana bratov, kjer zdaj domuje zelo zanimiv muzej, ki pripoveduje o življenju in delu kartuzijanov. Po želji se bomo sprehodili do same kartuzije (2 km v eno smer, ogled notranjosti kartuzije ni dovoljen). Vrnitev v dolino in nadaljevanje vožnje mimo Chamberyja v Annecy, ki po svoji imenitni legi sodi med najlepša francoska mesta. Leži namreč ob vznožju gora ter ob istoimenskem jezeru, ki si je prav zaradi svoje očarljivosti prislužilo še eno ime: Alpski biser. Sprehod po starem delu mesta ob reki Thiou, čez stare mostove vse do jezera, da se bomo tudi mi naužili njegovih lepot. Vožnja proti najvišjim vrhovom francoskih Alp. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

(ta dan približno 190 km)

Zajtrk. Vožnja v Chamonix, prestolnico francoskega alpinizma, saj jo vse naokoli obdajajo visoke gore masiva Mont Blanc. Današnji dan bo namenjen posebnemu podvigu: fantastično vznemirljiva panoramska vožnja z žičnico iz francoskega Chamonixa v italijanski Courmayeur, vožnja nad ledeniki in med mogočnimi vršaci na višini okoli 3500 m, kar bo vsekakor izjemno doživetje! Najprej se bomo z gondolsko žičnico povzpeli na 3842 m visoki Aiguille du Midi in na vrhu z razgledne ploščadi uživali v izjemnem razgledu na številne vrhove alpskega sveta, predvsem pa na 4810 m visoki Mont Blanc. Z žičnico bomo pot nadaljevali pod Mont Blancom, nad ledeniki oz. ledenim morjem, velikimi ledenimi gmotami in razpokami – imeli bomo priložnost za fotografiranje, saj se nam bodo mogočne gore približale kot še nikoli doslej – in tako prispeli do italijanskega vrha Helbronner (3462 m), kjer bodo spet na vrsti fantastični razgledi in kosilo po želji. Čaka nas le še slikovit spust z žičnico v Courmayeur, slovito italijansko zimsko-športno letovišče. Pot bomo potem spet nadaljevali z našim avtobusom. Vožnja po dolini Aoste, mimo Milana in Benetk proti Ljubljani.

(ta dan približno 740 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 3 polpenzioni (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Doplačilo po želji (obvezna odločitev ob prijavi, plačilo na kraju samem): gondolske žičnice iz Chamonixa v Courmayeur cca 120,00 EUR. Točen znesek bo naveden v obvestilu o odhodu.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi