DOMOV

Potovanje leta: Usedom in Rügen, največja nemška otoka

Potovanje leta po izboru naše agencije!

Potovanja

6 dni

Nemčija

Datum

21.09. - 26.09.2021

Cena

709,00 € pri najmanj 40 osebah769,00 € pri najmanj 30 osebah819,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 46,00 €Enoposteljna soba: 150,00 €Prazen sedež: 115,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15,00 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

USEDOM IN RÜGEN, POTOVANJE LETA PO IZBORU NAŠE AGENCIJE!

PROSTRANE PEŠČENE PLAŽE Z ZNAČILNIMI POMOLI IN TRADICIONALNIMI KOPALNIMI KOŠARAMI

PEENEMÜNDE – HITLERJEV RAZVOJNI CENTER RAKETNEGA OROŽJA Z OGROMNIM POLIGONOM ZA PREIZKUŠANJE VON BRAUNOVIH MORILSKIH V1 in V2, IZJEMEN ZGODOVINSKO-TEHNIČNI MUZEJ

STRALSUND – RDEČE MESTO (UNESCO)

KOLOS IZ PRORE – OSUPLJIV PRIMER ARHITEKTURE TRETJEGA RAJHA

PARK NARAVNE DEDIŠČINE RÜGEN – SPREHOD MED KROŠNJAMI

NARODNI PARK JASMUND – BUKOV PRAGOZD IN KRALJEVI PRESTOL

BAYREUTH – OBNOVLJENA BAROČNA OPERA, KI JEMLJE DIH

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Münchna v Naumburg. Tisočletno mesto sredi vinogradov in gozdnatih gričev nas bo popeljalo v pozabljene čase srednjega veka. Spoznali bomo dve mestni središči: duhovno okoli katedrale in posvetno, kjer se bodo vrstile hiše najrazličnejših slogov od renesanse do baroka, z nenavadno okrašenimi portali.

Na ogledu mesta bomo videli Marktplatz z mestno hišo, Marienstrasse, Herrenstrasse, Marientor, cerkev sv. Vincencija … Najbolj pa nas bo navdušila katedrala sv. Petra in Pavla z arhitekturnim razvojem od pozne romanike do zgodnje gotike (Unesco). Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 820 km)

Zajtrk. Nadaljevanje poti mimo Berlina na sever Nemčije. Naš cilj je otok Usedom v Baltskem morju, drugi največji nemški otok – petina otoka pripada Poljski. Navdušuje z neokrnjeno naravo številnih barij, jezer, sipin in neskončnih peščenih plaž. Po letu 1820 se je otok začel turistično razvijati in kmalu postal modno letovišče premožnih Berlinčanov, večina arhitekturnih objektov je iz tistega časa.

Prvi postanek bomo naredili v vasici Mellenthin, ki slovi po romantičnem renesančnem gradu. Domačini sem radi prihajajo na tradicionalne prigrizke in pivo. Popoldne nas čaka še sprehod po promenadi do enega izmed zgodovinskih lesenih pomolov s trgovinicami in kavarnami. Z navdušenjem bomo občudovali tudi posebne »kopalne košare«, kamor se pred soncem in vetrom lahko zateče večja druščina. Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 540 km)

Zajtrk. Dan bomo začeli z obiskom tovarne, kjer že dolga leta ročno izdelujejo »kopalne košare«, ki so tako značilne za plaže severnih dežel. Pokazali nam bodo vse od najbolj enostavnih do tistih najrazkošnejših. Nadaljevanje poti v Koserow, manjše letovišče, ki leži na ozkem delu med morjem in laguno, ki jo ustvarja reka Peenestrom. Videli bomo stare lesene koče, kjer so nekoč solili in pakirali ribe. Kraj je znan tudi po nahajališču jantarja – če bomo imeli srečo, se nam bo na potepu po obali med peskom zalesketal košček jantarja.

Vožnja v Peenemünde, vasico na severozahodnem delu otoka. Ogledali si bomo izjemno zanimiv Zgodovinsko-tehnični muzej Peenemünde, ki prikazuje razvoj in uporabo raketnega orožja med leti 1936 in 1945. Leta 1936 so Nemci tukaj zgradili razvojni center z ogromnim poligonom za preizkušanje tega orožja (V1 in V2), ki ga je zasnoval Wernher von Braun. V bližnjem pristanišču si bomo po želji lahko ogledali odlično ohranjeno sovjetsko podmornico Juliett U461 iz obdobja hladne vojne.

Nadaljevanje poti v Stralsund, nekoč pomembno pristanišče in trgovsko mesto Hanzeatske zveze. Ima slikovito lego v laguni Baltskega morja, ki loči kopno od otoka Rügen. Sprehodili se bomo po čudovitem starem delu mesta, kjer je večina stavb narejena iz rdeče opeke: mestna hiša, cerkev sv. Nikolaja, Marijina cerkev, ostanki mogočnega obzidja … Zaradi arhitekturne dovršenosti se uvršča na Unescov seznam. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

(ta dan približno 230 km)

Zajtrk. Vožnja čez most na Rügen, ki je največji nemški otok. Razgibana obala nudi številne peščene plaže, lagune, odprte zalive, rte in razpotegnjene polotoke. V notranjosti so gozdovi in rodovitna področja. Otok je zaradi svoje divje lepote in prijetnih obmorskih letovišč zelo priljubljena turistična destinacija. Najprej se bomo zapeljali proti vzhodni obali v Proro in obiskali eno najlepših plaž otoka.

Največja znamenitost je gotovo velikanski kompleks stavb z imenom Kolos iz Prore, ki jih je v letoviške namene le 150 m od plaže zgradila nacistična Nemčija med 1936 in 1939. Sestavlja ga osem identičnih blokov v dolžini 4,5 km vzporedno z obalo. Danes je del spremenjen v hotel in počitniška stanovanja, gigantski preostanek pa ostaja osupljiv primer arhitekture tretjega rajha.

Nadaljevanje poti v bližnji Park naravne dediščine Rügen. Tukaj nas sredi neokrnjene narave čaka posebno doživetje: hoja med krošnjami dreves po široki iz lesa narejeni strukturi od 4 do 17 m od tal. Najatraktivnejši del našega podviga bo vzpon na 40 m visok razgledni stolp. Pot, ki je speljana v krogih okoli 30 m visoke rdečelistne bukve, se dviguje počasi, tako da ne bomo utrujeni. Naš pogum in vztrajnost bosta na vrhu nagrajena: z razgledne ploščadi visoko nad krošnjami dreves se nam bo odprl nepozaben pogled na notranjost otoka, kakor tudi na prostrano Baltsko morje, v lepem vremenu bomo videli celo zvonike stralsundskih cerkva ter stolpe velikega rügenskega mostu.

Vožnja na sever v Narodni park Jasmund, ki se lahko pohvali z dvema  znamenitostima. Prva je izredno star bukov pragozd, ki je eden zadnjih neokrnjenih v Evropi (Unesco). Druga znamenitost pa so apnenčasti klifi, ki se strmo spuščajo v morje. Najlepši med njimi nosi ime »Kraljevi prestol« – o njem pripovedujejo lokalne povesti in tradicionalni miti. Navdihoval je najrazličnejše umetnike, ki so prihajali na ta skrajni konec Nemčije. Pogled na bele pečine in odprto morje bo očaral tudi nas. Obisk informacijskega središča nam bo odgovoril na marsikatero vprašanje. Vožnja v hotel, večerja in nočitev. 

(ta dan približno 210 km)

Zajtrk. Vožnja v Rostock. Široko in varno ustje reke Warnow, kot vrata v Baltsko morje, je botrovalo razvoju tega pomembnega mesta: že v začetku 13. stol. se je pridružilo Hanzeatski zvezi, kovalo svoj denar in se poskušalo rešiti mecklenburškega gospostva. Leta 1419 je Rostock ustanovil prvo baltsko univerzo, ki si je kmalu prislužila ime “Svetloba severa”. Rostock še vedno slovi kot zelo pomembno mednarodno pristanišče. Sprehod po Kröpeliner Strasse mimo starih hiš s slikovitimi pročelji in gotskimi zatrepi vse do velike Marijine cerkve in mestne hiše.

Nadaljevanje vožnje po slikoviti Mecklenburški jezerski pokrajini (Mecklenburgische Seenplatte), čudoviti deželi neštetih jezer (več kot 1000), med katerimi so mnoga med seboj povezana z naravnimi ali umetnimi kanali. Seveda bomo spotoma naredili postanek za fotografiranje … Vožnja v hotel, nastanitev, večerja in nočitev. 

(ta dan približno 570 km)

Zajtrk. Vožnja v Bayreuth, mesto velikega skladatelja Richarda Wagnerja. Pred 18. stol. se je mesto komaj kaj omenjalo, od takrat dalje pa se je zaradi pomembnih dogodkov vrisalo na zemljevid sveta: rodbina mejnih grofov Brandenburg-Bayreuth je mesto izbrala za svojo rezidenco, kasneje je postalo ena od evropskih arhitekturnih prestolnic baroka in rokokoja – za to je zaslužna princesa Wilhelmina, končni pečat pa je mestu dal veliki Wagner, ki je tukaj živel in ustvarjal.

Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti: Stare palače s cerkvijo, Nove palače – rezidence princese Wilhelmine, s čudovitim parkom ter Wagnerjev muzej v vili Wahnfried, kjer je skladatelj živel in ustvarjal od leta 1874 dalje, na vrtu je tudi njegov grob. Najimenitnejša stavba v mestu pa je gotovo opera, delo italijanskih mojstrov Galli-Bibiena, ki izžareva vso lepoto baroka tistega časa. S svojo bogato okrašeno notranjščino sodi med najlepše v Nemčiji (Unesco). Pričakala nas bo v vsem sijaju, saj so jo nedavno do potankosti obnovili. Vrnitev mimo Münchna v Ljubljano.

(ta dan približno 780 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 5 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi