DOMOV

Poletna Švica

Ženevsko jezero in Bern

Potovanja

5 dni

Švica

Datum

22.07. - 26.07.2020

Cena

399,00 € pri najmanj 45 osebah439,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: Po pogojih zavarovalniceEnoposteljna soba: 88,00 €

Akontacija

130,00 €

Prijavnina

15 € za prijavo

Ugodnosti

5% popust za vse prijave do 3 mesece pred odhodom.

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

ŽENEVSKO JEZERO IN BERN, NAJLEPŠE MESTO NA SVETU, VABITA

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk in Milana v Aosto, ki leži med gorami v slikoviti istoimenski dolini, kjer se po bregovih sončijo ljubke vasice ter kot mogočni stražarji kraljujejo srednjeveški gradovi.

Sprehod po Aosti, zdaj središču doline, nekoč pa prestolnici rimske province z odlično ohranjenimi rimskimi spomeniki: Porta Pretoria, Avgustov slavolok, rimski most, gledališče … Po ogledih nadaljevanje poti skozi predor Velikega sv. Bernarda v Švico ter skozi Martigny proti našemu hotelu, kjer bomo ostali ves čas našega potovanja. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 790 km)

Zajtrk. Dan bomo posvetili Ženevskemu jezeru, ki si ga delita Švica in Francija – Francozi ga imenujejo Lac Léman. Vožnja po severni, švicarski obali jezera mimo mnogih mondenih letovišč v Ženevo, ki leži ob jugozahodnem delu jezera in hkrati ob bregovih Rone.

Svetovljansko mesto, trdnjava reformacije – mesto Calvina, prestolnica mislecev (J. J. Rousseau) in ne nazadnje sedež Združenih narodov. Ogled mestnih zanimivosti: katedrale, mestne hiše, spomenika reformaciji, palače Združenih narodov …  Videli bomo tudi slavni vodomet, simbol mesta, ki brizga vodo iz jezera okoli 140 m visoko!

Vračali se bomo po južni, francoski obali jezera in tam obiskali Yvoire, eno najlepših francoskih vasi, ki je za svojo ureditev dobila številne nagrade. Sprehod po ozkih srednjeveških ulicah, prepolnih trgovinic bo prava paša za oči. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 240 km)

Zajtrk. Tudi ta dan bomo preživeli ob Ženevskem jezeru. Začeli bomo z ogledom gradu Chillon. Čudovita lega na majhnem otočku tik ob obali jezera z rajskimi razgledi na Montreux in Alpe pritegne mnoge obiskovalce, navdihnila je celo velikega angleškega pesnika Lorda Byrona, ki je grad uporabil v svoji pesnitvi “Chillonski jetnik”.

Nato bo na vrsti Montreux, mondeno letovišče ob Ženevskem jezeru z razkošnimi hoteli in sijajnimi palačami. Mesto ima izjemno milo klimo, od tod tudi izredno bujna in raznolika vegetacija (fige, mandljevci, ciprese, magnolije). Sprehod po starem mestu. Sledi vožnja v Vevey, še eno od prijetnih letovišč ob Ženevskem jezeru. Sprehod ob obali vse do spomenika slavnega igralca in režiserja Charlieja Chaplina.

Popoldne vožnja v mondeni Lausanne, po naše v Lozano, ki jo imenujejo tudi olimpijska prestolnica, saj je tukaj sedež mednarodnega olimpijskega komiteja. Najprej si bomo v pristaniškem Ouchyju ogledali sloviti Olimpijski muzej, nato pa stari gornji del mesta, ki se je razvijal okoli gotske katedrale. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 120 km)

Zajtrk. Vožnja v Bern, švicarsko prestolnico in eno najlepših mest na svetu – priznanje mu je podelil tudi Unesco in ga uvrstil na seznam svetovne dediščine. Ima zavidljivo lego v okljuku reke Aare. Staro mesto s starodavnimi stolpi, s cvetjem in kipi okrašenimi vodnjaki, ozkimi ulicami, kjer vihrajo zastave, pričara srednjeveško vzdušje.

Sprehodili se bomo po glavnih ulicah, ki predstavljajo srce mesta: Marktgasse, Kramgasse, Junkerngasse … Videli bomo urni stolp, mestno hišo, gotsko katedralo, Zvezno palačo …

Popoldne nas čaka ogled še enega prelepega švicarskega mesta, to bo Fribourg z izjemno slikovito lego na skalnem obronku okoli katerega se ovija reka Sarine. Videli bomo staro mesto z ozkimi uličicami ter novo mesto z mestno hišo, katedralo … Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 250 km)

Zajtrk. Vožnja mimo Martignyja v Sion, staro škofijsko mesto z dvatisočletno zgodovino med visokimi gorami v kantonu Valais. Že od daleč bomo zagledali skalna vrhova, ki se dvigujeta nad mestom: Valére s cerkvijo in gradom ter Tourbillon z ruševinami trdnjave. Krajši ogled mesta. Nato slikovita vožnja po dolini Rone in čez prelaz Simplon v Italijo ter dalje v Ljubljano.

(ta dan približno 790 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 4 polpenzioni (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi