DOMOV

Švicarska pravljica

Lepote ene najbolj urejenih držav na svetu!

Potovanja

4 dnevi

Švica

Datum

15.07. - 18.07.2021

Cena

579,00 € pri najmanj 30 osebah649,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 35,00 €Enoposteljna soba: 120,00 €Prazen sedež: 95,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15,00 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

BRIG – ZERMATT – Z ŽIČNICO NA MALI MATTERHORN

ŽENEVSKO JEZERO – GRAD CHILLON – MONTREUX – BERN

INTERLAKEN – Z GORSKO ŽELEZNICO NA JUNGFRAUJOCH

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk in Milana v Švico. Slikovita vožnja na prelaz Simplon – krajši postanek. Nadaljevanje poti v dolino do Briga. Ljubko mestece leži na sotočju rek Rone in Saltine. Že od daleč bomo zagledali štiri stolpe s čebulastimi kupolami, ki pripadajo imenitnemu gradu Stockalper, ki ga bomo tudi obiskali.

Nadaljevanje poti v Täsch. Tu bomo prestopili na poseben vlak, ki nas bo popeljal v slovito švicarsko gorsko letovišče Zermatt, ki je priljubljeno tako pozimi zaradi smučanja kot poleti zaradi alpinizma, saj ga obdaja več kot deset štiritisočakov. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 720 km)

Zajtrk. Sprehod po živahni glavni ulici – Bahnhofstrasse – od železniške postaje do župnijske cerkve mimo luksuznih hotelov, imenitnih trgovin in restavracij vse do izhodišča za izlet na Mali Matterhorn. Z gondolsko žičnico se bomo povzpeli na gornjo postajo žičnice na 3820 m – to je najvišja postaja v Evropi in le 63 m pod vrhom Malega Matterhorna. Do vrha, kjer je razgledna ploščad, pa se bomo dvignili s posebnim dvigalom. Atraktivna vožnja in čudoviti razgledi na vrhove nas bodo navdušili!!! Spust v dolino.

Popoldne se bomo odpravili v stari del Zermatta, kjer bomo uživali ob pogledu na posebno arhitekturo lesenih hišic, ki kar tekmujejo med seboj, katera bo lepša. Obiskali bomo tudi muzej o Matterhornu, ki pripoveduje o zgodovini kraja, o razvoju turizma, predvsem pa zgodbo o Matterhornu in prvih vzponih nanj. Muzej so zaradi pomanjkanja prostora zgradili pod zemljo v obliki gorske vasi. Po želji pa si lahko privoščite izlet na Gornergrat pod Monte Roso. Strma vožnja z zobato železnico na 3135 m. Z vrha je prekrasen razgled na Matterhorn, na Monte Roso in njene mogočne ledenike. Po večerji se bo lepo sprehoditi po mestu, saj je v Zermattu prepovedan promet z motornimi vozili. Nočitev. 

Zajtrk. Vožnja z vlakom v Täsch, od tam pa bomo vožnjo spet nadaljevali z našim avtobusom. Vožnja po dolini Rone, oz. po kantonu Valais, čudoviti gorski pokrajini, nato pa do Ženevskega jezera, ki si ga delita Švica in Francija – Francozi ga imenujejo Lac Léman. Potem, ko se je ob jezeru dolgo časa zadrževal Jean-Jacques Rousseau (»Sanjarjenja samotnega sprehajalca«), je postalo modno zatočišče predstavnikov romantike.

Vožnja do gradu Chillon. Čudovita lega na majhnem otočku tik ob obali jezera z lepimi razgledi pritegne mnoge obiskovalce, navdihnila je celo velikega angleškega pesnika Lorda Byrona, ki je grad uporabil v svoji pesnitvi “Chillonski jetnik”. Vožnja v Montreux, mondeno letovišče ob Ženevskem jezeru. Mesto ima izjemno milo klimo, zato bo sprehod ob jezeru zelo prijeten.

Nadaljevanje vožnje v Bern, prestolnico Švice in eno najlepših mest na svetu (Unesco). Ima slikovito lego v okljuku reke Aare. Mesto s starodavnimi stolpi, kipi in vodnjaki, ozkimi ulicami, kjer vihrajo zastave, pričara srednjeveško vzdušje. Sprehodili se bomo po glavnih ulicah, ki predstavljajo srce mesta: Marktgasse, Kramgasse, Junkerngasse … Vožnja v hotel in nočitev.

(ta dan približno 290 km)

Zajtrk. Vožnja v Interlaken. Mesto se je razvijalo od 12. stol. dalje med jezeroma Brien in Thun. Danes je pomembno letovišče pod znamenito gorsko trojko Eiger (3970 m), Mönch (4099 m) in Jungfrau (4158 m).Danes nas čaka še en gorski podvig: vzpon z gorsko železnico na Jungfraujoch. Iz Interlakna se bomo z ozkotirno železnico odpeljali do Grindelwalda, ledeniške vasice in priljubljenega letovišča ter izhodišča za gorske izlete.

Pot bomo nadaljevali z zobato železnico na 3454 m visoki Jungfraujoch. Že sama vožnja, z vrha pa fantastični razgledi na zasnežene okoliške štiritisočake in največji evropski ledenik Aletsch, nas bodo gotovo navdušili. To bo še eno doživetje prave gorske Švice! Vračali se bomo spet z vlakom mimo slavne smučarske prestolnice Wengen v živahni Lauterbrunnen in od tod v Interlaken, kjer nas bo čakal naš avtobus.

Tudi vrnitev proti domu bo prepolna lepih pogledov na slikovito pokrajino. Vožnja mimo Luzerna, skozi predor St. Gotthard proti Italiji, nato pa mimo Milana in Benetk proti Ljubljani. Prihod v Ljubljano v poznih nočnih urah.

(ta dan približno 760 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona in 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami, vlak na relaciji Täsch-Zermatt-Täsch, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Žičnice na Mali Matterhorn in zobata železnica na Gornergrat ter vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Doplačilo po želji (obvezna odločitev ob prijavi, plačilo na poti): gorska železnica na Jungfraujoch 180,00 CHF (cca 165,00 EUR) - točen znesek bo naveden v obvestilu o odhodu.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi