DOMOV

Sarajevo in Šarganska osmica

odkrijmo orientalno atmosfero Sarajeva in se popeljimo po slavni Šarganski osmici!

Potovanja

4 dnevi

Bosna in Hercegovina

Srbija

Datum

29.10. - 01.11.2020

Cena

339,00 € pri najmanj 45 osebah409,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: Po pogojih zavarovalniceEnoposteljna soba: 60,00 €

Akontacija

120,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno za vse prijave do 2 meseca pred odhodom.

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

SARAJEVO – VIŠEGRAD – DRVENGRAD – BAJINA BAŠTA – SAMOSTAN RAČA – BB KLEKOVAČA – TITOVO LOVIŠČE MOROVIĆ

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja v Sarajevo, prestolnico Bosne in Hercegovine. Mesto ob reki Miljacki se prvič omenja leta 1462, ko so Turki tukaj zgradili rezidenco za poglavarja osvojene otomanske province Bosne. V 16. stol., v času Gazi Husrefbega, so mesto okrasili z orientalsko arhitekturo, zrasle so džamije, medrese, bezistani …

Kasneje se spominjamo atentata na prestolonaslednika nadvojvodo Franca Ferdinanda, XIV. zimskih olimpijskih iger, zadnje vojne, ko je bilo mesto hudo poškodovano ter ponovnega razcveta. Ogled glavnih znamenitosti: Baščaršija, Gazi Husrefbegova džamija, katedrala, Latinski most, mestna hiša … Nato prosto za večerjo po želji – predlagamo slastne čevapčiče v tradicionalnih čevapdžinicah! Vožnja v hotel, nastanitev in nočitev.

(ta dan približno 520 km)

Zajtrk. Nadaljevanje poti po razgibani pokrajini v Višegrad, kjer kraljuje 500 let star kamniti most z enajstimi loki, ki ga v svojem romanu »Na Drini ćuprija« opisuje Ivo Andrić. Po ogledu vožnja v Srbijo.

Na vrsti bo vožnja z vlakom po znameniti Šarganski osmici, delu ozkotirne železnice, ki je nekoč povezovala Beograd s Sarajevom in Dubrovnikom. Na tej progi je tako imenovani “Ćira” zadnjič zasopihal leta 1974. Del proge v obliki osmice od Mokre Gore do postaje Šargan Vitasi so ponovno oživili in muzejski vlak veselo žvižga skozi številne tunele ter čez mnoge mostove – na razdalji 15.440 m premaga višinsko razliko 300 m. Z vlaka ter na vmesnih postankih so odlični razgledi na prekrasno pokrajino, na eni izmed postaj si bomo privoščili še prigrizek.

Naslednji postanek bomo naredili v Drvengradu, etno vasici, ki so jo zgradili na hribu Mećavnik po zamisli filmskega režiserja Emirja Kusturice za snemanje filma “Življenje je čudež”. To je pravzaprav mestece iz lesa v malem, saj ima prav vse, kar imajo velika mesta: mestna vrata, cerkvico, knjižnico, galerijo, kino dvorano, slaščičarno, narodno restavracijo … Ogledi. Še vožnja do našega hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 180 km)

Zajtrk. Prvi postanek bo pri t.i. “Kućici na steni”, hiški, ki so jo konec 60. let lokalni fantje postavili na kamnitem otočku, na katerem so se sončili po napornem kopanju.

Nato bomo obiskali srednjeveški samostan Rača. Notranjost krasijo freske in ikone ter ikonostas, ki je eden najlepših v Srbiji. Nadaljevanje poti nazaj v Bajino Bašto, kjer bomo obiskali največjo in najstarejšo še delujočo destilarno “BB Klekovača”. V destilarni nam bodo predstavili kar 17 vrst tradicionalnih srbskih rakij, nekaj jih bomo tudi poskusili!

Po degustaciji rakije se bomo odpravili do ene najkrajših rek v Evropi, reke Godina (Leto). Reka nosi takšno ime, ker je dolga natanko 365 metrov, kolikor je tudi dni v letu! Nato sledi plovba po jezeru Perućac, kjer nas čaka okusno kosilo z glasbenim programom. Vožnja skozi Nacionalni park Tara, kjer bomo videli tudi jezero Zaovine, do našega hotela. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 50 km)

Zajtrk. Vožnja po slikoviti dolini reke Drine na sever v etno vas “Sunčana reka” v bližini Banje Koviljače. Sprehodili se bomo med brunaricami in si v kateri izmed trgovinic kupili kakšen spominek, ali pa noge namočili na čudoviti Šotrini plaži ob reki Drini. Nadaljevanje poti v Titovo lovišče Morović, ki je izredno bogato z divjadjo. V lovišču nas čaka odličen divjačinski paprikaš. Vrnitev v Ljubljano.

(ta dan približno 680 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 3 polpenzioni v hotelih s 3 in 4 zvezdicami, vse po programu z lokalnim vodnikom drugi in tretji dan (vožnja s slavnim vlakom, prigrizek na železniški postaji, vožnja z ladjo s kosilom in glasbo, pokušnja žganja), divjačinski paprikaš v lovišču Morović, lokalno vodstvo po Sarajevu, vse vstopnine po programu (razen v Sarajevu), osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi