DOMOV

Pomlad v Ravenni

Ravenna, prestolnica zahodnorimskega cesarstva in mesto mozaikov

Potovanja

3 dnevi

Italija

Datum

12.03. - 14.03.2021

Cena

169,00 € pri najmanj 40 osebah199,00 € pri najmanj 30 osebah239,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 16,00 €Enoposteljna soba: 50,00 €Prazen sedež: 39,00 €

Akontacija

30% cene arnžmaja

Prijavnina

15 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Ravenna, prestolnica zahodnorimskega cesarstva in mesto mozaikov 

Pomposa – Comacchio – Faenza – Ferrara

Izjemna najdba: tovor rimske trgovske ladje iz časa cesarja Avgusta!

Pokušnja mariniranih jegulj!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja do Benetk, in nato po Adriatici ob obali Jadranskega morja. Prvi postanek bo v Pomposi. Ogled ene najpomembnejših benediktinskih opatij srednjega veka: samostanske cerkve z zanimivimi freskami in talnimi mozaiki, nad 50 m visokega romanskega zvonika, ki sodi med najlepše te vrste v Italiji, in pa sodne palače.

Naslednji postanek bomo naredili v Comacchiu, ki leži v slikoviti delti reke Pad. Mestece so zgradili na številnih otočkih, ki jih povezujejo mnogi mostovi, med njimi so največji in najelegantnejši Trije mostovi (Trepponti) iz prve polovice 17. stol., ki so postali simbol mesta. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da vse skupaj močno spominja na Benetke. Poleg mostov in kanalov pa ima mestece še eno znamenitost: muzej s staro rimsko trgovsko ladjo, ki so jo čisto po naključju našli leta 1981. Z ladjo je na ogled tudi tovor in ladijska oprema.

Na sprehodu po mestu bomo videli tudi urni stolp, katedralo z zvonikom, kapucinske arkade … Meščani so se od nekdaj preživljali z ribolovom, predvsem z lovom na jegulje v okoliških lagunah. Zato bomo obiskali še vedno aktivno Staro predelovalnico rib (ki je hkrati tudi muzej), kjer marinirajo in konzervirajo slastne jegulje – tradicionalno mestno specialiteto, ki jo bomo tudi poskusili. Nadaljevanje poti do našega hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 420 km)

Zajtrk. Današnji dan bomo posvetili Ravenni in njenim zakladom. Ogledi: Teodorikov mavzolej, katedrala, arijanska krstilnica, bazilika San Vitale, mavzolej Galle Placidije, bazilika San Apollinare Nuovo, Teodorikova palača, Dantejev grob …  V bližnjem kraju Classe še ogled bazilike San Apollinare in Classe. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 50 km)

Zajtrk. Vožnja v Faenzo, ki nosi ime po slavni keramiki fajansi (v Italiji poznani tudi z imenom majolika), ki so jo na tem področju izdelovali od 15. stol. dalje. Sprehod po glavnem trgu, ki ga krasijo lepe palače z arkadami. Ogled Mednarodnega muzeja keramike s prečudovitimi zbirkami. Obisk trgovine s keramiko.

Nadaljevanje poti mimo Bologne v Ferraro. Mesto ob Padu so z renesančnim sijajem obogatili vojvode rodbine Este, ki so bili veliki ljubitelji umetnosti in tudi meceni mnogih umetnikov. Tu so delovali slavni slikarji, kiparji in arhitekti ter pesniki in pisatelji, med njimi tudi pesnika Torquato Tasso in Ludovico Ariosto. Ves ta blišč še danes odseva v številnih spomenikih, ki so mesto uvrstili na Unescov seznam. Ogled glavnih znamenitosti, kot so obzidje, renesančna Palača diamantov, mogočen grad družine Este, Mestna hiša, veličastna romansko-gotska katedrala z bogato okrašenim pročeljem … Še vožnja mimo Benetk proti Ljubljani.

(ta dan približno 510 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, pokušnja jegulj, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi