DOMOV

Pomladno vabilo – veličastna Andaluzija

Andaluzijska pravljica: Cordoba, Granada, Sevilla, Malaga, Cadiz ...

Potovanja

6 dni

Španija

Datum

18.03. - 23.03.2020

Cena

950,00€ pri najmanj 30 osebah1050,00€ pri najmanj 25 osebah1150,00€ pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 69,00€Enoposteljna soba: 250,00€Oddana prtljaga (do 20 kg): cca. 60,00€Vodeni izlet v Gibraltar: 30,00€

Akontacija

400,00€

Prijavnina

15,00€ za prijavo

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Pokrajina Andaluzija se nahaja na jugu Španije, njena zgodovina sega vse do rimskega imperija, danes pa navdušuje z izjemno kulturno dediščino, okusnimi tapasi, temperamentnim flamenkom, odličnim sherryjem in čudovitimi plažami na Costa del Sol.

CORDOBA, SEVILLA, CADIZ, GRANADA 

TUDI GIBRALTAR

*Ogled Alhambre in vrtov Generalife je omejen s številom vstopnic, ki so za določen mesec v prodaji in jih je potrebno rezervirati čim prej. Zaradi zagotovitve vstopnic, vam priporočamo, da se prijavite čim prej – vsaj dva meseca pred odhodom.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane in vožnja do beneškega letališča, od koder bomo v jutranjih urah poleteli v Sevillo.

Vožnja v mestece Jerez de la Frontera, ki slovi po znamenitem andaluzijskem vinu »sherry«. Obiskali bomo eno izmed številnih vinskih kleti in vino tudi poskusili.

Nadaljevanje vožnje v Cadiz, eno najstarejših evropskih mest, saj so ga ustanovili Feničani pred več kot 3000 leti. Leži na ozkem polotoku, ki ga obdaja istoimenski zaliv. Po slikovitih ozkih ulicah se bomo sprehodili do stare in nove katedrale ter uživali v živahnem utripu mesta.

Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

Zajtrk. Nadaljevanje poti proti Gibraltarju, čezmorskemu ozemlju Združenega kraljestva, ki leži na skrajnem jugu Iberskega polotoka. Lahko se bomo zazrli v Gibraltarsko ožino, ki ima že od nekdaj izjemen strateški položaj, saj povezuje Atlantski ocean s Sredozemskim morjem ter Evropo z Afriko. V prostem času (odločitev ob prijavi) po želji vzpon z žičnico na Rock of Gibraltar, visok skalnat hrib, ki kraljuje nad mestom. Od tod bomo z razglednih ploščadi uživali v fantastičnih razgledih, spoznali pa bomo tudi tamkajšnje “najpomembnejše” prebivalce – to so Gibraltarske opice, ki razveseljujejo obiskovalce!

Nadaljevanje poti po znameniti obali »Costa del Sol« v Malago. Sprehod po obmorskem mestu z ogledom katedrale, Alcazabe, rimskega gledališča …

Vožnja v hotel, namestitev, večerja in nočitev.

Zajtrk. Granada je mesto, ki ima vse, kar je občudovanja vredno: nepopisno lepo mavrsko arhitekturo, ki je tukaj dosegla svoj vrhunec, izjemno lego na treh gričih sredi ravnine, jasno nebo in zeleno okolico.

Dopoldne bo namenjeno Alhambri in vrtovom Generalife*, oboje zaradi popolne arhitekture in izjemne lepote sodi na Unescov seznam. To je tudi najbolj obiskan spomenik v Španiji. Ogledali si bomo Nasridove palače, kjer se do najmanjše podrobnosti okrašene stavbe prepletajo z dvorišči prepolnih čudovitih vodnjakov, ribnikov – skratka popolna harmonija lepote! Videli bomo tudi utrjeno Alcazabo, najstarejši del Alhambre, vzeli pa si bomo čas tudi za sprehod po prelepih vrtovih Generalife.

Popoldne še nekaj ogledov Granade: Kraljevska kapela, katedrala

Pozno popoldne prosto za samostojne oglede. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Cordobo, nekoč glavno mesto rimske province Hispanie Baetice tu se je rodil slavni govornik Seneka. V času mavrske vladavine pa je bila sedež kalifov in središče arabske kulture in umetnosti v Španiji – takrat so zgradili več kot 300 mošej, nešteto palač in javnih stavb z željo, da bi dosegli sijaj Konstantinopla, Damaska in Bagdada. Zgodovinsko središče mesta je na Unescovem seznamu. Ogled glavnih znamenitosti, predvsem mošeje – katedrale z najstarejšim mavrskim vrtom v Španiji, Alkazar, rimski most, staro židovsko četrt Juderia s sinagogo … Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Sevillo, ki ima bogato zgodovino: tu so gospodovali Rimljani, Vizigoti, Arabci … Od nekdaj je bila umetnostno središče, spomnimo se mavrske umetnosti, mudejarskega sloga, seviljske slikarske šole in slikarjev, kot so Velazquez, Murillo in mnogo drugih. Danes je glavno mesto Andaluzije in po velikosti četrto mesto Španije.

Ogledi: bivši minaret – Giralda, gotska katedrala izjemne velikosti (Unesco), Kraljevi alkazar (Unesco), bivša židovska četrt Barrio de Santa Cruz, Pilatova hiša, Torre del Oro …

Prosto za večerjo po želji ali ogled predstave flamenka. Nočitev.

Zajtrk. Nadaljevanje ogledov v Sevilli. Čaka nas čudoviti Španski trg oz. Plaza de España s parkom Marie Luize, ki so ga zgradili leta 1928 za mednarodno ibersko-ameriško razstavo in je primer regionalne arhitekture, kjer se mešajo elementi španske neorenesanse in neomavrskega sloga. Opečna palača, s ploščicami tlakovani mostovi, čudovite fontane – vsekakor dih jemajoče! Po želji se boste po kanalu lahko zapeljali s čolnom.

Prosto za samostojno raziskovanje do odhoda na letališče. Polet v Benetke, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah. Avtobusni prevoz v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz do letališča in nazaj, letalski prevoz Benetke-Sevilla-Benetke, vse letališke in varnostne pristojbine, kabinski kovček največjih dimenzij 56x45x25 cm, 4 polpenzioni in 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami, avtobusni prevozi po Andaluziji, pokušnja vina, lokalno vodstvo (kjer je obvezno), vstopnine v Alhambro, vrtove Generalife in Kraljevi alkazar v Sevilli, osnovno nezgodno zavarovanje, slovensko vodstvo in organizacija. Ostale vstopnine niso vračunane.

Doplačilo za oddano prtljago (1 kovček do 20 kg): cca 60,00 EUR
Doplačilo za vodeni izlet v Gibraltar: 30,00 EUR za osebo (odločitev ob prijavi)

Opozorilo: letalski sedeži so naključno razporejeni.

*Ogled Alhambre in vrtov Generalife je omejen s številom vstopnic, ki so za določen mesec v prodaji in jih je potrebno rezervirati čim prej. Zaradi zagotovitve vstopnic, vam priporočamo, da se prijavite čim prej - vsaj dva meseca pred odhodom.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi