DOMOV

Neapeljski zaliv s slikovitima otokoma Ischia in Procida

Odkrijte mediteranski paradiž

Potovanja

6 dni

Italija

Datum

15.06. - 20.06.2021

Cena

469,00€ pri najmanj 40 osebah519,00€ pri najmanj 30 osebah579,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 35,00 €Enoposteljna soba: 140,00 €Prazen sedež: 85,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15,00 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Anagni – Opatija Casamari – Alatri – Sant’Angelo in Formis – antična Capua – Neapelj – Procida – Solfatara – Ischia – Monte Cassino

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 4.30. Vožnja mimo Benetk in Rima v Anagni, odlično ohranjeno srednjeveško mestece nad dolino reke Sacco. Od tod so bili doma številni papeži, zato se mesto tudi ponaša z imenitnimi palačami. Najpomembnejši spomenik v mestu je katedrala iz 11., 12. in 13. stol., ki stoji na mestu nekdanje akropole. Navdušila nas bo romanska arhitektura, višek pa predstavlja kripta s freskami iz 13. stol. (Stara zaveza) in pa tlak s čudovitimi kozmatskimi ornamenti. Nato nas čaka sprehod po srednjeveški četrti s hišami iz 13. stol. Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 820 km)

Zajtrk. Ogled znamenite opatije Casamari. Začetki segajo v 13. stol., ko so benediktinci tukaj na samotnem kraju zgradili prvi samostan. Kasneje so ga prevzeli cistercijani in ga obnovili po vzoru bližnje opatije Fossanova. Samostan je lep primer zgodnje italijanske gotske arhitekture z značilnim cistercijanskim navdihom. Občudovali bomo samostansko cerkev in pa križni hodnik s prelepimi dvojnimi stebrički in vrtom. Vstopili bomo tudi v samostansko trgovino, ki je bogato založena z domačimi izdelki: zdravilni eliksirji, likerji, sladkarije, naravni kozmetični izdelki …

Vožnja v Alatri. Mesto so ustanovili v 6. stol. pr. n. št. in je do danes ohranilo kiklopsko obzidje, v katerem so tudi do 3 metre veliki kamni. Stara akropola trapezoidne oblike je ena najpomembnejših v Italiji – od tukaj je prekrasen razgled na mesto in na dolino Frosinone. V mesto bomo vstopili skozi vrata, nad katerimi je kar 5,30 m dolga preklada iz enega kosa kamna, in se sprehodili po ozkih uličicah z lepimi gotskimi hišami.

Nadaljevanje poti proti jugu. Na vrsti bo ogled bazilike Sant’Angelo in Formis, ki sodi med najlepše srednjeveške zgradbe v Kampanji. Notranjost krasijo odlične romanske freske. Vožnja v antično Capuo, ki je bila eno največjih in najbogatejših mest rimskega imperija. Pohvali se lahko z veličastnim amfiteatrom, ki je po velikosti takoj za rimskim Kolosejem. Tu je bil sedež slavne gladiatorske šole, kjer je Spartak leta 73 pr. n. št. zanetil upor sužnjev. Po ogledih še vožnja do hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 230 km)

Zajtrk. Vožnja v Neapelj, zelo staro mesto, saj je bila tukaj že grška kolonija Neapolis, v 4. stol. pr. n. št. pa so mu zagospodovali Rimljani. Od 12. stol. dalje so mu kraljevali Normani, Štaufovci, Anžuvinci, Aragonci, Španci in Burbonci, nato so ga zavzeli Francozi … Mesto ima toliko odličnih umetnostnozgodovinskih spomenikov, da so ga že leta 1995 uvrstili na Unescov seznam.

Dopoldne bo namenjeno staremu Neaplju. Sprehodili se bomo po ulicah, ki imajo skupni vzdevek Spaccanapoli, in doživljali pravi neapeljski utrip. Videli bomo katedralo z baročno kapelo sv. Januarija (čudež sv. Januarija), številne palače, monumentalni samostan sv. Klare s cerkvijo in križnimi hodniki, okrašenimi z majolično keramiko …

Nato bomo raziskovali mesto okoli pristanišča Santa Lucia. Videli bomo romanski Castel dell’Ovo, mogočno Kraljevo palačo (17. stol.), gledališče San Carlo – prekrasno opero z začetka 18. stol., mondeno nakupovalno središče z imenom Galerija Umberto I., trdnjavo Castel Nuovo …  Za konec potepanja po Neaplju bomo obiskali še katakombe sv. Januarija s paleokrščansko triladijsko baziliko. Izkopali so jih med 2. in 4. stol. v vulkanski tuf in so izrednih dimenzij. Slovijo tudi po lepih poslikavah v nišah. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 70 km)

Zajtrk. Kratka plovba na Procido, enega najmanjših otočkov v Neapeljskem zalivu, ki zaradi svoje lepote slovi kot pravi mediteranski paradiž. Čaka nas slikovita Terra Murata, obzidano zgodovinsko in kulturno središče na najvišjem delu otoka s palačo Avalos iz 15. stol., opatijo sv. Mihaela iz 11. stol., Belvedere …

Nato se bomo spustili v pristanišče Coricella, kjer hišice vseh barv odsevajo z morske gladine. Vrnitev z ladjo na kopno. Popoldne bomo obiskali Solfataro, veliko vulkansko področje, kjer bomo opazovali miniaturne vulkanske pojave: fumarole, mofete, male vulkane, ki bruhajo vroče blato ali kamenje, zaduhali bomo močan vonj po žveplu, skratka izjemno doživetje tovrstnih naravnih pojavov.

Nato se bomo zapeljali na imenitno razgledno točko, od koder se nam bo odprl odličen razgled na Neapeljski zaliv s Sorrentinskim polotokom ter otoki Caprijem, Procido in Ischio. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 50 km)

Zajtrk. Vožnja v Neapeljski zaliv, kjer se bomo vkrcali na ladjo in odpluli na vulkanski otok Ischio, največji otok v Neapeljskem zalivu, ki ga zaradi čudovitega zelenega rastlinja imenujejo tudi “Smaragdni otok”. Zaradi izjemne lepote so ga obiskovali bogovi in mitološka bitja, pa tudi znane osebnosti od Michelangela do Elizabeth Taylor. S posebnim avtobusom se bomo odpravili na izlet po otoku mimo starih mestec, ribiških vasic, privlačnih plaž …

Pot nas bo vodila v Ischia Ponte, kjer kraljuje največja znamenitost otoka – Aragonski grad z mnogimi pripadajočimi poslopji. Zgodovina sega daleč nazaj, sedanji grad pa je dal zgraditi Alfonz Aragonski na majhnem skalnem otočku v prvi polovici 15. stol. Hkrati ga je z nasipom povezal z otokom. Celoten kompleks poleg obzidja in gradu sestavljajo tudi stolpi in mnoge cerkve. V času piratskih napadov, konec 16. stol., je tu v varnem zavetju bivalo 1892 družin. Po ogledih bomo z grajske terase uživali v čudovitih razgledih na morsko okolico. Nato panoramska vožnja po otoku. Proti večeru vrnitev z ladjo na celino, od koder se bomo z našim avtobusom vrnili v hotel, večerja in nočitev. 

(ta dan približno 50 km)

Zajtrk. Slovo od Neapeljskega zaliva in vožnja proti severu. Zadnji postanek bo namenjen obisku monumentalne benediktinske opatije Monte Cassino, ki kraljuje vrh gore in od koder je lep razgled daleč naokoli. Samostan je v začetku 6. stol. ustanovil sv. Benedikt in tako postavil temelje zahodnemu meništvu.

Samostan je bil pred mnogimi leti kulturno in umetnostno središče, od koder se je širila umetnost izdelovanja miniatur, mozaikov in fresk – nekaj tega si bomo ogledali tudi v samostanskem muzeju. Med drugo svetovno vojno je bil precej poškodovan, vendar so ga v celoti obnovili. Na hude bitke spominja tudi veliko pokopališče Poljakov. Nato vrnitev proti domu. Vožnja mimo Benetk proti Ljubljani.

(ta dan približno 990 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 5 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami, trajekta na Procido in Ischio, poseben prevoz po otoku Ischia, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi