DOMOV

Križarjenje po Volgi – odhoda 25.5 in 8.7.2020

1.600 km dolga plovba od Moskve do St. Peterburga

Potovanja

11 dni

Rusija

Datum

25.05. - 04.06.2020
08.07. - 18.07.2020

Cena

1.749,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: Po pogojih zavarovalniceEnoposteljna kabina (na vprašanje): 350,00 €Srednja paluba: 90,00 €Zgornja paluba: 140,00 €Urejanje vizuma: 80,00 €

Akontacija

500,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno za vse prijave do 3 mesece pred odhodom.

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Čudoviti kraji na 1.600 kilometrov dolgi plovbi od mogočne Moskve do slikovitega St. Peterburga – Odkrijte edinstveni sistem številnih rek, največjih evropskih jezer in kanalov 

NE SPREGLEJTE: v ceno vključena večina izletov in kabina z oknom!

Opis poti

Zberemo se na ljubljanskem letališču ali se odpeljemo do enega od okoliških letališč ter z enim postankom poletimo v St. Peterburg. Po pristanku prevoz do ladje in namestitev v izbranih kabinah. Večerja in nočitev. 

St. Peterburg velja za eno najlepših mest na svetu. Nahaja se na obali Finskega zaliva in v delti reke Neve. Razporejeno je med 65 kanali in 45 otoki. Mesto je ustanovil Peter I. Veliki leta 1703, med letoma 1712 in  1918 je bil prestolnica Rusije. S petimi milijoni prebivalcev je po velikosti drugo mesto v državi. Zaradi izjemne lepote ga imenujejo tudi “Severne Benetke”, od leta 1990 pa je pod zaščito Unesca. Ogledali si bomo Nevski prospekt, Kazansko stolnico, zgradbo Admiralitete, Dvorni trg, Isakovo cerkev, Petropavlovsko trdnjavo, fascinantne mostove… Kosilo (lunch box). Popoldne ogled muzeja Ermitaž, ki hrani več kot tri milijone predmetov največjih svetovnih slikarjev. Vrnitev na ladjo. Večerja in nočitev. 

Dan je na voljo za samostojno spoznavanje prelepega mesta ali za opcijski izlet do čudovitih palač. Tako lahko obiščemo znamenito Carskoje Selo (Puškinovo) z razkošno carsko rezidenco. Na površini 600 hektarjev ležijo trije parki z več kot sto arhitekturnimi mojstrovinami. Obisk Katarininega dvorca z ogledom razkošnih soban, med drugim tudi znamenite Jantarjeve sobe. Lahko obiščemo tudi Peterhof, kjer si ogledamo zunanjost dveh dvorcev, kanal, kaskade ter številne fontane v zgornjem in spodnjem parku. Ob času večerje bomo izpluli novim krajem naproti. 

Zajtrku bo sledil pester program. Sredi skoraj neokrnjene narave so zgradili leseno vasico, kjer se bomo peš podali na raziskovanje. Po želji boste lahko obiskali Muzej vodke, Muzej kruha, mini živalski vrt ali katero od delavnic, kjer spoznamo stare ruske obrti. Namesto kosila nas čaka piknik na obali s šašliki in folklornim programom. Popoldne izplujemo za Kiži. Večerja na ladji. Nočitev. 

V času zajtrka bomo pripluli do otoka Kiži, ki se nahaja na severnem delu jezera Onega. Kiži je le eden od okoli 1650 otokov tem jezeru, pa vsem svetu pa je znan zaradi dih jemajoče lesene arhitekture v Muzeju arhitekture na prostem, ki je od leta 1990 pod zaščito Unesca. Nekateri pravijo, da je Kiži praznik za oči.

Cerkev Spremenjenja na gori z 22 kupolami je vrhunski primerek ruske arhitekture. Zgrajena je brez enega samega žeblja ali kovinskega dela, samo s pomočjo sekire in dleta. Cerkev je zgradil tesar Nestor, ki je, kot pravi legenda, po končanem delu sekiro vrgel v jezero in rekel: “To cerkev je napravil mojster Nestor. Takšne cerkve ni nikjer na svetu, niti je nikdar ne bo”. Popoldne različne animacije na ladji. Večerja. Nočitev.

Po kosilu na ladji imamo čas za sprehod po kraju Gorici in spoznavanje tukajšnje arhitekture. Ogled Kirilova, kjer stoji ogromen samostan (vstopnina – doplačilo). Ustanovil ga je menih Ciril (Kiril), ki je posvetil rusko vojsko, ko je iz Moskve pregnala poljske okupatorje. Obiskali bomo Muzej ikon in se skupaj sprehodili do obale Belega jezera. Po ogledu se vrnemo v Gorici in nadaljujemo s plovbo. Večerja in nočitev.

V dopoldanskih urah bomo pluli mimo Ribinska na istoimenskem jezeru. To akumulacijsko jezero je del sistema ogromnih hidroenergetskih objektov na Volgi, materi ruskih rek. Kosilo. Prihod v Jaroslavl. Ogledali si bomo tisočletno mesto s preko 600.000 prebivalci. Mesto je ustanovil knez Jaroslav v začetku XI. stoletja. Videli bomo mnogo pomembnih spomenikov, ki pričajo o nekdanji in tudi sedanji veličini mesta. Obiskali bomo nekaj najpomembnejših cerkva in se podali na sotočje Volge in Jaroslavke. Po prostem času se bomo vrnili na ladjo in odpluli novim dogodivščinam naproti. Večerja in nočitev.

Po zajtrku bomo pripluli v Uglič, starodavno mesto, ustanovljeno leta 1148. Sprehodili se bomo do Kremlja in se seznanili s tragično usodo Sv. Dimitrija, sina Ivana Groznega. Njegova smrt hkrati pomeni tudi konec dinastije Rurikidov. Videli bomo cerkev Sv. Spremenjenja, cerkev Sv. Dimitrija in dvorec carjeviča Dimitrija. Prosti čas bomo preživeli na glavnem trgu tega prijetnega mesteca ali na vedno živahni turistični tržnici. Po izplutju nas čakajo prečudoviti pogledi na ugliški Kremelj. Po kosilu se bodo na ladji vrstile zabavne in poučne dejavnosti, zvečer pa nas čaka gala kapitanova večerja.  Nočitev. 

Dopoldne preživimo med plovbo po zadnjem delu naše poti po Volgi. Po kosilu prispemo v Moskvo, mesto, ki nikoli ne spi. Odpravimo se na prvo spoznavanje ruske prestolnice: Tverska ulica, Trg revolucije, Dum, Gledališki trg, Bolšoj teater, Ljubjanka, ulica Varvarka s številnimi pravljičnimi cerkvicami, Rdeči trg s cerkvijo Sv. Vasilija Blaženega, Leninovim mavzolejem in Zgodovinskim muzejem. Vrnitev na ladjo in večerja. Zvečer je ob doplačilu možen obisk slovitega moskovskega cirkusa. Nočitev. 

Čaka nas ogled Kremlja s Kongresno palačo, Predsedniško palačo, Carskim topom in zvonom ter prečudovitimi katedralami, od katerih si bomo eno podrobneje ogledali. Za doplačilo si boste lahko ogledali tudi Kremeljsko zakladnico, ki čuva carske krone, žezla, oblačila, kočije, kot jajce velike dragulje in številne druge znamenitosti. V Kremlju in na Rdečem trgu so se od 13. stoletja naprej odvijali najpomembnejši zgodovinski in politični dogodki, od leta 1990 pa sta pod zaščito Unesca. Po kosilu nekaj prostega časa v mestu. Vrnitev na ladjo, večerja in nočitev. Zvečer fakultativni izlet v nočno Moskvo.

Po zajtrku še nekaj prostega časa oglede in morebitne zadnje nakupe (odvisno od urnika poleta). Nato se odpeljemo na letališče in z enim vmesnim postankom poletimo proti Ljubljani ali enemu od okoliških letališč, od koder bo organiziran še prevoz do Ljubljane.

V ceno je vračunano: letalski prevoz, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v dvoposteljni kabini na ladji (glavna paluba - main deck), polne penzione na ladji, izlete in večino ekskurzij in drugih aktivnosti na ladji med križarjenjem (izjeme s naštete med doplačili), slovenskega vodnika, zdravstveno in nezgodno zavarovanje

Vstopnine v kremeljsko orožarno (cca 50,00 €), Carskoje selo (50,00 €) in Peterhof (cca. 70,00 €) niso vračunane v ceno.

Urejanje vizuma (doplačilo: 80,00 Eur): tri tedne pred odhodom potrebujemo potni list, ki velja najmanj 6 mesecev po poteku veljavnosti vizuma, in v katerem sta najmanj 2 prazni zaporedni strani, ki tvorita skupno plat, izpolnjeno vizumsko vlogo in vašo fotografijo dimenzije 3,5x4,5 cm s svetlim ozadjem.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi