DOMOV

Slikovita Jordanija

Doživite Petro, Wadi Rum, stara rimska mesta, puščavske gradove!

Potovanja

8 dni

Jordanija

Datum

03.11. - 10.11.2020

Cena

1.390,00 € pri najmanj 30 osebah1.490,00 € pri najmanj 25 osebah1.590,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 92,00 €Enoposteljna soba: 400,00 €Dodatni kovček na letalu (do 20 kg): 70,00 €

Akontacija

500,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno za vse prijave do 3 mesece pred odhodom.

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Doživeli bomo PETRO, v rdeče skale izdolbeno in več kot 2.500 let staro mesto, eno izmed čudes sveta – za ogled si bomo vzeli veliko več časa, kot pa je to v navadi! Nič manjše doživetje pa ne bo srečanje s puščavo WADI RUM in slavnim Lawrencem Arabskim! Navduševala nas bodo stara rimska mesta, slikoviti puščavski gradovi in križarske trdnjave! Ne pozabimo na kopanje v Mrtvem in Rdečem morju!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane v dopoldanskih urah in vožnja z avtobusom do enega izmed okoliških letališč, od koder bomo poleteli v prestolnico Jordanije, Aman. Nastanitev in nočitev.

(ta dan vožnja iz Ljubljane do letališča in približno 30 km v Jordaniji)

Zajtrk. Dopoldne ogled Amana, prestolnice Jordanije. Mesto je bilo tako kot Rim zgrajeno na sedmih gričih, zdaj pa se je razširilo že kar na devetnajst gričev. Nad mestom kraljuje Citadela, ki so jo tekom stoletij obdali z obzidjem – ogled arheološkega področja. S Citadele je lep razgled na vse mesto. Glavna znamenitost Amana pa je vsekakor rimsko gledališče, ki so ga verjetno zgradili v 2. stol., in lahko sprejme okoli 6.000 ljudi. Z avtobusom si bomo ogledali še ostale znamenitosti mesta. 

Nato se bomo zapeljali v puščavo, ki se začenja vzhodno od Amana in se nadaljuje vse do meje z Irakom. Tu najdemo raztresene trdnjave, gradove, lovske dvorce in karavanske seraje. Nastajali so v obdobju vladavine omajadskih kalifov in so za tisti čas predstavljali veliko razkošje. Obiskali bomo Qasr al Harana, najbolje ohranjeni omajadski grad, ter grad Qusayr Amra, ki slovi po čudovitih freskah (Unesco). Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 200 km)

Zajtrk. Po želji kopanje v Mrtvem morju, velikemu slanemu jezeru, ki leži v depresiji okoli 400 m pod morsko gladino, in je kar nekajkrat bolj slano kot običajna morska voda. Uživali bomo tudi ob pogledu na modro gladino in nenavadne bele slane tvorbe. Vožnja na goro Nebo, od koder je v lepem vremenu prekrasen razgled na dolino reke Jordan, Mrtvo morje in vse do Jerihe. Od tod se je Mojzes zazrl v obljubljeno deželo, tu naj bi tudi umrl in bil pokopan. Ogled bazilike iz 6. stol. z velikim talnim mozaikom. 

Naslednji postanek bo v Madabi, najpomembnejšem krščanskem središču v Jordaniji, kjer se ubrano zvonjenje cerkva često harmonično zlije s klicem k molitvi z minaretov. Ogled odlično ohranjenega mozaičnega zemljevida Palestine iz 6. stol. v cerkvi sv. Jurija

Nadaljevanje poti v Shobak, staro križarsko mesto. Na gričku v bližini mesta bomo lahko občudovali mogočen grad Montreal. Zgradili so ga leta 1115 in velja za eno izmed največjih in najlepših utrdb, ki so jih križarji postavili v nekakšni obrambni črti od Turčije do južne Jordanije. Nato vožnja po Kraljevi cesti skozi gorato puščavo v Petro. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

(ta dan približno 300 km)

Zajtrk. Petra je danes eno izmed čudes sveta, največja znamenitost Jordanije, nekoč pa težko dostopna in zato cvetoča prestolnica Nabatejcev (od 6. stol. pr. n. št. do 2. stol. n. št.). Dolga leta je bilo to v rdeče skale izdolbeno mesto pozabljeno, šele zadnji dve stoletji spet buri duhove in privlači na tisoče obiskovalcev. Seveda je tudi na Unescovem seznamu. Tu je tudi eden izmed možnih krajev, kjer je Mojzes Izraelcem priklical vodo iz skale (Ex 17).

Petri smo zaradi izredne pomembnosti namenili dovolj časa, da si jo bomo dodobra ogledali. Do mesta se bomo skozi ozko in globoko sotesko (širina ponekod tudi samo 2 m, višina pa okoli 200 m) podali peš ali na konjih (doplačilo, kratka in varna ježa, ki jo ob spremljavi vodnikov zmore vsakdo). Videli bomo čudovita pročelja, gledališče, grobove, cerkve, templje … Po želji se bomo povzpeli vse do samostana Al Dayr, nedokončane grobnice, ki so jo v bizantinskih časih uporabljali za cerkev. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 20 km)

Zajtrk. Vožnja v Aqabo, veliko jordansko letovišče ob Rdečem morju. Nastanitev v hotelu. Prosto za kopanje v Rdečem morju ali lastno odkrivanje Aqabe. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 130 km)

Zajtrk. Vožnja do izhodišča, od koder se bomo z džipi odpravili v znamenito puščavo Wadi Rum, v pravljično prostranstvo rdečkastega puščavskega peska ter nenavadno oblikovanih mogočnih gora, v deželo, ki je očarala Lawrenca Arabskega, danes pa je na Unescovem seznamu. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 400 km)

Zajtrk. Vožnja na sever v Jerash, slavno rimsko Geraso – eno od mest Deseteromestja. Sprehod po čudovitem mestu z odlično ohranjenimi templji, gledališči, termami, stebrišči … Nadaljevanje poti v Ajlun. Nad mestom kraljuje mogočen arabski grad iz 12. stol., izredno lep primer arabske arhitekture, ki so ga dolga desetletja poskušali osvojiti križarji. Nato vožnja po rodovitni dolini reke Jordan mimo starodavne Pelle, ki je tako kot Gadara pripadala Dekapolisu, v Aman. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 260 km)

Zajtrk. Slovo od gostoljubne Jordanije. Polet na eno izmed bližnjih letališč in vožnja z avtobusom v Ljubljano.

(ta dan približno 30 km v Jordaniji in vrnitev z letališča v Ljubljano)

V ceno je vračunano: letalski prevoz v Jordanijo, avtobusni prevoz na letališče, avtobusni prevozi po programu, 6 polpenzionov in 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 4 zvezdicami, jordanski vizum, manjša torba velikosti največ 40x20x25 cm in kabinski kovček, dimenzij največ 55x40x20 cm in teže največ 10 kg, vožnja z džipi v Wadi Rum, vstopnine po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, lokalno vodstvo, naše vodstvo in organizacija.

Slovenski državljani za vstop v Jordanijo potrebujejo vizum. Vizum boste prejeli ob prihodu na letališče v Ammanu. Za izdajo vizuma je potreben potni list z veljavnostjo vsaj 6 mesecev od datuma odhoda iz Jordanije.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi