DOMOV

Žlahtni zakladi Hercegovine

največje lepote, ki nam jih ponuja starodavna Hercegovina

Potovanja

4 dnevi

Bosna in Hercegovina

Hrvaška

Datum

22.10. - 25.10.2020

Cena

279,00 € pri najmanj 45 osebah319,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: Po pogojih zavarovalniceEnoposteljna soba: 60,00 €

Akontacija

100,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno za prijave do 2 meseca pred odhodom.

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

MODERNI ARHEOLOŠKI MUZEJ NARONA Z IZJEMNIMI ODKRITJI: 

NAJDBE RIMSKEGA TEMPLJA AUGUSTEUMA TER 17 MARMORNIH KIPOV RIMSKIH CESARJEV TER ČLANOV NJIHOVIH DRUŽIN V NARAVNIH IN NADNARAVNIH VELIKOSTIH

 

RAMSKO JEZERO S SAMOSTANOM

ORIENTALSKI MOSTAR

BLAGAJ – SLIKOVITI IZVIR BUNE

MOGORJELO – ODLIČNO OHRANJENA RIMSKA VILA

RADIMLJA – NAJLEPŠA NEKROPOLA STEČKOV V BIH

TREBINJE – ENO NAJSLIKOVITEJŠIH HERCEGOVSKIH MEST

VELIČASTNI SLAP KRAVICA NA REKI TREBIŽAT

MODRO IN RDEČE JEZERO – IMOTSKA KRAŠKA JEZERA, ČUDOVITA NARAVNA SPOMENIKA

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Zagreba in Banja Luke do Ramskega jezera, ki so ga ustvarili leta 1968 na reki Rami. Jezero obdaja venec strmih planinskih masivov. Čeprav je jezero umetno se uvršča med najlepše in najslikovitejše v Evropi in je postalo idealna izletniška točka Hercegovine. Posebno, skoraj mistično podobo jezera ustvarjajo otoki in polotoki. Med njimi je najbolj znan polotok Šćit, na katerem kraljuje frančiškanski samostan iz 15. stol. Samostan je tekom stoletij doživljal hude čase, saj so ga večkrat oropali in požgali. Sedanja podoba je iz 20. stol.

Ogled samostanske cerkve ter parka s čudovitimi umetninami (Ramski križ, Zadnja večerja, Ramska mati …), ki so delo priznanih hrvaških umetnikov. Obiskali bomo tudi zelo zanimiv etnografski muzej, ki domuje v starem samostanu in skozi 1200 eksponatov prikazuje vsakdanje življenje okoliških ljudi, ter galerijo fra Ljuba Lucića, kjer bomo na umetniških delih prepoznavali harmonijo religioznega in umetniškega ustvarjanja. Nadaljevanje poti po dolini Rame in Neretve proti hotelu. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 590 km)

Zajtrk. Vožnja v Mostar, kulturno središče Hercegovine. Sprehod po starem orientalskem delu Mostarja z ogledom glavnih znamenitosti: džamija, Turška hiša … Podali se bomo tudi do slavnega mostu čez Neretvo, simbola mesta, ki je v zadnji vojni doživel hude trenutke, zdaj pa spet kraljuje nad reko! Naslednji postanek bo v Blagaju, kjer pride izpod 200 m visoke pečine na dan kraška reka Buna – to je gotovo eden najlepših in največjih izvirov v Evropi. V 16. stol. so tukaj postavili samostan za derviše, ki še vedno navdušuje s svojo orientalsko arhitekturo.

Vožnja v Mogorjelo, ki se ponaša z izjemnim spomenikom iz rimskega obdobja (začetki v 4. stol.) – to je dobro ohranjena vila rustica, ki so jo leta 2002 razglasili za narodni spomenik. Ogled arheološkega področja.

Za konec dneva nas čaka še obisk Arheološkega muzeja Narona v Vidu, ki so ga odprli leta 2007. To je bil prvi muzej na Hrvaškem, ki so ga postavili “in situ”. Med letoma 1995 in 1996 so na tej lokaciji potekala arheološka izkopavanja, ki so privedla do zares izjemnih odkritij: najdbe rimskega templja Augusteuma ter 17 marmornih kipov rimskih cesarjev ter članov njihovih družin. Tako bomo te veličastne kipe nadnaravne in naravne velikosti hkrati z drugimi najdbami lahko občudovali v modernem muzeju sredi vasi. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 140 km)

Zajtrk. Vožnja v Radimljo, kjer si bomo ogledali najlepšo nekropolo stečkov v BiH. Slovi po številnih spomenikih z bogato reliefno dekoracijo visoke umetniške vrednosti. Nekropola je nastala konec 14. stol., večina stečkov pa je iz 15. in 16. stol.

Nadaljevanje poti v Trebinje, za mnoge najlepše hercegovsko mesto. Leži ob reki Trebišnjici, ki jo krasijo številni mlini in mostovi, najslavnejši med njimi je Arslanagića most, ki ga je leta 1574 dal zgraditi Mehmed Paša Sokolović. Ogled glavnih znamenitosti, med njimi Osman-pašine džamije, samostana Tvrdoš nedaleč od mesta, kjer pridni menihi proizvajajo odlično vino … Obiskali bomo tudi jamo Vjetrenico na robu Popovega polja, ki sodi med zaščitene naravne spomenike BiH. Uživali bomo v lepoti podzemnega sveta! Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 240 km)

Zajtrk. Današnji dan je posvečen umetnosti narave. Vožnja do veličastnega slapa Kravica, ki ga ustvarja reka Trebižat. S svojo širino 120 in višino 28 metrov je prava atrakcija južne Hercegovine. Do razgledne točke, od koder bo mogoč pogled na vso veličino slapa, bo treba malo peš, a nam ne bo žal.

Nadaljevanje poti v Imotski, glavno mesto prostrane Imotske krajine. V srednjem veku je bila tukaj pomembna utrjena postojanka, na kar še vedno kažejo ostanki trdnjave nad mestom. Na sprehodu po ljubkih ulicah si bomo ogledali glavne mestne znamenitosti. Naš današnji cilj pa sta izjemno slikoviti kraški jezeri, Modro in Rdeče, ki sta zaščitena naravna spomenika. Modro jezero, simbol mesta, je ovalne oblike – do gladine se je moč spustiti po serpentinasti poti, ki so jo zgradili leta 1907. Rdeče jezero z obliko vodnjaka pa sodi med najgloblja jezera Evrope – vanj se lahko zazremo le z razgledišča nad navpičnimi stenami. Vrnitev v Ljubljano.

(ta dan približno 610 km)

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 3 polpenzioni (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 4 zvezdicami, lokalno vodstvo v Mostarju, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi