DOMOV

Gardsko jezero

Slavno italijansko jezero in lepote, ki ga obkrožajo!

Potovanja

4 dnevi

Italija

Datum

22.10. - 25.10.2020

Cena

289,00 € pri najmanj 45 osebah319,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: Po pogojih zavarovalniceEnoposteljna soba: 120,00 €

Akontacija

100,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno za vse prijave do 3 mesece pred odhodom.

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

GARDSKO JEZERO JE ZARADI SVOJE LEPOTE IN MILEGA PODNEBJA ŽE V ČASU RIMLJANOV PRIVABLJALO PETIČNEŽE, DA SO SI TUKAJ GRADILI SVOJE POČITNIŠKE VILE IN UŽIVALI!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Benetk proti Gardskemu jezeru. To je največje italijansko jezero in gotovo eno najlepših. Na severu ga obkrožajo Dolomiti, na vzhodu pa pogorje Monte Baldo. Okolica Gardskega jezera slovi po milem podnebju, bogatem rastlinju, zato razumemo, od kod njegovo latinsko ime Lacus Benacus (Radodarno jezero). Vse naokoli so številna prekrasna stara letovišča.

Naš današnji cilj je letoviško in zdraviliško mestece Sirmione, ki leži na ozkem polotoku skoraj sredi jezera. Lepa lega in prijetno podnebje sta že v davnini privabljali imenitneže, da so si tukaj gradili vile, med njimi tudi slavnega rimskega pesnika Katula, ki je rad opeval lepote Sirmiona in okolice. Sprehodili se bomo po mestecu mimo mogočne utrdbe Scaligera do župnijske cerkve Marije Velike z zanimivimi freskami iz 15. in 16. stol., ter vse do cerkvice sv. Petra na griču, ki velja za eno najstarejših ob jezeru. Obiskali bomo tudi rimsko vilo, ki leži na slikovitem rtu polotoka. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 390 km)

Zajtrk. Vožnja v bližnji Salò, prelepo letovišče ob obali Gardskega jezera, v zgodovini poznano kot zadnji ostanek fašistične oblasti v tako imenovani “Republiki Salò” (1943-1945). Sprehodili se bomo po promenadi ob obali in obiskali gotsko-renesančno katedralo (15.-16. stol.), ki hrani mnoge umetnine. Nato nas čaka prijeten izlet z ladjo. Nadvse bomo uživali in še z vodne gladine opazovali lepote Gardskega jezera in njegove okolice.

Vožnja v Desenzano del Garda. Mesto je, kot tudi večina drugih ob obali Gardskega jezera, več stoletij priljubljeno letovišče veronskega gospostva. Slovi kot rojstni kraj slavnega pesnika in libretista Angela Anellija, krasijo ga pa katedrala sv. Marije Magdalene, stolp sv. Martina in grad, čigar obzidje nam ponuja prelep razgled na Gardsko jezero. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 80 km)

Zajtrk. Vožnja v Lonato, ljubko mestece v bližini jezera, ki skriva mnoge pomembne spomenike nakopičene okoli glavnega trga. Sprehodili se bomo mimo bazilike sv. Janeza Krstnika, mestne hiše in 55 metrov visokega mestnega stolpa do palače Podestà. Nekdanjo palačo krajevne oblasti je leta 1906 kupil Ugo da Como (1869-1941), senator iz Brescie, znani politik in predstavnik liberalne demokracije, zgodovinar in velik učenjak. Bil je zelo kulturen človek, velik ljubitelj umetnosti in tudi zbiralec umetnin. S temeljito obnovo je palačo rešil pred propadom, sem preselil vse svoje zbirke in tukaj živel do konca življenja. Hiša je odličen primer okusnega visokega meščanskega prebivališča. Vse sobe so popolnoma opremljene in okrašene z izbranimi umetniškimi deli. K hiši sodi tudi lepo urejen terasasti vrt s pogledom na staro mesto.

Po ogledu se bomo po lipovem drevoredu povzpeli še do trdnjave, ki kraljuje nad mestom. Beneški strategi so jo imenovali za prototip utrdbe, pohvalil pa jo je celo sam Napoleon. S trdnjave je čudovit razgled na Gardsko jezero in na gore, ki ga obdajajo. V trdnjavi je tudi zanimiv ornitološki muzej. Senator Ugo da Como je odkupil tudi trdnjavo. Vse svoje imetje je zapustil občini Lonato, ta pa je v njegov spomin ustanovila kulturno “Fundacijo Ugo da Como”.

Nadaljevanje poti na jug. Obiskali bomo park Sigurtà, ki je bil leta 2013 razglašen za najlepši park Italije. Razprostira se na velikem, rahlo gričevnatem področju v dolini reke Mincio. Park je s svojimi nasadi dreves in cvetja ter z mnogimi romantičnimi jezerci očarljiv ob vsakem letnem času – navduševale nas bodo pomladne barve – in njegova izjemna lepota navduši še tako ravnodušnega obiskovalca. Njegovo drugo ime je tudi “Tempelj narave”, s katerim bomo ob koncu ogleda prav gotovo soglašali. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 70 km)

Zajtrk. Vožnja po nadvse slikoviti zahodni obali s poraslimi ali skalnimi prepadnimi pobočji, med katerimi so v majhnih zalivih zrasla ljubka mesteca, v Limone, strnjeno mestece, ki se strmo spušča k jezeru. Lepoto kraja je opeval tudi Goethe. Tukaj so že od 13. stol. dalje gojili limone na posebnih, pozimi pokritih, terasah. To so bili najseverneje ležeči nasadi limon na svetu. Vse do 19. stol. so jih izvažali v Nemčijo, na Poljsko in v Rusijo in od tega tudi dobro živeli. Enega od nasadov bomo tudi obiskali. Sprehod po mestecu, kjer bomo po želji lahko poskusili tudi izvrstni limonin liker – eliksir za dolgo življenje! Pravijo, da so prebivalci zaradi uživanja tega likerja bolj zdravi in doživijo zelo visoko starost!

Nato vožnja mimo najsevernejšega kraja ob jezeru – Rive, od tod pa na jug v Malcesine. Sprehodili se bomo po starem jedru, stisnjenem na rtu jezera, mimo lepih starih palač beneškega sloga in gradu Scaligero. Nato se bomo z vrtljivo gondolo odpravili na vrh pogorja Monte Baldo. Že sama vožnja bo posebno doživetje! Z vrha bomo lahko uživali ob čudovitem razgledu na Gardsko jezero ter na okoliške gorske masive (Brenta, Adamello). Vzeli si bomo čas za počitek, nadihali se bomo tudi gorskega zraka. Vrnitev z gondolo v dolino. Vožnja v Ljubljano.

(ta dan približno 530 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 3 polpenzioni (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Žičnicae, vožnja z ladjo in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunani.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi