DOMOV

Dunaj praznuje: 250-letnica rojstva Ludwiga van Beethovna

Ogled operne predstave Fidelio in razstave o Beethovnu

Potovanja

3 dnevi

Avstrija

Datum

27.03. - 29.03.2020

Cena

189,00€ pri najmanj 35 osebah219,00€ pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: Po pogojih zavarovalniceEnoposteljna soba: 80,00€Operna predstava "Fidelio" (odločitev in plačilo ob prijavi): 68,00€

Akontacija

70,00€

Prijavnina

15,00€ za prijavo

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno za vse prijave do 2 mesecev pred odhodom. Popusti ne veljajo za enodnevne in dvodnevne aranžmaje .

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

V letu 2020 Dunaj obeležuje posebno obletnico, in sicer 250-letnico rojstva velikega skladatelja Ludwiga van Beethovna (1770–1827), enega najpomembnejših predstavnikov glasbenega klasicizma. Po stopinjah slavnega skladatelja bomo šli tudi mi in obiskali najpomembnejše kraje, spomenike in muzeje, posvečene Beethovnu.

Po sledeh velikega Ludwiga van Beethovna

Beethovnova opera »Fidelio«

Razstava »Beethoven« v Umetnostnozgodovinskem muzeju

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri in vožnja mimo Maribora in Gradca na Dunaj. Zgodovina avstrijske prestolnice je dolga in burna, vsako obdobje je pustilo sledove, najbolj pa cesarji in cesarice ter umetniki, ki so ustvarjali po njihovem naročilu. Da si bomo vtisnili lepote Dunaja čim bolj v spomin, se bomo najprej zapeljali po Ringu okoli središča mesta in občudovali univerzo, mestno hišo, parlament, muzeje, gledališča, opero, razne palače …

V letu 2020 Dunaj obeležuje posebno obletnico, in sicer 250-letnico rojstva velikega skladatelja Ludwiga van Beethovna (1770–1827), enega najpomembnejših predstavnikov glasbenega klasicizma. Po stopinjah slavnega skladatelja bomo šli tudi mi in obiskali najpomembnejše kraje, spomenike in muzeje, posvečene Beethovnu.

Sprehod po mestu bomo začeli pri hiši Pasqualatihaus, kjer je Beethoven v četrtem nadstropju preživel osem let svojega življenja, in kjer so nastale 4., 5., 7. in 8. simfonija ter njegova edina opera »Fidelio«.

Sprehod bomo nadaljevali v predel mesta z imenom Freyung, kjer se nahaja palača Kinsky, poimenovana po pomembnem mecenu in Beethovnovem patronu. Prosto za kosilo ali kavo po želji – priporočamo, da obiščete slavni Café Central, kjer so se nekoč zbirali pomembni možje (Trotsky, Freud, Loos, Polgar …).

Oglede bomo nadaljevali na znamenitem trgu Michaelerplatz, kjer je nekoč stal stari Burgtheater. Tukaj je mladi Beethoven prvič javno nastopil! Vožnja v hotel in namestitev.

Zvečer ogled operne predstave »Fidelio«, edine opere Ludwiga van Beethovna v dunajskem Theater an der Wien. Vrnitev v hotel in nočitev.

(ta dan približno 390 km)

Zajtrk. V Umetnostnozgodovinskem muzeju si bomo s strokovnim vodstvom ogledali razstavo »Beethoven«, posvečeno življenju in delu slavnega skladatelja.

Prosto za kosilo po želji, nato pa vožnja na dunajsko mestno pokopališče, kjer bomo obiskali Beethovnov grob in grobove številnih drugih mož: Franza Schuberta, Johanna Straussa I, Johanna Straussa II, Johannesa Brahmsa

Popoldne nas čaka Heiligenstadt, predel Dunaja, kjer je Beethoven preživel kar nekaj let svojega življenja. Obiskali bomo Beethovnov muzej, hišo, kjer je nastala 2. simfonija in številne violinske sonate, tukaj je leta 1802 napisal “Heiligenstädter Testament”, pismo svojemu bratu, ki ga ni nikoli odposlal, v njem pa izrazil svoje skrbi glede zaskrbljujočega stanja z gluhostjo. V bližnjem parku bomo videli tudi Beethovnov kip ter se nato vrnili v hotel. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 30 km)

Po zajtrku bomo obiskali zgradbo dunajske Secesije z mogočnim Beethovnovim frizom. 34-metrski friz iz leta 1902 je delo znamenitega secesijskega umetnika Gustava Klimta in predstavlja interpretacijo Beethovnove 9. simfonije.

Sprehodili se bomo tudi do dunajske katedrale sv. Štefana, ter se ustavili še v mogočni zgradbi Muzeja Teatra, kjer se nahaja veličastna dvorana Eroica, kjer je Beethoven dirigiral na zasebni premieri njegove 3. simfonije (Eroica).

Popoldne nas čaka nadvse zanimiva »Hiša glasbe«, kjer se bomo spoznali z dvema pomembnima dunajskima institucijama – z Dunajsko opero in Dunajskim filharmoničnim orkestrom. Sami se bomo lahko preizkusili v dirigiranju virtualnega orkestra, se spoznali z velikimi skladatelji, ki so bili povezani z Dunajem – z Beethovnom, Mozartom, Haydnom, Schubertom in Mahlerjem. Vrnitev mimo Gradca in Maribora v Ljubljano.

(ta dan približno 390 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 nočitev z zajtrkom in 1 polpenzion (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Doplačilo za ogled operne predstave »Fidelio« v Theater an der Wien, 2. balkon, kategorija E: 68,00 EUR za osebo – za pravočasno zagotovitev vstopnic, se prijavite čim prej.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi