DOMOV

Cesarske romanske katedrale – dolini Rena in Mozele z dr. Šerbeljem

Cesarske romanske katedrale in Gutenbergova biblija

Potovanja

4 dnevi

Nemčija

Datum

08.10. - 11.10.2020

Cena

419,00 € pri najmanj 40 osebah469,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 23,45 €Enoposteljna soba: 90,00 €

Akontacija

140,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno pri prijavi in plačilu akontacije do 3 mesece pred odhodom.

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

CESARSKE ROMANSKE KATEDRALE

GUTENBERGOVA BIBLIJA

 

SPEYER – MAINZ – KOBLENZ – TRIER – WORMS

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja  mimo Münchna in Stuttgarta v Speyer, staro škofijsko in cesarsko mesto. Že od daleč bomo zagledali visoke zvonike katedrale. Zgradili so jo v začetku 11. stol. in predstavlja čudovit primer romanske arhitekture. Vožnja v Mainz. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

(ta dan približno 850 km)

Zajtrk. Mainz je staro škofijsko mesto in najpomembnejše vinsko trgovsko središče v Nemčiji. Leži na sotočju Rena in Majne. Tudi to mesto krasi romanska katedrala izredne velikosti, h kateri je prizidan križni hodnik z mnogimi nagrobniki. Iz Mainza je doma oče sodobnega tiskarstva – Johannes Gutenberg (1394-1468). Obisk Gutenbergovega muzeja, kjer je ohranjena njegova ročna preša, nekaj inkunabul in starejših knjig, predvsem pa originalna Gutenbergova biblija. Muzej je zares vreden ogleda.

Po krajšem sprehodu po starem delu mesta se bomo napotili proti dolini Rena do Rüdesheima, najbolj priljubljenega turističnega kraja doline. Izredno ozke ulice, še posebej Drosselgasse, so polne obiskovalcev, posebna privlačnost pa so značilni lokali, ki ponujajo domači rizling. Obiskali bomo tudi vinski muzej Brömserburg. V Rüdesheimu se začne najlepši in najbolj romantični del doline Rena. Reka, ki se tod imenuje Srednji Ren, si je utrla svojo pot skozi dolino Renskega hribovja, nad katero se dvigajo mogočni gradovi, o katerih so zapisane mnoge legende in pesmi, na prisojnih pobočjih pa raste žlahtna vinska trta. Nadvse bomo uživali ob razgledih na slikovito dolino, videli bomo tudi Loreley, ki jo v svoji pesmi opeva Heine.

Proti večeru prihod v Koblenz. Mesto je bilo nekoč pod upravo trierskih nadškofov, po francoski revoluciji pa je prišlo pod francoski vpliv, saj so se sem zatekli bratje Ludvika XVI. Staro mestno jedro obkroža Marijino cerkev, in če ne bomo po večerji preutrujeni, se bomo podali na krajši potep in si morda privoščili pivo ali vino – po obeh mesto tudi slovi. Nočitev.

(ta dan približno 110 km)

Zajtrk. Koblenz leži na sotočju Rena in Mozele. Čisto na koncu ošiljenega rta stoji velikanski kip cesarja Viljema I. na konju. S podstavka kipa, do katerega vodi 107 stopnic, je čudovit razgled na mesto s pristaniščem ter na obe reki.

Vožnja ob  Mozeli, ki se iz Koblenza počasi vije skozi masiva Eifel in Hunsrück proti mestu Trier. Na nadvse slikoviti vožnji po Mozelski dolini bomo lahko opazovali žlahtno vinsko trto, ki uspeva levo in desno na strmih pobočjih (rizling), mnoge utrdbe, gradove, cerkve … Ustavili se bomo v enem od najlepših krajev doline – v mestecu Cochem, ki leži stisnjeno med Mozelo in strmim hribom, poraščenim z vinogradi, nad katerimi kraljuje grad. Raj za romantike in fotografe!

Nato bomo pot nadaljevali v Trier. Trier je mesto s pomembno zgodovino: stičišče keltske, germanske in latinske kulture, ki so vplivale na razvoj zahodne civilizacije, nekoč prestolnica antičnega Rima na nemških tleh, danes škofijsko mesto in ne nazadnje vinogradniško središče. Ogledi: Porta Nigra – najpomembnejša antična zgradba, katedrala – zgodnjeromanska trdnjavska stavba, Marijina cerkev … Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

(ta dan približno 160 km)

Zajtrk. Vožnja v Worms, ki je bilo tako kot Speyer in Mainz cesarsko mesto ob Renu z legendarno preteklostjo. Tudi to mesto se ponaša z več kot imenitno romansko katedralo sv. Petra, ki si jo bomo tudi ogledali. Vožnja  mimo Münchna v Ljubljano.

(ta dan približno 970 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 3 polpenzioni v hotelih s 3 zvezdicami (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC), osnovno nezgodno zavarovanje, vodja poti (umetnostni zgodovinar) in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi