DOMOV

Delta mogočne reke Pad

Čudovita umetnost in narava

Potovanja

2 dneva

Italija

Datum

22.05. - 23.05.2021

Cena

129,00 € pri najmanj 30 osebah149,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 25,00 €Odpovedni riziko: 11,00 €Prazen sedež: 25,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15,00 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

FERRARA, DAMA PADA

COMACCHIO, BENETKE V MALEM, S KANALI IN MOSTOVI

PLOVBA PO PADU

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Benetk v Ferraro. Mesto ob Padu – imenujejo ga tudi “Dama Pada”, so z renesančnim sijajem obogatili vojvode rodbine Este, ki so bili veliki ljubitelji umetnosti in tudi pokrovitelji mnogih umetnikov. Tu so delovali slavni slikarji, kiparji in arhitekti ter pesniki in pisatelji, med njimi tudi pesnika Torquato Tasso in Ludovico Ariosto. Ves ta blišč še danes odseva v številnih spomenikih, ki so mesto uvrstili na Unescov seznam. Ogled glavnih znamenitosti, kot so obzidje, renesančna Palača diamantov, mogočen grad družine Este, Mestna hiša, veličastna romansko-gotska katedrala z bogato okrašenim pročeljem …

Nadaljevanje vožnje po rodovitnem podeželju proti morju. Spotoma bomo obiskali graščino z imenom Delizia del Verginese, nekakšen majhen renesančni grad, ena od bogatih podeželskih rezidenc družine Este. Čudovito belo pročelje s stolpi, ki jih kontrastno obkroža rdeče opečno okrasje, navdušuje! Ogledi.

Za konec dneva pa si bomo ogledali še romansko cerkvico sv. Vida v kraju San Vito Ferrarese. Vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 390 km)

Zajtrk. Obiskali bomo Comacchio, ki leži v slikoviti delti reke Pad. Mestece so zgradili na številnih otočkih, ki jih povezujejo mnogi mostovi, med njimi so največji in najelegantnejši Trije mostovi (Trepponti) iz prve polovice 17. stol., ki so postali simbol mesta. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da vse skupaj močno spominja na Benetke. Poleg mostov in kanalov pa ima mestece še eno znamenitost: muzej s staro rimsko trgovsko ladjo, ki so jo čisto po naključju našli leta 1981. Z ladjo je na ogled tudi tovor in ladijska oprema. Izjemna najdba! Na sprehodu po mestu bomo videli tudi urni stolp, katedralo z zvonikom, kapucinske arkade … Meščani so se od nekdaj preživljali z ribolovom, predvsem z lovom na jegulje v okoliških lagunah. Zato bomo obiskali še vedno aktivno Staro predelovalnico rib (ki je hkrati tudi muzej), kjer marinirajo in konzervirajo slastne jegulje – tradicionalno mestno specialiteto.

Da bi se bolje spoznali s Padom in njegovo delto nas popoldne čaka 3-urna plovba. Pluli bomo po glavnem kanalu delte, ki se pred izlivom v morje razdeli na tri manjše rokave. Opazovali bomo pokrajino s cvetočimi poplavnimi pasovi, trsjem in peščenimi sipinami, ki so značilni za delto. Tu gnezdijo in živijo številne vrste ptic kot so galebi, čaplje, morske srake …Pluli bomo vse do izliva v morje ter občudovali mogočno reko, zanimivo pokrajino ter igro ptic. Nato vrnitev mimo Benetk v Ljubljano.

(ta dan približno 380 km)

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, vožnja z ladjo po delti reke Pad, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi