DOMOV

Biseri Salzkammerguta

Potovanja

2 dneva

Avstrija

Datum

10.07. - 11.07.2021

Cena

153,00 € pri najmanj 40 osebah175,00 € pri najmanj 30 osebah205,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 35,00 €Odpovedni riziko: 16,00 €Prazen sedež: 25,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15,00 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

HALLSTATT – BAD ISCHL – ST. WOLFGANG – ST. GILGEN – MONDSEE

Z ZOBATO ŽELEZNICO NA SCHAFBERG – 1783 m

Z LADJO PO WOLFGANGOVEM JEZERU

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Schladminga proti Salzkammergutu, enemu najbolj znanih turističnih predelov Avstrije – v razgibano pokrajino visokih gora, alpskih jezer, kar 76 jih je po številu, in prisrčnih vasic. Prvi postanek bo v Hallstattu, nadvse slikovitem mestecu, ki leži stisnjeno med vznožjem gora in istoimenskim jezerom. Zaradi svoje izjemne lepote, bi ga lahko imenovali tudi “biser Salzkammerguta”. Seveda pa je kraj zgodovinsko izrednega pomena – spomnimo se na halštatsko ali starejšo železno dobo (1000 do 500 pr. Kr.), ki je dobila ime bo bližnjem arheološkem najdišču. Na potepu po mestu bomo obiskali mestni muzej, župnijsko cerkev in kapelo sv. Mihaela oz. znamenito kostnico.

Nadaljevanje poti v zdraviliško mestece Bad Ischl, nekdaj priljubljeno letovišče cesarja Franca Jožefa in petičnežev iz vse Evrope, tu so se zbirali in ustvarjali najpomembnejši umetniki tistega časa … Ogled Cesarske vile, ki sta jo za poročno darilo dobila cesar Franc Jožef in cesarica Elizabeta. Sprehod po mestu in po želji obisk slaščičarne, kamor je zahajala tudi lepa Sissi …

Vožnja v St. Wolfgang, idilično mestece ob istoimenskem jezeru pod goro Schafberg. Ogled župnijske cerkve, ki se ponaša s prekrasnim gotskim krilnim oltarjem – delo Michaela Pacherja. Mestece slovi tudi po krčmi “Pri belem konjičku”, ki je navdihnila skladatelja Benatzkyja, da je napisal veselo opereto z istim naslovom o ljubezenski zgodbi … Si bomo tam privoščili kavico? Še vožnja v hotel. Nastanitev, večerja in nočitev.

(ta dan približno 390 km)

Zajtrk. Vožnja z zobato železnico na 1783 m visoki Schafberg (do samega vrha še približno 10 minut hoje) – ob lepem vremenu bomo lahko uživali v čudovitem razgledu na gore, ledenike in jezera – pravijo, da se z razgledne točke nad mogočno prepadno steno vidi kar 13 okoliških jezer. Po gorskem užitku in počitku vrnitev z vlakom v dolino.

Nato plovba z ladjo po prelepem Wolfgangovem jezeru v St. Gilgen, še eno prisrčno mestece Salzkammerguta. Tu se je rodila Mozartova mama, na glavnem trgu pred lepo okrašeno mestno hišo je Mozartov spomenik oz. vodnjak.

Vožnja v Mondsee ob istoimenskem jezeru. Obiskali bomo prisrčno mestece in župnijsko cerkev z bogato notranjščino, kjer se je odvijala filmska poroka iz romantičnega filma “Moje pesmi, moje sanje”. Vrnitev v Ljubljano.

(ta dan približno 383 km)

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 polpenzion (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Plovba z ladjo po Wolfgangovem jezeru, zobata železnica na Schafberg in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

slike © SchafbergBahn & WolfgangseeSchifffahrt

Mogoče vam bo všeč tudi