DOMOV

Lepote jantarnega Baltika

Tris prečudovitih baltskih držav

Potovanja

8 dni

Estonija

Latvija

Litva

Datum

25.05. - 01.06.2020

Cena

990,00 € pri najmanj 30 osebah1.090,00 € pri najmanj 25 osebah1.190,00 € pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 245,00 €Odpovedni riziko: Po pogojih zavarovalnice

Akontacija

400,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno za vse prijave do 3 mesece pred odhodom.

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

OB SEVERNEM MORJU SE NAHAJAJO TRI DEŽELE “NEUKROTLJIVIH GALCEV”, KI VSAKEGA OBISKOVALCA OČARAJO S ČUDOVITIM ZLITJEM MELANHOLIČNE SEVERNJAŠKE NARAVE, STARODAVNE KULTURE IN IZNAJDLJIVOSTI, KI SE NAJBOLJE KAŽE V TEHNOLOŠKI NAPREDNOSTI DANAŠNJIH BALTSKIH MEST.

 

TRIS PREČUDOVITIH BALTSKIH DRŽAV: LATVIJA, ESTONIJA IN LITVA

Opis poti

Odhod iz Ljubljane v zgodnjem popoldnevu in vožnja do beneškega letališča, od koder bomo poleteli v prestolnico Latvije, Rigo. Nastanitev v hotelu in nočitev.

(ta dan približno 230 km do letališča in 20 km v Latviji)

Po zajtrku nas čaka ogled Rige. Največjo izmed treh baltskih prestolnic je leta 1201 ustanovil nemški škof Albert, že od davnih časov pa je bila pomembna trgovska postojanka za ruske, skandinavske in nemške trgovce. Riga je bila za časa Sovjetske zveze znana kot najbolj “zahodnjaško” mesto, ki ga krasi kalejdoskop različnih arhitekturnih stilov, kar bomo sami najbolje spoznali med sprehodom po starem mestu, kjer kraljujejo grad, katedrala, gotska cerkev sv. Petra, Trije bratje, Švedska vrata … Nato se bomo odpravili v Jurmalo, nekoč skupek ribiških vasic, zadnji dve stoletji pa predvsem slovito latvijsko letovišče, kamor se prebivalci Rige pogosto umaknejo pred stresom vsakdanjega življenja v prestolnici. Zanimiva arhitektura, zlat pesek na obali in modrina Baltskega morja vas nikakor ne bodo pustili ravnodušnih. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 130 km)

Po zajtrku se bomo odpravili v smeri Litve. Najprej se bomo pripeljali do veličastne palače Rundale, čudovite nekdanje baročne rezidence kurskega vojvode. Ime palače izvira iz nemščine (Ruhenthal – dolina miru). Začetki gradnje na posestvu segajo v 14. in 15. stol., današnja palača pa je bila zgrajena v 18. stol. Po ogledu se bomo odpravili preko gričevnate južne Latvije v Litvo, do hriba križev, enega najsvetejših mest litovskih rimokatoličanov. Sami začetki tega romarskega kraja so nejasni, obstaja pa splošno prepričanje, da so prve izmed današnjih približno 100.000 križev postavili malo po novembrski vstaji leta 1831. Vožnja v Vilno. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

(ta dan približno 380 km)

Zajtrk. Vilna slovi kot najbolj zelena izmed baltskih prestolnic ter po več kot 1200 srednjeveških hišah in 48 cerkvah. Razprostira se na majhnih gričkih ob reki Neris, zanimiva legenda pa pripoveduje, da je mesto nastalo v začetku 14. stol. Mesto je najbolj cvetelo v 15. in 16. stol., veliko vlogo v razvoju mesta so imeli Poljaki in Judje. Zjutraj se bomo najprej odpravili na panoramsko vožnjo po mestu, nato pa peš po starem delu mesta, ki slovi po vilenski katedrali, stolpu Gediminas, cerkvi sv. Petra in Pavla, cerkvi sv. Ane in stari univerzi. Popoldne se bomo odpravili na obisk srednjeveške litovske prestolnice Trakai, kjer si bomo ogledali starodavni grad Trakai, zgrajen na otoku na jezeru Galve. Po ogledih še vožnja do hotela, večerja in nočitev.

(ta dan približno 110 km)

Zajtrk. Vožnja skozi zeleni Gaujski narodni park v Turaido, muzejski rezervat nedaleč stran od Sigulde, predstavlja čudovito ohranjene arheološke, kulturne in umetnostne spomenike, ki izpričujejo tisočletno latvijsko zgodovino. Na posestvu se nahaja grad Turaida, ena najstarejših lesenih cerkva v Latviji … Obiskali bomo tudi samo Siguldo, priljubljeno latvijsko mesto, kamor je mestno prebivalstvo desetletja bežalo v objem narave pred mestnim vrvežem. Tam si bomo poleg samega mesta, ki je danes priljubljena točka za oddih Latvijcev, ogledali mogočne ruševine episkopalnega gradu, stare viteške obrambne postojanke zgrajene leta 1214 in grad vitezov meča. Nastanitev. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 360 km)

Zajtrk. Vožnja v Talin. Estonska prestolnica je zanimiva mešanica srednjeveškega utripa in sodobnega urbanega življenja, ugnezdena v zaliv, nad katerim se dviga hrib Toompea. Zgodovina Talina je dolga in burna, oblast so si izmenjavali Danci, Nemci in Rusi, od osamosvojitve naprej pa je Talin postal tehnološko razvito mesto, kar na svojstven način čudovito sovpada z neponovljivo lepoto srednjeveškega mestnega jedra. Stari del mesta je spomladi zelo živahen, vse je polno majhnih trgovinic, galerij in restavracij. Sprehodili se bomo ob obzidju in si ogledali grad Toompea na istoimenskem griču, katedralo sv. Marije, pravoslavno katedralo Aleksandra Nevskega, srednjeveško mestno hišo … Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

(ta dan približno 300 km)

Zajtrk. Pot nas bo vodila v smeri nazaj proti Latviji, naš prvi postanek na poti pa bo Parnu. Parnu je najbolj znano estonsko letovišče, četrto mesto po velikosti, znano hanzeatsko in pristaniško mesto. Mesto je bilo prvič omenjeno v 13. stol., polno veljavo je pa doživelo v 16. stol. kot pomembno livonsko pristanišče. Parnujski zaliv je redko poledenel, zato je bil primeren za ladijski transport. Po sprehodu in ogledu mesta se bomo odpravili nazaj proti našemu izhodišču, Rigi. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

(ta dan približno 320 km)

Zajtrk. Čas za individualne oglede in nakupe. V zgodnjih popoldanskih urah prevoz do letališča, od koder bomo poleteli proti Benetkam. Vožnja z avtobusom v Ljubljano.

(ta dan približno 20 km v Latviji in 230 km prevoz z letališča v Ljubljano)

V ceno je vračunano: avtobusni prevoz do beneškega letališča in nazaj, letalski prevoz Benetke-Riga-Benetke, ročna prtljaga velikosti največ 55x40x23 cm in en osebni predmet (npr. ženska torbica, torbica za prenosnik, dežnik ... ) velikosti največ 30x40x10 cm, kjer lahko ročna prtljaga in osebni predmet skupaj tehtata največ 8kg, 1 kos oddane prtljage velikosti največ 100x50x80 cm in teže največ 20kg, avtobusni prevozi po programu, 6 polpenzionov in 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi