DOMOV

Počitnice na Mljetu

Počitnice na Odisejevem otoku!

Počitnice

8 dni

Hrvaška

Datum

02.10. - 09.10.2021

Cena

429,00 € pri najmanj 35 osebah489,00 € pri najmanj 25 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 140,00 €Odpovedni riziko: 24,00 €Prazen sedež: 65,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15,00 €

Ugodnosti

Darilo: zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Sredi čudovitega narodnega parka. Raj za sprehajalce, kopanje v kristalno čistem morju ali pa v toplem jezeru, izleti z ladjo, avtobusom in peš, občudovanje naravne in kulturne dediščine.

Do plaže: 50 m – betonirana plaža
Do jezer Narodnega parka: 400 m – pri Malem jezeru je plaža z mivko
Hotel 3* se nahaja na plaži Pomena sredi Narodnega parka Mljet. Vse sobe so s pogledom na morje. V sobah je mini bar, klimatska naprava, sušilec las in SAT TV. Hotel je v celoti klimatiziran in z dvigalom, na recepciji je na voljo brezplačni brezžični internet. Za doplačilo se lahko prepustite storitvam hotelskega wellnessa. Na plaži pred hotelom je manjši zunanji bazen, primeren tudi za otroke. Na voljo so tudi ležalniki in sončniki.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Splita vse do začetka polotoka Pelješca, kjer bomo obiskali Ston, mestece s slavno zgodovino. Občudovali bomo trdnjave ter obzidje, za katerega pravijo, da je po mogočnosti takoj za kitajskim zidom. Nato se bomo v vasici Prapratno vkrcali na trajekt in odpluli na otok Mljet, najbolj zelen hrvaški otok, saj ga krasi bujna mediteranska vegetacija, čisto morje ter lepi peščeni zalivi. Po krajši plovbi bomo pristali v Sobri ter od tod vožnjo spet nadaljevali z avtobusom vse do našega hotela v Pomeni, ki se nahaja v narodnem parku, kjer bomo ostali ves čas našega bivanja na otoku. Nastanitev. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Zaradi enkratne lepote pokrajine, slikovitih jezer, stoletnih borovih gozdov in zgodovinskih spomenikov so severozahodni del otoka leta 1960 razglasili za narodni park. Sprehod skozi gozdove ter po Gušićevi poti ob obalah Velikega in Malega jezera. Kratka vožnja z ladjico na Marijin otoček, ki se sonči na južni strani Velikega jezera. Na njem kraljuje nekdanja benediktinska opatija iz 12. stol. Ogled samostana z romansko cerkvijo. Prosto za kopanje. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Ta dan se bomo zapeljali na drugo stran otoka, do znamenite peščene plaže v Saplunari. Nekaj časa bo namenjenega kopanju, nato pa se bomo odpravili do arheoloških ostankov predromanske cerkvice sv. Pavla. Oglede bomo nadaljevali v vasi Korita, kjer sta dve prikupni renesančni cerkvici s čudovitim razgledom. Na poti proti hotelu se bomo ustavili še v največjem in najstarejšem naselju na otoku – v Babinem polju, kjer v nasadu stoletnih oljk kraljuje renesančni Knežev dvor iz leta 1554. Za časa Dubrovniške republike je v palači prebival mljetski knez, danes je tukaj zanimiva etnografska zbirka. Po ogledu bomo lahko kupili tudi domače otoške poslastice: vino, kozji sir v olju, oljčno olje, suhe fige, likerje in druge dobrote. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sončenje, počitek … Večerja in nočitev.

Po želji dopoldanski izlet z ladjo do Odisejeve jame, kamor naj bi se zatekel legendarni Odisej – raziskovanje slikovite obale in skrivnih zalivov otoka (odločitev in plačilo v hotelu).

Zajtrk. Slovo od hotela. Vožnja do pristanišča in od tam s trajektom na polotok Pelješac. Nadaljevanje poti ob obali vse do Makarske, ki leži pod mogočnim gorovjem Biokovo. Mesto je staro, saj je bilo naseljeno že v antiki. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti, še posebej odlične zbirke okrog 3.000 školjk v frančiškanskem samostanu. Časa bo dovolj tudi za sprehod ob morju ali pa po želji za kakšen prigrizek. Nato vožnja v Ljubljano.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, prevoz s trajektom na Mljet, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z balkonom in pogledom na morje, lastnimi kopalnicami in WC, samopostrežni zajtrki in večerje) v hotelu s 3 zvezdicami, vstopnina v Narodni park Mljet, izleti po programu (razen izleta sedmi dan), osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Ostale vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi