DOMOV

Počitnice na Makarski rivieri

Najlepše in najdaljše peščene plaže na Jadranu

Počitnice

8 dni

Hrvaška

Datum

12.09. - 19.09.2020

Cena

499,00 € pri najmanj 45 osebah549,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 126,00 €Odpovedni riziko: 27,45 €

Akontacija

170,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5% popust na osnovno ceno za vse prijave do 3 mesece pred odhodom.

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Makarska riviera vas vabi z najlepšimi plažami!

Skok v Hercegovino: Počitelj, Mostar, Blagaj in slapovi Kravica

Dubrovnik, sončni dragulj Dalmacije

Animacijski hotelski program, dalmatinska večerja, živa glasba …

 

Do plaže: 100 m – peščena plaža z ležalniki in senčniki za doplačilo

Do središča Gradca: 250 m

Hotel 3* se nahaja na plaži v kraju Gradac na Makarski rivieri, ki slovi po najlepših in najdaljših peščenih plažah na Jadranu. Vse sobe so z balkonom in pogledom na morje, imajo klimatsko napravo, sušilec las, mini bar, SAT TV, WIFI. Zajtrki in večerje so samopostrežni. Hotel ima zunanji bazen s sladko vodo, dvigalo, bar na plaži in razgledno teraso.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Zadra in Splita v Omiš, slikovito staro mesto ob izlivu reke Cetine v morje. Od tod se bomo odpravili v osrčje kanjona reke Cetine, zaščitenega naravnega področja, vse do Radmanovih mlinov, kjer bomo uživali v lepoti narave ter arhitekturne dediščine. Vožnja v Gradac, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

(ta dan približno 560 km)

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnje v Mostar, kulturno središče Hercegovine. Sprehod po starem orientalskem delu Mostarja z ogledom glavnih znamenitosti: džamija, Turška hiša … Podali se bomo tudi do slavnega mostu čez Neretvo, simbola mesta, ki je v zadnji vojni doživel hude trenutke, zdaj pa spet kraljuje nad reko!

Vožnja do izvira Bune v Blagaj, kjer si bomo ogledali derviški samostan, ki je vzidan ob vznožju klifa, izpod katerega na površje privre reka Buna. Samostan je bil zgrajen v 16. stol. za potrebe derviških učenjakov, ki so se priselili v ta del Hercegovine. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 170 km)

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Dubrovnik je najlepši biser Dalmacije. Skozi dolga stoletja burne zgodovine so nastajale prekrasne arhitekturne stvaritve, ki jih je čas na srečo ohranil tudi za nas. Mesto obdaja mogočno obzidje z obrambnimi stolpi in trdnjavami, od koder so mogoči zanimivi razgledi na mesto na eni in na morje na drugi strani.

Ogled mestnega središča: Onofrijev vodnjak, cerkev sv. Odrešenika, frančiškanski samostan s staro lekarno, Sponza, loža zvonarjev, dominikanski samostan, knežji dvor, cerkev sv. Blaža, katedrala … Nato po želji sprehod po obzidju ali pa lastno odkrivanje dubrovniških lepot. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

(ta dan približno 450 km)

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja do Arheološkega muzeja Narona v Vidu, ki so ga odprli leta 2007. To je bil prvi muzej na Hrvaškem, ki so ga postavili “in situ”. Med letoma 1995 in 1996 so na tej lokaciji potekala arheološka izkopavanja, ki so privedla do zares izjemnih odkritij: najdbe rimskega templja Augusteuma ter 17 marmornih kipov rimskih cesarjev ter članov njihovih družin. Tako bomo te veličastne kipe nadnaravne in naravne velikosti hkrati z drugimi najdbami lahko občudovali v modernem muzeju sredi vasi.

Zatem si bomo ogledali veličastni slap Kravice, ki ga ustvarja reka Trebižat. S svojo širino 120 in višino 28 metrov je prava atrakcija južne Hercegovine. Do razgledne točke, od koder bo mogoč pogled na vso veličino slapa, bo treba malo peš, a ne bo nam žal.

Vožnja v Počitelj, staro kamnito mestece – muzej, ki je bilo dolgo časa pod Turki. Na sprehodu po mestu se nam bo zdelo, da se je ustavil čas in nas povrnil v srednji vek. Z vsakega dela mesta so čudoviti pogledi na prelepo dolino reke Neretve. Danes mestece spet živahno utripa, saj tu živijo in ustvarjajo mnogi umetniki.

Nadaljevanje poti v Žitomiosliće, kjer si bomo ogledali pravoslavni samostan Žitomislić. Zgrajen je bil na koncu 16. stol., ponašal se je z izjemno  lepim ikonostasom in skriptorijem. Med zadnjo vojno je bil porušen in kasneje obnovljen. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 170 km)

Zajtrk. Vožnja v Imotski, glavno mesto prostrane Imotske krajine. V srednjem veku je bila tukaj pomembna utrjena postojanka, na kar še vedno kažejo ostanki trdnjave nad mestom. Na sprehodu po ljubkih ulicah si bomo ogledali glavne mestne znamenitosti. Naš današnji cilj pa sta izjemno slikoviti kraški jezeri, Modro in Rdeče, ki sta zaščitena naravna spomenika. Modro jezero, simbol mesta, je ovalne oblike – do gladine se je moč spustiti po serpentinasti poti, ki so jo zgradili leta 1907. Rdeče jezero z obliko vodnjaka sodi med najgloblja jezera Evrope – vanj se lahko zazremo le z razgledišča nad navpičnimi stenami. Vrnitev v Ljubljano.

(ta dan približno 590 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 7 polpenzionov v hotelu s 3 zvezdicami (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC ter s pogledom na morje), uporaba zunanjega bazena, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi