DOMOV

Počitnice na Hvaru

Očarljiva naselja, vinogradi, oljčni gaji, nasadi sivke ...

Počitnice

8 dni

Hrvaška

Datum

05.09. - 12.09.2020

Cena

509,00 € pri najmanj 45 osebah569,00 € pri najmanj 30 osebah

Doplačila po želji

Odpovedni riziko: 28,45 €Enoposteljna soba: 140,00 €

Akontacija

170,00 €

Prijavnina

15 €

Ugodnosti

5 % popust na osnovno ceno za prijave do 3 mesece pred odhodom!

Darilo: zdravstveno zavarovanje v tujini AS!

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Hvar je eden najatraktivnejših jadranskih otokov. Svojo slavo dolguje lepemu vremenu, saj je po številu sončnih dni na prvem mestu na Jadranu. Privlači pa tudi z očarljivimi naselji, bogatimi umetnostnozgodovinskimi spomeniki, vinogradi, oljčnimi gaji, nasadi dišeče sivke in z borovimi gozdovi obraslimi plažami.

 

HOTEL SREDI BOROVEGA GOZDIČKA Z NOTRANJIM IN ZUNANJIM BAZENOM Z MORSKO VODO

SENČNE KAMNITE ALI PRODNATE PLAŽE, NESKONČNE SPREHAJALNE MOŽNOSTI

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja v Split. Vkrcanje na trajekt in plovba mimo Šolte in Brača na otok Hvar. Pristali bomo v Starem Gradu. Še vožnja v Jelso, značilno dalmatinsko mesto na severnem delu otoka. Nastanitev v hotelu. Pijača dobrodošlice. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 470 km)

Zajtrk. Dopoldne bomo odkrivali plaže okoli hotela in imeli prosto za kopanje, popoldne pa se bomo odpravili v bližnjo Jelso, ki jo z južne strani obdajata najvišja hriba otoka Sv. Nikola in Hum. Glavno dogajanje je na pijaci (trgu) in na rivi (obalni promenadi), kar bomo hitro ugotovili. Arhitekturni biser je osmerokotna cerkev sv. Janeza s konca 17. stol., ki je simbol mesta. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. 

Zajtrk. Dopoldne bomo namenili Staremu Gradu, pristanišču in letovišču na severozahodni obali. Za začetek zgodovine mesta šteje letnica 384 pr. n. št., ko so sem prišli Grki z otoka Pharos v Egejskem morju – mestu so nadeli ime Faros. Središče mesta predstavlja Trg sv. Štefana s svetnikovo baročno cerkvijo in kasnejšim, prostostoječim zvonikom. Velika znamenitost mesta je palača Biankini s konca 19. stol., kjer domuje mestni muzej z arheološko zbirko, razstavo predmetov antične ladje, ki je doživela brodolom, sobo kapitanov iz 19. stol. ter slikarsko galerijo.

Videli bomo tudi Hektorovićev Tvrdalj, utrjeno renesančno vilo z romantičnim vrtom in ribnikom, ki jo je zgradil pesnik Petar Hektorović v prvi polovici 16. stol. Najbolj nenavaden spomenik pa je Hora oz. Ager Pharensis, razparcelirano polje grškega Farosa. Všeč nam bo tudi potepanje po labirintu ozkih uličic, kjer bomo odkrivali čudovito kamnito preteklost! Otok slovi tudi po vinski trti, zato bo po ogledu mesta po želji na vrsti pokušnja lokalnih dobrot in vina (plavac, pošip, prošek …). Vrnitev v hotel, prosto popoldne za kopanje, sprehode ali počitek. Večerja in nočitev.  

(ta dan približno 20 km)

Zajtrk. Vožnja v Vrbosko, ribiško pristanišče na koncu dolgega in ozkega zaliva, ki je eden najlepših in najbolj slikovitih krajev na otoku. Prislužil si je tudi ime Mala Venecija oz. Male Benetke. Naselju dominira velika trdnjavska Marijina cerkev, ki je videti kot velika kamnita ladja. Nato si bomo ogledali bogato pinakoteko v cerkvi sv. Lovrenca in Ribiški muzej. Popoldne vrnitev v hotel. Prosto za kopanje in sprehode. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 15 km)

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode … Večerja in nočitev.

Po želji izlet z ladjo na Paklenske otoke – doplačilo. Jugozahodno od mesta Hvar se nahajajo Paklenski otoki, ki so danes zaščiteni kot naravni spomenik. Ime so dobili po črni smoli – paklini, ki so jo pridobivali na teh otočkih in je služila v ladjedelništvu za premaze dnov čolnov. Arhipelag je najlepši del hvarske riviere: z nizkim gozdičevjem posejane otočke obdaja azurno modro morje, tu so prekrasne plaže, kjer se nadihamo omamnih vonjav mediteranskega rastja! Raj na zemlji!

Zajtrk. Na vrsti bo Hvar, za katerega pogosto rečejo, da je kot mesto iz pravljice. Mesto z bogato zgodovino je svojo najsijajnejšo dobo doživelo v času visoke renesanse, saj so takrat zgradili najlepše arhitekturne spomenike, ki si jih bomo tudi ogledali: katedralo, škofijski dvor, frančiškanski samostan, Arzenal, trdnjavo Španjola, obzidje, ložo … Lahko se bomo tudi odpravili na sprehod proti Podstini. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

(ta dan približno 60 km)

Zajtrk. Današnji dan je namenjen počitku oz. kopanju ali pa sprehodom po želji v bližnja naselja. Večerja in nočitev. 

Zajtrk. Slovo od prijaznega hotela. Vožnja po vzhodnem, gorskem in ožjem delu otoka z imenom Plame. Ker za ta svet otoški zavojevalci niso imeli interesa, je ta del otoka ostal tak kot nekoč: malce divja narava z manjšimi naselji. Edini večji kraj je Sućuraj na skrajnem vzhodu, kjer se bomo ustavili in se sprehodili okoli mandrača. Še vožnja s trajektom na kopno – v Drvenik. Nadaljevanje poti ob obali do Makarske, ki leži pod mogočnim gorovjem Biokovo. Mesto je staro, saj je bilo naseljeno že v antiki. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti. Nato vožnja v Ljubljano.

(ta dan približno 580 km)

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, vožnja s trajektom na Hvar, pijača dobrodošlice, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC, vse z balkonom/teraso in pogledom na morje, samopostrežni zajtrki in večerje, pijača pri večerjah: mineralna voda, sokovi, belo in rdeče vino ter točeno pivo) v hotelu s 3 zvezdicami, izleti po otoku po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Izlet z ladjo na Paklenske otoke, pokušnja vina in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi