DOMOV

II. sprehod s Klemnom Koširjem po Ljubljani: Arhitekta Jože Plečnik in Ivo Spinčič

Sprehod po Bežigradu. O stavbi, ki je ni več in eni, ki je drugje

Po Sloveniji

1 dan

Slovenija

Datum

02.10.2020

Cena

15€

Prijavnina

/

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Z umetnostnim zgodovinarjem Klemnom Koširjem po Ljubljani – sprehod po Bežigradu

KDAJ? Petek, 2. oktobra ob 16. uri

KJE? Zbor v  Ljubljani – točno lokacija bo javljena nekaj dni prej

KOLIKO ČASA? Sprehod bo trajal slabi dve uri

KJE SE PRIJAVIM? V agenciji Quo Vadis preko telefona, elektronske pošte, spodnjega prijavnega obrazca ali osebno v naši poslovalnici

 

Opis poti

Bežigrad ali Svetokriški okraj, kot je bil poimenovan pred drugo vojno, bo mesto našega drugega sprehoda v letu 2020.

Jugozahodni del tega mestnega predela sta v prvi polovici  dvajsetega stoletja zaznamovala arhitekta Ivo Spinčič in mojster Plečnik. Prvi je postavil stavbo, ki jo je odnesla eksplozija takoj po koncu vojne in skupaj z drugim sooblikoval park Navje. O dejavnosti mojstra Plečnika v tem delu Ljubljane pa skoraj ni izgubljati besed, tako znano je. Pa je res? Na Navju sta recimo pokopana njegova starša in za Bežigradom stoji cerkev sv. Cirila in Metoda, vendar ne na prvotni lokaciji.

Poleg tega bi lahko naslov razširil še s tretjo trditvijo: o stavbi, ki je kmalu ne bo več, to je o nesrečnem Bežigrajskem stadionu, ki ga bomo videli vsaj z zunanje strani. Čigava je vila Stadion, ki je bila glavni loterijski dobitek?

O tem in še čem na sprehodu.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: vodstvo po Ljubljani z umetnostnim zgoovinarjem Klemnom Koširjem in organizacija.

Mogoče vam bo všeč tudi