DOMOV

Slovenska Istra z dr. Ferdinandom Šerbeljem

Spoznajte najlepše spomenike slovenske Istre!

Po Sloveniji s turističnimi boni

2 dneva

Slovenija

Datum

06.03. - 07.03.2021

Cena

94,00 € + turistični bon v vrednosti 31€ (najmanj 30 oseb)114,00 € + turistični bon v vrednosti 31€ (najmanj 20 oseb)

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 21,00 €Odpovedni riziko: 11,00 €Prazen sedež: 25,00 €

Akontacija

30% cene aranžmaja

Prijavnina

15,00 €

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

SLOVENSKA ISTRA

Z UMETNOSTNIM ZGODOVINARJEM
DR. FERDINANDOM ŠERBELJEM

Socerb – Hrastovlje – Koštabona – Krkavče – Sv. Peter – istraska pojedina – Strunjan – Piran 

Možnost koriščenja turističnega bona!

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja na Primorsko. Najprej se bomo zapeljali do gradu Socerb, ki kraljuje nad prepadnimi stenami nad istoimensko vasjo. Občudovali bomo grajsko zunanjost in uživali ob lepem razgledu na Tržaški zaliv.

Nadaljevanje poti v notranjost Istre vse do Hrastovelj. Na nizki vzpetini nad vasjo stoji za visokim tabornim obzidjem skrita cerkev sv. Trojice. Romanska stavba je nastala v visokem srednjem veku, nekje v 12. ali 13. stol., zaslovela pa je kot spomenik poznogotskega stenskega slikarstva. Leta 1490 jo je v celoti mojstrsko poslikal Janez iz Kastva in v svojih upodobitvah prikazal religiozni in vsakdanji svet takratnega istrskega človeka. Najznamenitejša je gotovo freska Mrtvaški ples – posvetili ji bomo malo več naše pozornosti.

Nadaljevanje vožnje v Koštabono, slikovito naselje s tlorisom v obliki drevesa, ki sodi med urbanistično najlepše zasnovane vasi v istrskem delu Slovenije. Na sprehodu po vasi bomo občudovali stare kamnite kmečke hiše, obiskali bomo župnijsko cerkev sv. Kozme in Damjana.

Naslednji postanek bo v Krkavčah, ki slovi po skrivnostnem “krkavškem kamnu” z reliefno podobo človeka.

V bližnji vasici Sv. Peter bomo obiskali Tonino hišo z etnološko zbirko, staro istrsko oljarno in istrsko kuhinjo.

Za konec dneva bo prav, da se tudi mi odpravimo na dobro istrsko večerjo na turistično kmetijo. Ogledali si bomo vinsko klet, nato pa sedli k dobri pojedini. Vožnja v hotel in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Strunjan. Napotili se bomo do baročne romarske cerkve, si jo ogledali, nato pa se sprehodili še do križa, od koder je lep razgled na morje, in kjer je močno energetsko področje.

Vožnja v Piran, slikovito obmorsko mestece, ki je z delno ohranjenim obzidjem ter z odličnimi arhitektonskimi spomeniki v celoti zavarovano kot kulturni spomenik. Piran je tudi naš današnji cilj. Mesto s svojo prekrasno lego na podolgovatem rtu spominja na muzej na prostem. Tartinijev trg predstavlja srce mesta. Tu stoji spomenik Giuseppeja Tartinija, slavnega violinista in komponista, ki se je v mestu tudi rodil. Nad njim kraljuje mogočna cerkev sv. Jurija, ki hrani mnoge umetnine – od tod se odpre čudovit razgled na mesto, Tržaški zaliv ter na Alpe in Dolomite v ozadju. Sprehod po mestu bo pravi užitek! Ogledali si ga bomo prav natančno: obzidje, ki sodi v čas od začetka 15. do sredine 16. stol., elipsasti Tartinijev trg z veličastnimi palačami (Benečanka, Občinska palača) in kamnitima stebroma za zastave, Trg 1. maja oz. Stari trg s kamnitim vodnim zbiralnikom in vodnjakoma – tu se poleti odvijajo najrazličnejše prireditve, predstavile se nam bodo tudi piranske cerkve: cerkev sv. Petra, cerkev sv. Frančiška s pinakoteko in križnim hodnikom (minoritski samostan), cerkvica sv. Klementa oz. sv. Marije Zdravja čisto na koncu rta polotoka (Punta) ter seveda župnijska cerkev sv. Jurija z zvonikom in krstilnico, ki kraljuje nad strnjenim naseljem in nenadomestljivo dopolnjuje prelepo mestno panoramo. Obiskali bomo tudi Pomorski muzej “Sergej Mašera”, ki domuje v mogočni klasicistični palači v pristanišču. Zbirke (ribištvo, ladijski modeli, uniforme …) nam bodo osvetlile našo pomorsko zgodovino. Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 1 nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, turistična taksa, prijavnina v hotelu, istrska pojedina z obiskom vinske kleti, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo umetnostnega zgodovinarja in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Pri udeležbi najmanj 30 oseb
94,00 EUR + koriščenje turističnega bona v vrednosti 31,00 EUR
ali 125,00 EUR v primeru nekoriščenja turističnega bona

Pri udeležbi najmanj 20 oseb
114,00 EUR + koriščenje turističnega bona v vrednosti 31,00 EUR
ali 145,00 EUR v primeru nekoriščenja turističnega bona

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi