DOMOV

Počitnice v termah Dobrna s prevozom in vodenimi izleti – unovčite turistični bon

Možnost koriščenja turističnega bona!

Po Sloveniji s turističnimi boni

6 dni

Slovenija

Datum

09.04. - 14.04.2021

Cena

169€ + turistični bon v vrednosti 200€ (najmanj 30 oseb)199€ + turistični bon v vrednosti 200€ (najmanj 15 oseb)

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: brez doplačila za prvih 5 najhitrejših

Akontacija

140€

Prijavnina

15€

Ugodnosti

PRIJAVA BREZ SKRBI!
V primeru, da bodo zaradi epidemioloških razmer omejitve druženja za večje skupine, bodo počitnice organizirane samo s prevozom in asistenco pri prijavi v hotel ter brez izletov. V tem primeru bo cena ustrezno nižja. Če počitnic zaradi višje sile na noben način ne bomo mogli izvesti (zaprtje hotelov ali druge omejitve), boste vaše vplačilo dobili vrnjeno v celoti!

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

MOŽNOST KORIŠČENJA TURISTIČNIH BONOV!

BREZ DOPLAČILA ZA ENOPOSTELJNO SOBO ZA PRVIH PET NAJHITREJŠIH!

HOTEL VITA**** TERME DOBRNA

VODENI IZLETI: RIMSKA NEKROPOLA V ŠEMPETRU V SAVINJSKI DOLINI, CELJE, ŽALEC Z EKOMUZEJEM HMELJARSTVA IN DOBROTE NA KMETIJI, KJER PROIZVAJAJO SLASTNE SIRE!

VKLJUČENE STORITVE: avtobusni prevoz, vodena izleta prvi in zadnji dan, 5 polpenzionov, kopanje v bazenih s termalno vodo, brezplačen najem kopalnega plašča, 1x posvet pri zdravniku in 1x zdravstvena storitev v medicinskem centru (protibolečinske ali termo terapije), 1x parafinska obloga za roke, brezplačen wi-fi, degustacija sirov in drugih dobrot na kmetiji in pokušnja piva!

Dobrodošli v termalno zdravilišče Terme Dobrna, kjer se združujejo zdravilni dejavniki z naravnimi danostmi ter sodobno medicinsko znanostjo, kar ga uvršča v sam vrh slovenskega turizma. Odklopite  se od mestnega vrveža in si vzemite čas zase in svoje najbližje. Nahranite in razstrupite svoje telo ter se prepustite gostoljubnosti in strokovnemu pristopu.

Hotel Vita**** je najmlajši izmed hotelov in se nahaja ob samem vstopu v kompleks zdravilišča. Pod eno streho združuje ponudbo bivanja, wellnessa, zdravstva in kulinarike in dogodkov. V času vašega oddiha vas bo navduševala čudovita okolica, energijsko poln zdraviliški park, številne peš in kolesarske poti ter lepote kraja in njegove okolice.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 8. uri. Vožnja v Savinjsko dolino – v Šempeter. Obiskali bomo rimsko nekropolo, najpomembnejši rimski arheološki spomenik v Sloveniji. Grobišče je v 3. stol. spodkopala Savinja in ga nato pokrila s peskom. Odkrili so ga šele leta 1952 pri kopanju gramoza, nato so začeli z izkopavanjem, ki je potekalo dolga leta. Na dan je prišlo okoli 100 grobnic bogatih družin, katerih člani so opravljali pomembne službe v bližnjem rimskem mestu Celeia. Ogled arheološkega parka z velikimi grobnicami iz pohorskega marmorja, ki jih krasijo kipi in bogato reliefno okrasje.  Vožnja v Celje, po velikosti in gospodarskem pomenu tretje slovensko mesto. Leži v najnižjem delu Celjske kotline ob sotočju Voglajne in Savinje. Dolga in bogata zgodovina (Rimljani, Celjski grofje, Habsburžani …) je obdarila mesto z mnogimi zakladi, ki jih bomo lahko občudovali ta dan. Na sprehodu po mestu si bomo ogledali opatijsko cerkev sv. Danijela z znamenito gotsko Celjsko kapelo, Marijino znamenje na glavnem trgu … Obiskali bomo tudi Staro grofijo, renesančno stavbo iz okoli 1600 z znamenitim Celjskim stropom v viteški dvorani, ki predstavlja vrh renesančnega slikarstva na Slovenskem. Prosto za samostojne nakupe in oglede. Nato se bomo z avtobusom zapeljali na Grajski hrib (407 m), kjer kraljujejo ostanki nekdaj mogočnega gradu Celjskih grofov. Od tod je lep razgled na mesto z okolico. Vožnja v zdravilišče Dobrna. Tople vrelce so tukaj poznali že Kelti in Rimljani, leta 1403 pa so vodo prvič uporabili v zdravstvene namene. Danes je Dobrna eno najsodobnejših slovenskih zdravilišč, ki se poleg odličnih hotelov, bazenov in medicinskega središča lahko pohvali tudi s čudovito okolico. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja.

Zajtrk. Vožnja v vasico Galicija, skupek zaselkov na ljubkih gričkih pod goro Kunigundo, kjer ljudje živijo z naravo in za naravo! Zgodovina naselja je stara in sega že v predrimski čas. Zanimivo! Ime vasi si lahko razlagamo na dva načina: prvi izhaja iz staroslovanske besede “galice”, ki pomeni vrano, drugi pa je povezan s špansko pokrajino Galicijo, kjer je grob sv. Jakoba … To in še več bomo izvedeli na poti. Ogledali si bomo vse glavne znamenitosti posameznih zaselkov. Začeli bomo z dobrotami na kmetiji, kjer bomo poskusili najrazličnejše, nadvse slastne sire iz domače sirarne, izvedeli bomo tudi, kako sire izdelujejo – vse iz polnovrednega mleka, seveda jih bomo po želji lahko tudi kupili!  Vožnja v Žalec, gospodarsko, upravno in kulturno središče Spodnje Savinjske doline ter središče slovenskega hmeljarstva. Staro mestno jedro krasi trška arhitektura z lepimi arkadami in portali. Tu bomo našli rojstno hišo skladatelja Rista Savina z njegovo spominsko sobo, Zotlovo kovačijo, ki je služila kot protestantska molilnica in kasneje kot trški špital, ter župnijski kompleks s cerkvijo sv. Nikolaja in okroglim stolpom – Keudrom, ki spominja na huda turška obleganja. Obiskali bomo Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, ki domuje v obnovljeni sušilnici in pripoveduje o zgodovini te panoge, kakor tudi o življenju hmeljarjev in obiralcev hmelja, o hmeljarskih šegah … Tukaj nas bo čakal vrček piva! Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 5 nočitev z zajtrki (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 4 zvezdicami, 5 večerij v hotelu, degustacija sira in kmečkih dobrot zadnji dan, pokušnja piva zadnji dan, neomejeno kopanje, uporaba kopalnega plašča, turistična taksa in prijava v hotel, 1x posvet pri zdravniku in 1x zdravstvena storitev v medicinskem centru (protibolečinske ali termo terapije), 1x parafinska obloga za roke, wi-fi, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo prvi in zadnji dan ter organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

169,00 EUR pri udeležbi najmanj 30 oseb (+ koriščenje turističnega bona v vrednosti 200,00 EUR)
ali 369,00 EUR v primeru nekoriščenja turističnega bona

199,00 EUR pri udeležbi najmanj 15 oseb (+ koriščenje turističnega bona v vrednosti 200,00 EUR)
ali 399,00 EUR v primeru nekoriščenja turističnega bona

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

PRIJAVA BREZ SKRBI!
V primeru, da bodo zaradi epidemioloških razmer omejitve druženja za večje skupine, bodo počitnice organizirane samo s prevozom in asistenco pri prijavi v hotel ter brez izletov. V tem primeru bo cena ustrezno nižja. Če počitnic zaradi višje sile na noben način ne bomo mogli izvesti (zaprtje hotelov ali druge omejitve), boste vaše vplačilo dobili vrnjeno v celoti!

Mogoče vam bo všeč tudi