DOMOV

Počitnice v Rogaški Slatini s prevozom in izleti

Možnost koriščenja turističnih bonov

Po Sloveniji s turističnimi boni

6 dni

Slovenija

Datum

23.03. - 28.03.2021

Cena

174€ + turistični bon v vrednosti 175€ (najmanj 30 oseb)194€ + turistični bon v vrednosti 175€ (najmanj 20 oseb)

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 50€

Akontacija

120€

Prijavnina

15€

Ugodnosti

PRIJAVA BREZ SKRBI!
V primeru, da bodo zaradi epidemioloških razmer omejitve druženja za večje skupine, bodo počitnice organizirane samo s prevozom in asistenco pri prijavi v hotel ter brez izletov. V tem primeru bo cena ustrezno nižja. Če počitnic zaradi višje sile na noben način ne bomo mogli izvesti (zaprtje hotelov ali druge omejitve), boste vaše vplačilo dobili vrnjeno v celoti!

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

V osrčju Rogaške Slatine, s pogledom na veličasten park, se nahaja Grand Hotel Rogaška, ki je popoln primer brezčasne arhitekture. S 194 zgodovinskimi sobami popelje goste nazaj v obdobje princese Sissi, Franca Jožefa in navdušujočih večernih koncertov, ki jih je izvajal pianist Liszt.

Grand Hotel Rogaška je hotel, ki umirja ter poživi telo in duha. Naravna mineralna voda Donat Mg, ki je stara okoli 8000 let je dokazano zdravilna. Izvirsko vodo v globini (med 280 in 600 metri pod zemljo) bogatijo minerali iz raztapljajočih se kamnin (magnezij, kalcij, sulfati, hidrogenkarbonati) in drugi elementi (CO2), kar lajša ali preprečuje številne bolezni in varuje naše zdravje.

Gostom je na razpolago hotelski bazen (31,5 o C) in 2 whirlpoola v VIS VITA Spa&Beauty, prav tako je na voljo fitnes center in hotelski savna center (3 finske, 2 infrardeči in parna savna). Vstop je neomejen. V spa centru so na razpolago različne vrste masaž, kopeli, fango …

Sobe imajo površino 20–24 m2. So klasično zasnovane, z visokimi stropovi in prekrasnim pogledom na okoliške parke ali proti bližnjemu čarobnemu gozdu zagotavljajo sproščujoče bivanje v Grand Hotelu Rogaška. Comfort sobe s pogledom na park so lahko med seboj tudi povezane in kot take primerne za nastanitev večjih družin z otroki.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Celja na Rifnik, ki leži na slemenu istoimenskega hriba – do tja bo treba malce peš. Tu se bomo soočili z davno preteklostjo, ki se je odvijala na področju celjske regije. Razvalina grajskega stolpa je edini ostanek mogočnega gradu iz 17. stol. Na vrhu Rifnika, ki mu pravijo Ajdovska zidanica, pa so sledovi poselitve od mlajše kamene in halštatske dobe do preseljevanja ljudstev. Iz antične naselitve so ostanki stavb, iz zgodnjekrščanskega obdobja so grobišča in vidni ostanki bazilike … Če bo lepo vreme, bo naš obisk Rifnika bogato poplačan še z lepim razgledom.

Nadaljevanje poti na Sladko Goro. Tu stoji župnijska Marijina cerkev zelo razgibane arhitekture. Začetki božje poti na goro segajo v prvo polovico 18. stol., sedanja cerkev je malo kasnejša. Tu so ustvarjali najboljši umetniki tistega časa in nam zapustili neprecenljivo baročno in rokokojsko umetnino.

Vožnja v Rogatec. Vasica leži ob reki Sotli tik ob meji s Hrvaško.  Ogled Muzeja na prostem, ki je največji te vrste v Sloveniji. Predstavlja srednještajersko kmetijo subpanonskega tipa, ljudsko stavbno dediščino, kulturno izročilo in domače obrti. Ogledali si bomo nekaj objektov, ki prikazujejo življenje našega kmeta v 19. in prvi polovici 20. stol. V programu “Stari ata so mi povedali” nam bodo prikazali stare domače običaje oz. obrti, v viničarski hiši pa nas bodo pogostili s kakšno dobroto iz krušne peči in kozarčkom vina. Nato se bomo sprehodili do renesančno-baročnega dvorca Strmol. Vožnja v hotel v Rogaško Slatino in nastanitev. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v slikoviti Kozjanski park, ki obsega veliko območje zahodno od reke Sotle – kar 206 km2. Danes bomo spoznavali naravne in kulturne znamenitosti parka. Prvi postanek bomo naredili v Dobju pri Planini, kjer bomo obiskali odlično ohranjeno kozjansko domačijo. Z ogledom 250 let stare hiške, kozolčka in čebelnjaka bomo spoznavali tradicionalno podeželsko stavbno dediščino.

In že smo v vasici Pilštajn, kjer samevajo trške hiše, na živahnejše stare čase pa spominja pranger oz. sramotilni steber. Od tod je doma kneginja Ema Pilštajnska – edina slovenska svetnica sv. Hema (leta 1043 je zgradila samostan in cerkev v Krki na Koroškem ter tako omogočila nastanek kasnejše krške škofije). V župnijski cerkvi sv. Mihaela si bomo ogledali njeno podobo. Nadaljevanje poti v starodavni trg Kozje, osrednji kraj Kozjanskega, po katerem je pokrajina dobila tudi ime. Tu bomo obiskali nadvse zanimiv muzej “Šola moje mame”, muzejsko učilnico iz časov Kraljevine Jugoslavije.

Naslednja bo na vrsti PodsredaOgled istoimenskega gradu, ki so ga v 13. stol. na odlični legi visoko nad dolino postavili krški škofje. Kasneje je menjal lastnike, malo so ga tudi spreminjali, danes pa je lepo obnovljen in je zares vreden ogleda. Nato se bomo sprehodili po osrednji ulici Podsrede, ki jo z obeh strani obrobljajo trške hiše in nam prikazujejo izjemno srednjeveško urbanistično zasnovo. Obiskali bomo tudi stari Levstikov mlin na Bistrici. In že bo čas za dobro kosilo!

Nadaljevanje vožnje v osrčje Bizeljskega, med slikovite vinske goriceTukaj nas čaka znamenitost te pokrajine: repnice! Repnice so jame, skopane v kremenčevem pesku, ki ga je sem pred milijoni let naplavilo Panonsko morje. V njih so shranjevali repo in druge poljske pridelke, od tod tudi njihovo ime. Sodijo v avtohtono naravno, zgodovinsko, etnološko in kulturno dediščino Bizeljskega. Več o nastanku in današnji uporabi bomo slišali na sami poti – vsekakor pa jih je treba videti in doživeti. V njih nam bo gospodinja postregla z domačim vinom. Vrnitev mimo Brežic in Novega mesta v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

174€ pri udeležbi najmanj 30 oseb (+ koriščenje turističnega bona v vrednosti 175€)
ali 349€ v primeru nekoriščenja turističnega bona

194€ pri udeležbi najmanj 20 oseb (+ koriščenje turističnega bona v vrednosti 175€)
ali 369€ v primeru nekoriščenja turističnega bona

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 5 nočitev z zajtrki (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 4 zvezdicami, 5 večerij v hotelu, kosilo zadnji dan, neomejeno kopanje (v skladu s priporočili NIJZ), turistična taksa, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo prvi in zadnji dan, obisk repnic ter organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

PRIJAVA BREZ SKRBI!
V primeru, da bodo zaradi epidemioloških razmer omejitve druženja za večje skupine, bodo počitnice organizirane samo s prevozom in asistenco pri prijavi v hotel ter brez izletov. V tem primeru bo cena ustrezno nižja. Če počitnic zaradi višje sile na noben način ne bomo mogli izvesti (zaprtje hotelov ali druge omejitve), boste vaše vplačilo dobili vrnjeno v celoti!

Mogoče vam bo všeč tudi