DOMOV

Morski oddih v Strunjanu s prevozom in izleti

Hotel Salinera****

Po Sloveniji

6 dni

Slovenija

Datum

04.10. - 09.10.2020

Cena

345€ pri najmanj 30 osebah355€ pri najmanj 25 osebah365€ pri najmanj 20 osebah

Doplačila po želji

Enoposteljna soba: 125€Soba s pogledom na morje: 30€

Akontacija

120€

Prijavnina

15€

Potovanje je bilo čudovito, vreme lepo, vodič in šoferja odlični!

Hvala lepa, še bomo potovali z vašo agencijo!

Tina P.,  

Spoštovani,

zahvaljujeva se za lep izlet v Toskano in Umbrijo. Program je bil izredno zanimiv, videli smo mesta, muzeje in razstave, ki jih ni v običajnih programih, pa si to res zaslužijo.

Kot vedno, nas je strokovno vzorno in osebno prijazno vodila gospa Alenka Pavlica.

 

Avrelija G. G. in Ksenija K.,  

Spoštovani, bila sva z vami na potovanju po Sardiniji in čutiva potrebo, da vam izrekava odkritosrčno pohvalo za celotno organizacijo in izpeljavo potovanja. Dobro načrtovani itinerer, pravilno izbrani kraji za oglede, primerni hoteli in izredno kvalitetno vodenje.

Monika in Franc P., Opčine

Zahvaljujem se vam za tako dobro organizirane počitnice na otoku Visu. Res nepozabno zelo lepo je poskrbela za nas vodnica ga. Andreja. Hvala vsem in lep pozdrav!

Magdalena J., Vodice

Udeležila sva se vašega izleta Ob Bodenskem jezeru. Z izleta sva se vrnila zadovoljna, polna novih doživetij. Vaša ekipa je delo opravila profesionalno in korektno. Veseliva se počitnic z vašo agencijo na Tirolsko.

Božena B. Ž., Trzin

Na razstavi v Trevisu sva se imela izjemno lepo! Vodnik Klemen je poskrbel za odlično vodstvo po razstavi, zares sva uživala! Zagotovo se še pridruživa!

Ana in Miha N., Kranj

Pozdravljeni! Želim pohvaliti vaše počitnice na Tirolskem, iz katerih smo se pravkar vrnili. Odličen program, odlična izvedba in najodličnejše vodstvo!

Marjeta V., Ljubljana

Izreči želim pohvalo vaši vodnici, ki nas je v preteklem tednu vodila po Visu. Vodenje je bilo odlično, ne uide ji nobena malenkost, s katero udeležencem marsikaj prihrani.

Špela S., Trebnje

Želim pohvaliti vodnico Alenko Pavlica, ki se odlikuje z izrednim poznavanjem krajev, odličnim vodstvom in izjemno požrtvovalnostjo!

Cvetka K., Ljubljana

Med Izolo in Portorožem se v objemu narave, v neposredni bližini Krajinskega parka Strunjan, nahaja bioenergijski resort Salinera. Tu bodo našli zadovoljstvo tisti, ki cenijo mir in udobje naravnega okolja ter milega mediteranskega podnebja: obmorsko klimo, neokrnjeno naravo, morje, zalivsko lego ter veliko sončnih dni.

Hotel je obdan z zelenjem in gosto mediteransko vegetacijo. V hotelu Salinera je na razpolago notranji in zunanji bazen z morsko vodo ter wellness center Syra, kjer si lahko privoščite različne lepotne tretmaje in masaže. Izkoristite tradicionalne zdravilne metode in se sprostite v naravnem okolju, obdanem s čudovitim Bioenergijskim parkom. Salinera je tudi odlično izhodišče za sprehode, izlete in raziskovanje Strunjanske doline ter naravnega rezervata. V vseh sobah so kopalnice, opremljene s tuš kabino. Wi-Fi internetna povezava je možna v vseh sobah brezplačno.

Plaža je namenjena tako gostom hotela kot tudi zunanjim gostom. Ležalniki in senčniki za doplačilo. Zunanji bazenski del je sestavljen iz velikega plavalnega bazena in manjšega otroškega. Notranji plavalni bazen z dvemi manjšimi in otroškim bazenom se nahaja v hotelu Salinera. Sestavni del kompleksa so tudi savne, bazen s hladno vodo in počivališče z ležalniki.

Hotel Salinera je pridobil znak specializacije hotela za kolesarje v kategoriji dveh koles. Hotel izpolnjuje pogoje kolesarjev v smislu kakovosti in ponujenih storitev. Najbolj znana kolesarska pot je označena, razgibana in dokaj nezahtevna, med Izolo in Sečovljami. Za tiste, ki želijo raziskovati tudi del istrskega zaledja je prava izbira srednje zahtevna kolesarska pot okoli Tinjana. Zanimiva avantura čez izolsko zaledje za kondicijsko bolj pripravljene kolesarje pa je odlična kolesarska tura, dolga 53,90 km, po izolskem zaledju.

Opis poti

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja na Primorsko. Za začetek potepanja po Istri se bomo zapeljali do gradu Socerb, ki kraljuje nad prepadnimi stenami nad istoimensko vasjo. Zgodovina je dolga, saj sega v 13. stol. oz. še dlje. Občudovali bomo grajsko zunanjost in uživali ob lepem razgledu na Tržaški zaliv.

Sprehodili se bomo še do bližnjega borovega gozdička oz. do Svete jame, kjer naj bi po legendi živel tržaški mučenec sv. Socerb.

Nadaljevanje vožnje v Koštabono, slikovito naselje s tlorisom v obliki drevesa, ki sodi med urbanistično najlepše zasnovane vasi v istrskem delu Slovenije. Na sprehodu po vasi bomo občudovali stare kamnite kmečke hiše, obiskali bomo župnijsko cerkev sv. Kozme in Damjana. Naslednji postanek bo v Krkavčah, ki slovi po skrivnostnem “krkavškem kamnu” z reliefno podobo človeka.

V bližnji vasici Sv. Peter bomo obiskali Tonino hišo z etnološko zbirko, staro istrsko oljarno in istrsko kuhinjo. Nato se bomo mimo Dragonje ter zaselkov Škodelin, Bužini in Mlini zapeljali v Sečovlje. Ogled muzeja solinarstva, ki je od leta 1991, ko so ga odprli, prerasel v pravi solinarski skansen. Spoznali bomo način in zgodovino pridobivanja soli. Vožnja v hotel in namestitev. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode in počitek. Večerja in nočitev.

Zajtrk. Vožnja v Piran, slikovito obmorsko mestece, ki je z delno ohranjenim obzidjem ter z odličnimi arhitektonskimi spomeniki v celoti zavarovano kot kulturni spomenik. Mesto s svojo prekrasno lego na podolgovatem rtu spominja na muzej na prostem. Tartinijev trg predstavlja srce mesta. Tu stoji spomenik Giuseppeja Tartinija, slavnega violinista in komponista, ki se je v mestu tudi rodil. Nad njim kraljuje mogočna cerkev sv. Jurija, ki hrani mnoge umetnine – od tod se odpre čudovit razgled na mesto, Tržaški zaliv ter na Alpe in Dolomite v ozadju.

Sprehod po mestu bo pravi užitek! Ogledali si ga bomo prav natančno: obzidje, ki sodi v čas od začetka 15. do sredine 16. stol., elipsasti Tartinijev trg z veličastnimi palačami (Benečanka, Občinska palača) in kamnitima stebroma za zastave, Trg 1. maja oz. Stari trg s kamnitim vodnim zbiralnikom in vodnjakoma – tu se poleti odvijajo najrazličnejše prireditve, predstavile se nam bodo tudi piranske cerkve: cerkev sv. Petra, cerkev sv. Frančiška s pinakoteko in križnim hodnikom (minoritski samostan), cerkvica sv. Klementa oz. sv. Marije Zdravja čisto na koncu rta polotoka (Punta) ter seveda župnijska cerkev sv. Jurija z zvonikom in krstilnico, ki kraljuje nad strnjenim naseljem in nenadomestljivo dopolnjuje prelepo mestno panoramo.

Obiskali bomo tudi Pomorski muzej “Sergej Mašera”, ki domuje v mogočni klasicistični palači v pristanišču. Zbirke (ribištvo, ladijski modeli, uniforme …) nam bodo osvetlile našo pomorsko zgodovino. Prosto za kosilo po želji.

Popoldne vožnja do naše znamenite Postojnske jame! Posamično so jo začeli obiskovati že v srednjem veku, seveda pa postanejo obiski bolj mamljivi od leta 1884 dalje, ko so v jamo napeljali elektriko. Jamo je ustvarila ponikalnica, reka Pivka, ki iz Postojnskega kraškega polja ponikne pod hrib Sovič in nadaljuje svoj podzemni tok proti podzemnemu sotočju z reko Rak v Planinski jami. Po jami se bomo peljali s posebnim vlakom, del poti pa bomo šli peš. Poleg čudovitih dvoran s kapniki bomo videli tudi človeško ribico ali proteus. Vrnitev v Ljubljano.

Ni zemljevida poti.

V ceno je vračunano: prevoz s turističnim avtobusom, 5 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu z 4 zvezdicami, kopanje v notranjem bazenu, wi-fi, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo prvi in zadnji dan ter organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

Popust na osnovno ceno za tretjo osebo v dvoposteljni sobi na dodatnem ležišču: od 3 do 6,99 let: - 50%, od 7 do 14,99 let: - 30%, od 15. let: - 20% popust.

Povezava do pogojev zavarovanja odpovedi potovanja

Mogoče vam bo všeč tudi